X

Lituania RENUNȚĂ la ORA DE VARĂ: Este INUTILĂ

de null

O țară europeană are de gând să înainteze o cerere prin care Uniunea Europeană să facă o schimbare cu privire la cele două fusuri orare de peste an.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Lituania a anunțat pe 21 decembrie că va cere Uniunii Europene să anuleze legea privind ora de vară. Susține că majoritatea oamenilor consideră enervant că trebuie să-și adapteze ceasurile de două ori pe an.

Parlamentul națiunii baltice a votat cu 76 de voturi și șapte abțineri în favoarea propunerii guvernului de a înainta negocierile cu Comisia Europeană. Miniștrii de externe și de comunicare din Lituania vor începe în curând consultări cu executivul UE și cu statele membre.

Un sondaj de opinie publicat în acest an a arătat că 79% din populația națiunii, de 2,8 milioane, a fost împotriva obiceiului anual de a da ceasurilor înainte cu o oră în primăvară și apoi înapoi, tot cu o oră, în toamnă.

În schimb, susținătorii orei de vară, care s-a reglementat la începutul secolului al XX-lea, spun că zilele mai lungi din timpul verii ajută la economisirea energiei și la creșterea productivității. Comisia a declarat că examinează în prezent problema orei de vară pe baza tuturor dovezilor disponibile.

Un oficial al Uniunii Europene a declarat că normele de reducere a timpului  ajută la evitarea problemelor din sectoarele transporturilor, logisticii și energiei, iar studiile au arătat că în tot acest timp, în care „dormi mai puțin” a adus o factură mai mică la energie.

Chiar și așa, Lituania consideră că unii oameni nu se pot adapta cu ușurință la schimbare și consideră că au un impact negativ pe termen scurt asupra sănătății lor, adăugând că nu există dovezi concludente cu privire la beneficiile economice.

Politicieni din alte state UE, ca Finlanda, Polonia și Suedia au criticat și ei acest obicei, care este folosit în cea mai mare parte a Americii de Nord și a Europei.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button