X

Video cu forțele israeliene lovindu-i pe ,,evreii ortodocși”

de null

https://www.facebook.com/TheEyeOfPalestineDK/videos/1611683028855073/

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Iertare, dar acești evrei nu sânt ortodocși. Spune și în titlul din video că sânt evrei care studiază Tora. Tora însemnând doar Vechiul Testament. De ortodocși care nu acceptă Noul Testament nu am auzit până acum. Apoi, dacă sânt „după chipul și asemănarea Lui Dumnezeu”, de ce își rad capetele? Dacă intri pe vichi vei vedea că studiază și Talmudul – forma orală de transmitere a Torei și care reprezintă dispute, comentarii și dezvoltări, legi, tradiții și legende pe marginea textului Pentateuhului (Torei). Goimii știu prea bine ce înseamnă Talmudul.
    Este doar o părere.

    1. Sunt evrei ortodocsi fara a fi crestini. Noi suntem crestini ortodcsi. Ei evrei ortodocsi. Sunt cei care respecta cu strictete si adesea in mod prostesc legea veche.

  2. Probabil ortodocsi se refera la cei traditionalisti, nu au legatura cu Ortodoxia. Eu asa cred.

    Poate cineva sa explice termenul mai clar? Ar fi de folos, mi-am pus si eu intrebari cand auzeam de “evrei ortodocsi”.

    1. Hai .ca mai incerc eu. Termenul “ortodox” cred ca l-ati mai auzit utilizat si in alte domenii. Gen comportament neortodox ce inseamna comportament nelalocul lui sau nepotrivit. Iar ortodox inseamna ce e conservator, conform. Asa ca termenul “evrei ortodocsi” arata prima data nationalitatea lor si pe urma felul lor. Probabil denumirea de ortodocsi la evrei ii reprezinta pe evreii religiosi. Adica cei care mai cred in legea primita de Moise. Acum .ca ei respecta cum trebuie sau nu legea e alta discutie. Si probabil .ca sunt si evrei mai moderni nereligiosi adica neortodocsi. Asa ca eu cred ca e necesar sa se specifice care evrei. Si oricum in titlu a fost folosit in ghilimele termenul asta.

    2. ca etimologie orto (drept) – doxa (lege) – deci sunt cei care tin cu totul legea si traditiile ca in vechime urmand toate ritualurile lor: cu spalatul pana la cot, cu jertfe si etc exact cum sunt spuse in Tora si transmise de traditiile rabinice.

      identic la noi Crestin ortodox = care tine legea crestina neschimbata, asa cum au lasat-o Sfintii pe pamant.

  3. Citez: „evrei ortodocși fără a fi creștini” Talmudiștii ți-au spus ție asta? Cristian, creștini sânt DOAR ortodocșii. Nu poți spune de cineva că este ortodox fără a fi creștin. Nu există. Cel ce nu crede în Hristos și în legea nouă lăsată de El, nu este ortodox, adică drept credincios. Cum poate cineva să fie ortodox, dar să învețe, să aplice și să trăiască după legea talmudului? Ai citit măcar o fărâmă din talmud? Acolo este iadul. Citește-l, ca să vezi cât sânt talmudiștii de „ortodocși.”….

    1. Pai eu inteleg. Dar ei se numesc asa. Asta e denumirea lor. Un anumit termen poate fi folosit in mai multe ipostaze si cu mai multe intelesuri. Si cu Mesia e la fel. Si ei asteapta pe Mesia dar si noi crestinii. Doar ca noi asteptam a 2-a venire a lui si instituirea Imparatiei Cerurilor, pe cand ei asteapta venirea Mesiei care o sa instituie o imparatie lumeasca. Din punctul lor de vedere ei au credinta dreapta care este si definitia termenului “ortodox”.

    2. Despre asta era vorba in articol. Ca o parte dintre evrei o sa-l recunoasca pana la urma pe Mesia nostru nu pe cel mincinos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button