X

NOI STUDII: Chimioterapia CREȘTE numărul de CELULE CANCEROASE din sânge și duce la RĂSPÂNDIREA lor în organism

de null

Chimioterapia este o perspectivă destul de înfricoșătoare, dar multă lume se lasă convinsă de doctori că potențialele ei beneficii merită îndurarea efectelor sale colaterale foarte neplăcute.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Din păcate, un nou studiu arată că tratamentul cu chimioterapie înainte de operație, de fapt poate crește numărul de celule tumorale din sânge și răspândi cancerul în alte zone. Acest lucru se adaugă la creșterea numărului de dovezi conform cărora chimioterapia nu este un tratament atât de bun precum îl fac să pară medicii.

Conform studiului care a fost publicat pe Science Translational Medicine, mai multe pastile de chimioterapie folosite în mod obișnuit pentru a trata cancerul la sân, care sunt folosite atât pentru tratamentul local cât și pentru forme avansate de cancer mamar, au provocat de fapt creșterea structurilor microscopice găsite în tumorile la sân. Acest lucru este cunoscut ca micro-mediul tumoral al metastazelor (TMEM) și ajută celulele canceroase invazive să iasă din tumoare și să circule în sânge.

Acest lucru este important pentru că de obicei metastazele distante, care apar atunci când celulele canceroase din tumoarea primară din sân formează alte tumori în alte părți alte corpului, sunt cele care cauzează moartea pacientului cu cancer mamar mai degrabă decât tumoarea la sân în sine.

În acest studiu cercetătorii au folosit pe șoareci patru modele de cancer la sân care au fost dezvoltate în așa fel încât să imite scenariul clinic al pacienților care primesc chimioterapia înainte de operație pentru a restrânge tumorile primare în bolile avansate local și să omoare celulele canceroase care s-au mutat în limfocitele adiacente sau altundeva.

Au descoperit că șoarecii cărora le fusese administrat tratamentul cu chimioterapie paclitaxel au avut peste tot de două, trei ori mai crescut numărul de TMEM față de cei cărora nu le fusese administrat tratamentul și de asemenea activitatea lor TMEM era crescută. S-a manifestat printr-o densitate mai mare de macrofage, o mai mare permeabilitate în vasele de sânge tumorale și o manifestare crescută a formelor proteinelor Mena găsite în celulele canceroase invazive.

Ca și cum nu ar fi fost suficient de rău, tratamentul cu paclitaxel a cauzat și dublarea celulelor tumorale în circulație și a dus la multiplicarea micrometastazelor în plămânii indivizilor.

Au fost identificate trei medicamente care cauzează extinderea cancerului mamar

Paclitaxel nu a fost singurul medicament care a impulsionat formațiile TMEM. Alte două medicamente uzuale de chimioterapie au avut rezultate slabe în studiu. Atât ciclofosfamidele cât și doxorubicina au dus la o activitate TMEM crescută, mai multe zone TMEM și un număr mare de celule tumorale în circulație în șoareci.

Pentru a vedea efectul asupra oamenilor, cercetătorii au comparat specimenele de biopsie luate de la 20 de pacienți cu cancer la sân mai înainte de și după tratament, folosind un regim neoadjuvant cu doxorubicină, ciclofosfamidă și paclitaxel. Au descoperit că majoritatea pacienților studiați au observat o creștere a zonelor TMEM după folosirea chimioterapiei neoadjuvante. Cinci dintre pacienți au avut un număr crescut, de cinci ori mai mare al TMEM în timp ce nicunul nu a prezentat o diminuare.

Din păcate chimioterapia lasă mult de dorit ca tratament. Deși nu ar fi corect să spunem că nu are deloc beneficii pentru nimeni, mulți pacienți devin mai bolanvi ca urmare a ei. De la 1 ianuarie 2000 aproape 18 milioane de persoane au murit din cauza chimioterapiei, potrivit Pharma Death Clock.

În plus, aduce cu sine o mulțime de efecte colaterale neplăcute. Majoritatea dintre noi au auzit de greața și căderea părului pe care le cauzeză, dar studiile au arătat și că chimioterapia poate cauza leziuni ale creierului pacienților care suferă de cancer la sân. Un anume studiu în special al Stanford University School of Medicine a constatat că femeile care au fost supuse chimioterapiei pentru cancerul la sân au avut capacități cognitive scăzute în zonele creierului responsabile cu planificarea, memoria și controlul cognitiv. Acesta pare să fie un preț prea mare de plătit pentru ceva ce ar putea să extindă cancerul pe care se presupune că ar trebui să-l trateze.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Permiteti sa adaug si sa aduc si radioterapia tot in “barca” esecurilor care fac rau unora si aduc bani altora.
    Ce am gasit de-a lungul anilor…:
    Medicul clujean Teofil Lung:
    “NU există tumoare care să fie tratată cu chimioterapie și să dispară!”
    Citostaticele, medicamente din care se câștigă „foarte mult”
    ….. chimioterapiile distrug maduva hematoformatoare, iar organismul este pus in situatia de a nu se mai putea apara….
    Nu exista tumoare pe lumea asta, si este dovedit histopatologic, care sa fie tratata cu chimioterapie si sa dispara. Nu am vazut asta in 40 de ani de cariera”, …
    http://gandeste.org/general/medic-clujean-nu-exista-tumoare-care-sa-fie-tratata-cu-chimioterapie-si-sa-dispara-citostaticele-medicamente-din-care-se-castiga-foarte-mult-2/59729
    ———————
    University of Rochester Medical Center.
    “Chemotherapy’s Damage To The Brain Detailed”
    ScienceDaily. ScienceDaily, 22 April 2008.
    http://www.sciencedaily.com/releases/2008/04/080422103947.htm
    —————
    April 17, 2011
    “The chemo fraud exposed”
    … The cancer cat’s out of the bag now:
    An FDA panel has accidentally admitted that chemo is completely and utterly ineffective. …….
    http://douglassreport.com/2011/04/17/novottf/
    —————
    Savantii americani descopera ca de fapt chimioterapia sporeste cresterea tumorala
    5 Februarie 2015
    ( http://viataverdeviu.ro/chimioterapia-sporeste-cresterea-tumorala/ )
    ————————
    Un studiu stiintific arata ca radioterapia produce si mai mult cancer
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3710633/
    BlueBerry Isolate, Pterostilbene, Functions as a Potential Anticancer Stem Cell Agent in Suppressing Irradiation – Mediated Enrichment of Hepatoma Stem Cells

    “In this study, we demonstrated that using different doses of irradiation led to the enrichment of CD133+ Mahlavu cells using flow cytometric method. Subsequently, CD133+ Mahlavu cells enriched by irradiation were characterized for their stemness gene expression, self-renewal, migration/invasion abilities, and radiation resistance. Having established irradiation-enriched CD133+ Mahlavu cells with CSC properties, we evaluated a phytochemical, pterostilbene (PT), found abundantly in blueberries, against irradiation-enriched CSCs. It was shown that PT treatment dose-dependently reduced the enrichment of CD133+ Mahlavu cells upon irradiation; …”
    Are la baza studiul
    Influence of stem-cell cycle time on accelerated re-population during radiotherapy in head and neck cancer.
    Marcu LG1, Bezak E.
    Si aflam… ca Autorul este … autoare – Loredana Marcu de la un spital australian!:
    Author information
    1. Department of Medical Physics, Royal Adelaide Hospital, North Terrace, SA, Australia. [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button