X

Naționalismul câștigă teren în Europa: liderul Partidului Libertății din Austria devine vicecancelar

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Potrivit unei știri publicate pe Napoca News și preluată de la DPA, Partidul Popular (OVP, centru-dreapta, consevator), condus de Sebastian Kurz, și Partidul Libertatii (FPO) au ajuns la un acord pentru formarea noului guvern de la Viena.

Sebastian Kurz, cel mai tânăr lider politic ales în Europa, devine astfel cancelarul Austriei în timp ce Heinz-Christian Strache, liderul formațiunii austriece de extremă-dreapta Partidul Libertății, va ocupa postul de vicecancelar.

Printre obiectivele noului guvern se numără reducerea birocrației, întărirea democrației directe și restricționarea suplimentară a imigrației.

Site-ul mai informează despre faptul că, de asemenea, coaliția ar dori  să anuleze interdicția privind fumatul în restaurante și baruri care este programată să intre în vigoare anul viitor și în Austria.

Un amănunt interesant al negocierilor dintre cele două partide este faptul că Partidul Libertății a solicitat șefia ministerelor de Interne și Afacerilor Externe, nominalizând însă doar o singură persoană, pe Karin Kneissl, analist independent pe chestiuni privind Orientul Mijlociu.

Partidul Libertății s-a clasat pe locul al doilea la alegerile din octombrie și a mai făcut parte de două ori dintr-o coaliție guvernamentală, între 1986-1987 și între anii 2000-2005.

Conform Napoca News, formațiuni populiste de extremă-dreapta sau național-conservatoare sunt reprezentate în executivele mai multor țări membre ale Uniunii Europene, anume în Bulgaria, Finlanda, Grecia, Ungaria, Letonia, Polonia și Slovacia.

 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

S-ar putea ca întreaga chestiune să fie un cal troian nu doar pentru austrieci dar și pentru UE iar naționalismul să fie doar de conjunctură. Sebastian Kurz este tânăr, chiar foarte tânăr, având numai 31 de ani. Cu toate acestea, până a deveni cancelar, a fost ministrul de externe al Austriei în ultimii patru ani.

Poate că la ascensiunea lui fulgerătoare a contribuit și faptul că este membru al Consiliului European pentru Relații Externe (ECFR). Conform propriei broșuri de prezentare, ECFR primește donații de la Open Society Foundations a miliardarului George Soroș, de la Rockefeller Brothers Fund, Microsoft și alții. Din partea României fac parte din ECFR Daniel Dăianu, Alina Mungiu-Pippidi și Ion Sturza.

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. mie Sebastian Kurz imi inspira ceva teama .. . Se “califica” si asta in marea finala de “luminator” al lumii ..

  2. Ok, stiu. Dat mi se pare ca se fac niste “exercitii de manevra” anterior, cu niste tineri “minunati”, asta ca sa se calibreze tunul pana atunci .. Iar mentalul sa fie educat pana atunci, ca e “vremea tinerilor”. Un fel de prooroci ai antihristului. Ori un cor de heruvimi-in oglinda, bestii, care sa-l poarte pe umeri pe ala ce o sa vina ..

  3. A mai existat o perioada in istorie in care chiar si unii preoti strigau de la sf altar ca antihristul a venit.in anii’40 .hitler era pt ei antihristul pt ca era prea malefic.

  4. Pauzele de refacere vor fi de 6 luni la intervale de cate 2 ani de razboi comtinuu.in aceste pauze abia de ne om vedea unii cu altii 2 minute doar.toti barbatii care vor fi luati pe front vor fi cipuiti obligatoriu pe mana dreapta si pe frunte.care va refuza va fi impuscat pe loc.nu va scapa niciunul necipuit.incorporarile vor incepe cu cei de 14 ani si se vor intinde pana la cei de 55 de ani inclusiv.pe teritoriul tarii noastre se vor aduce 3 miliarde de tancuri si masini blindate si 4 miliarde de soldati pt tranzitare spre europa si spre est.

    1. Ai nevoie de moderare. Deci doar pe teritoriul tarii noastre vor fi aduse 3 miliarde de tancuri si 4 miliarde de soldati?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button