X

FÂȘIA GAZA.Soldații ISRAELIENI au deschis FOCUL/Protestatarii MUSULMANI: “Întregul oraş Ierusalim este al nostru”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Zeci de mii de manifestanţi au defilat vineri în Fâşia Gaza pentru a protesta împotriva recunoaşterii de către SUA a Ierusalimului drept capitală a Israelului, au transmis corespondenţi ai agenţiei France Presse. 

Zeci de palestinieni au fost pe de altă parte răniţi de gloanţe în timpul unor ciocniri cu soldaţi israelieni în apropiere de bariera de securitate la frontiera dintre enclava palestiniană şi teritoriul israelian, conform autorităţilor mişcării islamiste Hamas, care controlează Gaza, scrie agerpres.ro.

După rugăciunea musulmană săptămânală, zeci de mii de persoane au ieşit în stradă în mai multe sectoare din Fâşia Gaza pentru a manifesta împotriva deciziei preşedintelui american Donald Trump.

Protestatarii au afişat pancarte pe care era scris:

“Întregul oraş Ierusalim este al nostru”.

La manifestaţie au participat şi lideri ai unor mişcări palestiniene.

Mii de palestinieni au defilat de asemenea şi în Cisiordania ocupată.

Joi, liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a făcut apel la manifestaţii în fiecare vineri în ţările musulmane şi în Teritoriile Palestiniene pentru a protesta împotriva deciziei SUA.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button