X

Palestina și liderii mai multor state musulmane: ‘Proclamăm Ierusalimul de Est drept capitala statului Palestina’

de null

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a declarat miercuri, la Istanbul, că va cere Adunării Generale a ONU să anuleze statutul de membru al Israelului şi, concomitent, aderarea deplină a Palestinei la Organizaţia Naţiunilor Unite, transmite Reuters.

‘Ne vom adresa Adunării Generale în legătură cu statutul de membru al Israelului’, a declarat Abbas, în conferinţa de presă de la finalul summitului extraordinar al Organizaţiei Conferinţei Islamice (OCI), desfăşurat la Istanbul, scrie agerpres.ro.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

 

Liderul palestinian a precizat că va solicita o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU de anulare a deciziei prin care Statele Unite ale Americii recunosc Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Potrivit lui Abbas, Washingtonul nu îşi poate exercita dreptul de veto în cazurile în care plângerile vizează tocmai Statele Unite.

 

Într-un discurs de o rară vehemenţă împotriva Israelului şi a administraţiei americane, Mahmoud Abbas avertizase mai devreme că nu vor exista ‘nici pace, nici stabilitate’ fără partea arabă ocupată a Ierusalimului drept capitală palestiniană. Trump ‘a oferit Ierusalimul cadou mişcării sioniste’, ‘de parcă i-ar fi oferit unul din oraşele americane’, a mai spus Abbas, subliniind că, în consecinţă, ‘nu acceptăm niciun rol al Statelor Unite’ în procesul de pace. ‘Ierusalimul este şi va rămâne veşnic capitala statului Palestina’, a adăugat liderul palestinian, citat de AFP.

El a mai afirmat în cadrul summitului că SUA ”nu se mai califică pentru a media procesul de pace” şi a cerut înfiinţarea unui ”nou mecanism” sub egida ONU pentru crearea unui stat palestinian, cu capitala în Ierusalimul de Est.

 

”Proclamăm Ierusalimul de Est drept capitala statului Palestina şi facem apel la celelalte ţări să recunoască statul Palestina şi Ierusalimul de Est drept capitala sa ocupată” (de către Israel), au declarat liderii musulmani într-un comunicat publicat la încheierea summitului OCI.

”Respingem şi condamnăm cu fermitate decizia iresponsabilă, ilegală şi unilaterală a preşedintelui SUA de recunoaştere a Ierusalimului drept pretinsa capitală a Israelului. Considerăm această decizie nulă şi neavenită”, se mai spune în comunicat.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Exploziv! Ambasadorii Statelor Unite la București, Nicholas Frank Taubman și Mark H. Gitenstein sunt acuzați de trafic de influență. Denunțul formulat de Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicațiilor, a fost remis în acest weekend președintelui Statelor Unite, Donald Trump și Procurorului General al Statelor Unite, Jeff Sessions.
    http://ioncoja.ro/au-si-americanii-golanii-lor/

  2. Va rugam sa cititi mai cu luare-aminte ca citatul de mai jos nu se refera la vreun razboi global ori la sfarsitul lumii ci la atacarea cetatii in acel ceas.”Cand veti vedea Ierusalimul inconjurat de osti,atunci va veni sfarsitul LUI”.Aici evreii cu SUA et co s-au prins singuri in cleste.Se pare ca Dumnezeu Si-a pus deja in gand sa-i faca pe cei rai sa se autodistruga.Exista o categorie de ingeri care in cooperare cu ingerii razboiului fac aceasta,la porunca lui Dumnezeu.Acestia sunt sfintele puteri care stau langa toate sf moaste din biserici dar si langa cele nestiute,din pamant si le da puterea de a face minuni si tamaduiri de boli.De asemeni si anumiti monahi,credinciosi si clerici ortodocsi cu credinta,goliti de sine,prin apropiere de Dumnezeu si de oameni pot primi de la Sfintele Puteri si darul facerii de minuni fiind in acelasi timp feriti tot de acesti sf ingeri de inselari si de mandrie.Tot ei,la porunca lui Dumnezeu se ocupa cu imbarligatul persoanelor rele ca sa nu se propage raul prin acele persoane si ca acei oameni sa se autodistruga.Ei actioneaza asa, fara sa simtim si asupra demonilor cand vor sa ne atace:le incurca capul,le sterge memoria,le ia vederea,ii face sa se manance intre ei,sa se certe ,sa se scuipe,sa se bata pana se nimicesc singuri.Cateodata si nu peste tot,ci la porunca,pentru un anumit interval de timp,acesti sf ingeri trimit la suprafata pamantului un duh(nici duh rau nu e,nu E nici Duhul Cel Sfant) care face sa nu se mai inteleaga oamenii rai unul cu altul.

  3. Va avertizam cu mare frica:incepand cu clipele acestea,sfintele puteri si-au inceput lucratura.Duhul acela se afla pe toata intinderea pamantului.Opriti din minte orice planificare a raului pt ca riscati s-o luati razna.Va prevenim,nu e o gluma.O sa vedeti ca mase intregi vor inebuni si nu se va sti de prezenta acestui duh care nauceste.De acum stat cu stat nu se va mai intelege,vor navali unele peste altele.Om malefic cu om malefic nu vor mai putea stabili vreo intelegere reciproca in vederea savarsirii raului pt ca nu se vor mai putea intelege intre ei.Se vor”incurca limbile”oamenilor ca la turnul Babel pt a nu se putea intelege om cu om.Chiar si catei vostri rautaciosi din casa nu se vor mai intelege deloc,o veti simti-o,din cauza prezentei acestui duh trimis de Sfintele Puteri Ingeresti si cand oamenii si cetatile lui Dumnezeu vor fi in pericol mare din cauza tupeului railor,atunci vor incepe imediat sa lucreze ingerii infricosati ai razboiului care de obicei nu mai lasa pe om sa se caiasca,ci il zdrobesc dintr-o miscare si nu tin cont ca-i bine sau rau ceea ce fac(ne referim la urmari),ca-i drept sau pacatos omul asupra caruia e scrisa porunca.Sa nu fie confuzie,ingerii nimicitori sunt alta ceata de sf ingeri infricosati care de obicei aduc moarte napraznica unde vad ca nu mai se indreapta nimic si nimeni.

  4. Iesiti si din PNL si din PSD toti ca sa n-o sfarsiti cu picioarele inainte.Iesiti toti imediat si din masonerie si din gruparea de rezistenta legionara ca veti sfarsi cu picioarele inainte toti.Nu e gluma.E porunca de la Dumnezeu sa se autodistruga polii reciproc pe toata suprafata pamantului.Sfatuim nici macar sa nu se discute politica in casa ca sa nu iesiti cu picioarele inainte nu numai (toata)familia ci tot neamul,tot neamul,tot,tot,cu bebelusii de tâtã cu tot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button