Dezastrul anunțat de INS: Migrația și natalitatea scăzută vor reduce populația până la 12 milioane

Dec 15, 2017 2860 4 goo.gl/uUo4za

grafic evolutie populatie INS

Dacă vă întrebaţi cum va arăta România în următorii 40-50 de ani, Institutul Naţional de Statistică a construit câteva scenarii îngrijorătoare.

Cel mai pesimist arată că populaţia se va reduce considerabil, la numai 12 milioane de locuitori, dacă responsabilii nu vor lua măsuri pentru a combate natalitatea scăzută şi migraţia. Altfel, în ţară va fi o populaţie îmbătrânită pe care nu va avea cine să o susţină.

În ultimii ani, mulţi tineri activi cu studii superioare au plecat din ţară. La migraţie se adăuga o natalitate redusă şi astfel populaţia României a scăzut între 2012 şi 2015 cu peste 240 de mii de persoane. Pare o diferenţă mică acum, dar dacă vom continua în acelaşi ritm, statisticile nu vor arăta deloc bine în următoarele decenii.

INS a făcut trei scenarii pentru viitorul ţării noastre: în cea mai pesimistă variantă, vor fi doar 12 milioane şi jumătate de locuitori. În cea mai optimistă, 16 milioane de locuitori, iar cea medie arata mai puţin de 14 milioane de locuitori.

Ceea ce înseamnă că nu va avea cine să le asigure veniturile pensionarilor de mâine. Dar am putea avea probleme şi mai mari. Va scădea numărul de europarlamentari şi fondurile pe care le atragem.

Fenomenul este întâlnit şi în alte ţări europene, dar unii au găsit soluţii. Franţa, de exemplu, o ţară care acum câteva decenii era într-o situaţie similară cu a noastră, cu o natalitate scăzută şi o populaţie îmbătrânită, a rezolvat această problemă. Cum? Prin indemnizaţii consistente pentru mame. Şi, în plus, francezii au construit creşe şi grădiniţe lângă birouri, instituţii publice şi private, pentru că mamele să fie aproape de copii şi când sunt la serviciu. În felul acesta, Frântă a înregistrat o creştere a populaţie cu 13% în ultimii 25 de ani.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
4 Comentarii la “Dezastrul anunțat de INS: Migrația și natalitatea scăzută vor reduce populația până la 12 milioane”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Un om
  # 15 decembrie 2017 at 20:58

  Dacă nu s-ar fi făcut zeci de milioane de avorturi, situația ar fi arătat cu totul altfel. Chiar nu se poate fără sex?

 2. Peter Ganea
  # 16 decembrie 2017 at 14:27

  Bunul Dumnezeu Isus Hristos ne va ierta pentru pacatele noastre indiferent care ar fi acelea, daca ne pocaim cu adevarat si ne smerim si ne cerem iertare cu inima frinta…DAR ….Nu ne v-a ierta NICIODATA pentru Erezia in care am cazut majoritatea dintre noi ortodocsi in infrunte cu BOR.

  Sa ne rugam pentru toti. este o rugaciune a cuviosului sfant Pasie Aghioritul. „Rugaciune pentru lume”.

  aici pe acest site:

  https://doxologia.ro/rugaciune/rugaciunea-pentru-lume-cuviosului-paisie-aghioritul

 3. contracurent
  # 16 decembrie 2017 at 20:13

  @un om :sa intelegem ca tu poti fara sex ? sau te-ai saturat si acum faci pe lupul moralist ?

  • Un om
   # 16 decembrie 2017 at 23:45

   Se poate fără sex la fel cum se poate fără țigări sau alcool. Ce este atât de greu?
   Nu am auzit de vreun masacru cauzat de fumat. Nici alcoolul nu este chiar atât de periculos.
   Însă faptul că omul vrea sex fără a vrea copii duce la avort, deci la crimă. Acum înțelegi cum stă treaba?

Scrie un comentariu