X

Dezastrul anunțat de INS: Migrația și natalitatea scăzută vor reduce populația până la 12 milioane

de null

grafic evolutie populatie INS

Dacă vă întrebaţi cum va arăta România în următorii 40-50 de ani, Institutul Naţional de Statistică a construit câteva scenarii îngrijorătoare. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cel mai pesimist arată că populaţia se va reduce considerabil, la numai 12 milioane de locuitori, dacă responsabilii nu vor lua măsuri pentru a combate natalitatea scăzută şi migraţia. Altfel, în ţară va fi o populaţie îmbătrânită pe care nu va avea cine să o susţină.

În ultimii ani, mulţi tineri activi cu studii superioare au plecat din ţară. La migraţie se adăuga o natalitate redusă şi astfel populaţia României a scăzut între 2012 şi 2015 cu peste 240 de mii de persoane. Pare o diferenţă mică acum, dar dacă vom continua în acelaşi ritm, statisticile nu vor arăta deloc bine în următoarele decenii.

INS a făcut trei scenarii pentru viitorul ţării noastre: în cea mai pesimistă variantă, vor fi doar 12 milioane şi jumătate de locuitori. În cea mai optimistă, 16 milioane de locuitori, iar cea medie arata mai puţin de 14 milioane de locuitori.

Ceea ce înseamnă că nu va avea cine să le asigure veniturile pensionarilor de mâine. Dar am putea avea probleme şi mai mari. Va scădea numărul de europarlamentari şi fondurile pe care le atragem.

Fenomenul este întâlnit şi în alte ţări europene, dar unii au găsit soluţii. Franţa, de exemplu, o ţară care acum câteva decenii era într-o situaţie similară cu a noastră, cu o natalitate scăzută şi o populaţie îmbătrânită, a rezolvat această problemă. Cum? Prin indemnizaţii consistente pentru mame. Şi, în plus, francezii au construit creşe şi grădiniţe lângă birouri, instituţii publice şi private, pentru că mamele să fie aproape de copii şi când sunt la serviciu. În felul acesta, Frântă a înregistrat o creştere a populaţie cu 13% în ultimii 25 de ani.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Dacă nu s-ar fi făcut zeci de milioane de avorturi, situația ar fi arătat cu totul altfel. Chiar nu se poate fără sex?

  2. Bunul Dumnezeu Isus Hristos ne va ierta pentru pacatele noastre indiferent care ar fi acelea, daca ne pocaim cu adevarat si ne smerim si ne cerem iertare cu inima frinta…DAR ….Nu ne v-a ierta NICIODATA pentru Erezia in care am cazut majoritatea dintre noi ortodocsi in infrunte cu BOR.

    Sa ne rugam pentru toti. este o rugaciune a cuviosului sfant Pasie Aghioritul. “Rugaciune pentru lume”.

    aici pe acest site:

    https://doxologia.ro/rugaciune/rugaciunea-pentru-lume-cuviosului-paisie-aghioritul

    1. Se poate fără sex la fel cum se poate fără țigări sau alcool. Ce este atât de greu?
      Nu am auzit de vreun masacru cauzat de fumat. Nici alcoolul nu este chiar atât de periculos.
      Însă faptul că omul vrea sex fără a vrea copii duce la avort, deci la crimă. Acum înțelegi cum stă treaba?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button