X

Africanii sunt vânduți pe piețele de sclavi din Libia … mulțumită intervenției lui Hillary Clinton

de null

După reportajul exclusiv al CNN de săptămâna trecută, autoritățile libiene au demarat o investigație oficială asupra licitațiilor de sclavi din țară.

Ea a glumit spunând ”Am venit, am văzut, el a murit”. Dar înlăturarea lui Gadhafi a fost un dezastru umanitar și strategic care ne limitează acum opțiunile în Coreea De Nord.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Negrii africani sunt vânduți în piețe de sclavi în aer liber, iar Hillary Clinton este de vină. Dar nu veți auzi prea multe despre asta la știri sau de la experții în politică externă, deci am să vă explic.

Scurt-metrajul din Libia publicat de curând de CNN, arată cum bărbați tineri din Africa Subsahariană sunt scoși la licitație ca lucrători în agricultură pe piețele de sclavi.

Cum s-a ajuns până aici? BBC a prezentat în mai anul acesta cum ”Libia a fost împresurată de haos de când forțele NATO l-au înlăturat pe conducătorul de lungă durată, Col. Moammar Gadhafi, în octombrie 2011.”

Și cine a fost în spatele acestei înlăturări de la putere? Nimeni altcineva decât secretarul de stat Hillary Clinton.

Sub conducerea președintelui George W.Bush, în 2003 Statele Unite au negociat o înțelegere cu puternicul conducător libian Gadhafi. Înțelegerea: El va reunța pașnic la armele de distrugere în masă și noi nu vom încerca să-l destituim.

La vremea aceea părea o bună înțelegere, dar administrația Obama nu s-a ținut de ea. În schimb, într-o operațiune condusă de Clinton, Statele Unite au mers mai departe și l-au răsturnat oricum.

Înlăturarea lui de la putere s-a dovedit a fi un dezastru. În Libia au explodat haosul și războiul civil iar refugiații au dat năvală în Europa destabilizând guvernele de acolo. Dar la acea vreme Clinton a crezut că a fost un mare triumf – ”Am venit, am văzut, el a murit” a glumit ea despre înlăturarea lui Gadhafi – iar consilierul Sidney Blumenthal a încurajat-o să promoveze ”strategia ei de succes” ca dovadă a calificării ei pentru cel mai înalt birou din țară.

Este surprinzătoare măsura prin care Clinton a obținut un permis pentru acest dezastru, care reprezintă un eșec umanitar și strategic de prim ordin. (Și bineînțeles urmările sunt mai complicate: Ce probabilitate este ca Kim Jong al Coreei de Nord să renunțe la armele sale nucleare după ce a văzut nulitatea promisiunilor făcute de către Statele Unite lui Gadhafi?)

Fostul senator James Webb, în timpul scurtei sale perioade în cadrul primăriei democratice, a ridicat problema zicând că America a dezvăluit o serie de angajamente tribale. Nu poți ajunge acum la aeroportul din Tripoli, cu atât mai puțin la Benghazi. Dar pe măsură ce dezastrul din Libia continuă să se defășoare, rolul lui Clinton are parte în mod surpinzător de puțină atenție.

Poate că este îngropat sub celelalte dezastre din Orientul Mijlociu cauzate de Clinton/Obama, ca de exemplu politica greșită din Siria pe care Ferd Hiatt de la Washington Post a numit-o dezastrul umanitar și cultural de proporții epocale. Vă aduceți aminte ”linia roșie” a președintelui Obama pe care a trecut-o Siria și pe care Obama nu a pus-o în aplicare?

Și asta a dus la un flux destabilizator de refugiați ce a lovit Europa.

Și bineînțeles vorbim de politica din Yemen cu care Obama s-a lăudat, pretinzând că ar fi un model pentru războiul împotriva terorismului. Dar acum Yemenul este un alt dezastru umanitar și strategic, devastat de război.

Și totuși Libia este un caz aparte. În Siria și Yemen măcar situația era oricum rea. Libia era relativ stabilă înainte să se implice Clinton și nu reprezenta o amenințare la adresa Statelor Unite sau a aliaților săi. Acum este un haos unde oamenii sunt pur și simplu vânduți pe piețele de sclavi.

În campania prezidențială din 2012, vice președintele Biden a spus unui grup de afro-americani că partidul republican ”îi va pune pe toți înapoi în lanțuri”. Dar s-a dovedit că politica lui Clinton a făcut ca cei de culoare să fie vânduți. Merită precizat că unii iau în considerare o altă candidatură a lui Clinton în 2020.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button