X

Din ce bani a construit Regele Carol I Castelul Peles?

de null
Foto: http://romaniaregional.ro/2015/10/07/castelul-peles-unicat/

Revista AXA lansase in 2011 o ipoteza:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

 

Trebuie să spunem în treacăt că, în folclorul din zona Sinaia, umblă o povestioară cu o comoară descoperită de regele Carol I, comoară care conţinea plăci de aur, din vremea dacilor. Lăsând folclorul puţin deoparte, la Vatican (!) există o scrisoare semnată de acelaşi rege Carol I, în care acesta îşi cere scuze pentru faptul că a distrus plăcile din aur pe care era trecută istoria dacilor. Este de presupus că, înainte de a le topi, a dispus să se facă aceste copii care au ajuns pînă la noi. Dacă ne uităm în calendarul acelei perioade din istoria românească, putem presupune că aceste lucruri s-au petrecut înainte de începerea construcţiei castelului Peleş – hotărârea de a construi acest castel a fost luată pripit, pentru cei din perioadă chiar inexplicabil, atâta timp cât bugetul ţării era la pământ, iar pe de altă parte Casa Regală stătea foarte prost cu banii. Şi iată că regele Carol I ia decizia de a construi, pe proprie cheltuială, un castel catolic medieval occidental, în inima unei ţării ortodoxe, cu scopul mărturisit ca o parte din acest castel să fie destinat muzeului – în care şi-a expus diferite colecţii de arme şi obiecte personale.

 

Cititi va rog mai multe la:

Foto: PLACILE (tablitele) DE LA SINAIA …

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

15 comentarii

    1. Si-a vandut cateva mosii din Germania , de asta castelul Peles nu intra in Domeniul Coroanei . Este proprietatea privata a lui Carol 1 construita din banii lui , lasata mostenire lui Ferdinand si mai tarziu lui Mihai. Urasc monarhia dar Carol 1 a fost un om mareţ.

    1. Eronat,din acele placute s-au cumparat arme pentru RAZBOIUL DE INDEPENDENTA,nu au fost bani investiti in Peles,vorbiti mult si prost pe aici,fara sa cititi.

  1. Jidanii niciodată nu vor dori ca identitatea unui stat să primeze.vor crea stare de nesigurantă vor cuceri mediile academice ptr impunerea propriilor standarde ,media in orice formă iar apoi in starea de haos instituită isi vor desfăsura nestingheriti activitatea .coruptia ,tradarea nu au culoare politica iar din păcate ,in timp ajung să cucereasca tot .

  2. Se spune că, regele Carol I ar fi știut despre tezaur cu mult înainte de a veni în țară. Acesta ar fi fost unul dintre motivele principale, pentru care ar fi acceptat să devină rege al României. Astfel, imediat după ce a sosit în țară, a început căutările și, ca urmare a descoperirii comorii de la Sinaia, și-a creat o imensă avere. E INTERESANT, cum străinii știu mai mult, despre ce se află pe teritoriul țării noastre, decât știm noi, românii.

  3. “la Vatican (!) există o scrisoare semnată de acelaşi rege Carol I, în care acesta îşi cere scuze pentru faptul că a distrus plăcile din aur pe care era trecută istoria dacilor. ”
    S-o vedem!… daca tot se publica afirmatia aceasta.
    Afirmatia este formulata si contradictoriu, si subversiv, nu desconspira nimic.
    Sugestia este ca ar fi distrus placutele facute din aur…. si – sa vezi ce mustrare de constiinta! – a simtit nevoia sa spuna cuiva. Cui? Cui i s-a confesat? – deci, stim ca exista scrisoare, stim unde este, stim ce zice, stim CINE zice da’ nu stim cui ii este/era adresata….!!!
    Apoi, daca s-a “confesat” la Papa, acesta i-a “dat” iertarea … si nu avea sens sa continue in scris sa isi ceara scuze… CUI SA[MAI] CEARA SCUZE?
    Daca a luat aurul, scuzele nu fac doua parale, ca si cum talharul isi cere scuze pagubitului… in particular.
    Un jefuitor nu si-ar cere scuze….
    Si de unde stia ce ar fi reprezentat acele obiecte? A intuit el ca un supra-om?
    Stia cineva ce scrie , i-a spus Regelui da’ nu a lasat “traducerea” urmasilor celor care le-au facut?
    Insist sa vad o copie sau o descriere completa a acestei invocate scrisori, din partea cuiva care “stie” direct despre ce este vorba.
    …. eu ma simt urmas al celor despre care se vorbeste si consider ca a dreptul sa cunosc trecutul neamului meu.

  4. Cititi poezia lui Cosbuc- Spanzurati- l de- i nisel:
    Cui nu-i place-asa cum vrem
    Duca-se la dracul.
    Ai venit la noi golan
    Fara tara, far-un ban,
    Fara neam si nume,
    Si-astazi, cane,-al meu dusman,
    Vreai s-orbesti o lume

  5. Buna ziua.Nu este nici un dubiu cu ce bani a fost construit Castelul Peles, Pelisor si celelate mosii Palate si cabane de vinatoare.Am fost o tara la rascruce de vinturi si ne-am inchinat celor care ne-au batut la usa.Au venit, au vazut ,au jefuit cit au putut,au construit cu banii statului castele si apoi le-au revendicat.DRAMA ESTE CA STATUL LE-A DAT.Si mai dramatic este ca zeci de mii de oameni ies in strada sa ovationeze so furaciune si niste hoti.Ba acum in anul 2017-politrucii fac legi sa acorde si mai mari avantaje.Sa puna la dispozitia casei reglae 20 salariati platiti de statul roman.De aceea nu mai stau In tara.Din taxele si impozitele romanilor se lafaie casa regala de cind a venit.In fiecare luna isi primesc renta de la statul roman.Oameni care nici macar nu sint romani-au ajuns sa fie lipitori pentru noi.O clica ramasa in urma istorie cu 70 de ani-revendica ce nu a avut niciodata din banii proprii -castele, mosii,vile,paduri,rente,etc.In nici o tara din lume nu este atita jaf.

  6. Dupa anexarea Cadrilaterului a inceput in secret cautarea mormantului poetului Ovidiu si pentru asta au fost redeschise o serie de intrari in catacombe necercetate nici astazi . Domnii au intrat inauntru si dupa ce au gasit niste inscriptii si un secret greu s-a decis sigilarea intrarilor. In 1942 o echipa de ofiteri germani a intrat sperand sa se foloseasca in propaganda de aceste descoperiri si au decis si ei sa se sigileze totul. Mormantul poetului Ovidiu a fost localizat si gasit din perioada antebelica dar s-a decis sigilarea mormantului pentru ca asa ceva si inscriptiile de acolo ar da peste cap tot ce stiti voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button