X

Regina Ana a fost catolică și așa a murit

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Regina Ana a fost catolică si asa a ramas pana la moarte. 

S-a căsătorit în cadrul Bisericii Ortodoxe, la Atena, in 1948. Din familia principesei a participat la nuntă doar unchiul ei, prinţul protestant Erik, care a şi condus-o la altar.

Dar dupa 18 ani a avut si o ceremonie catolica. Vizionati va rog incepand cu minutul 34:30:

La funeralii a avut parte de slujba ortodoxa:

Dar si de slujba catolica:

Iar la final a fost inmormantata la Curtea de Arges:

 

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

10 comentarii

  1. A ratat ortodoxia ! Dincolo nu se vor vedea. Ce unire se face între un ortodox şi un papist ? Ca apa cu uleiul ! Doar Hristos uneşte cele ce sunt de unit. Mihai I va fi îtrebat şi dece NU a creştinat-o !

    1. Acum să știi că la capete încoronate, se fac căsătorii de-astea. Un exemplu care îmi vine acum e legat de domnitorul Alexandru cel Bun (1400-1432), care a domnit în Moldova și a fost căsătorit cu o papistașă. Asa că nu trebuie sa ne mire…

  2. Taina Sfintei Cununii se administreaza doar celor care sunt in Biserica. Ana nu a facut parte din Biserica deci nu i s-a administrat acesta Sfanta Taina. Mai nou casa regala a cerut BOR sa-l canonizeze pe regele Mihai. Casa regala habar nu are de credinta. Sunt ecumenisti!

  3. Trist ca nu s-a crestinat sfarsind papistasa.
    Regele a respectat obligatia constitutionala – sa se casatoreasca cu o ne-romanca.
    Nu a gasit o ortodoxa si prin iconomie – urmare a refuzului Papei de a da dispensa, Ea ne-purtand promite ca va da copiii papismului (caci Constitutia obliga botezarea ortodoxa a copiilor) s-a razvratit impotriva Papei si s-a casatorit cu un ne-papistas.
    Ea a fost omul care l-a sustinut pe Rege cat timp a trait si arata ca a fost un om bun, caci omul bine a fost facut de Dumnezeu din cate stiu.
    Nu putem spune ca sustinerea financiara regala pentru lacasurile ortodoxe nu au fost primite – dovada ca ca si la Curtea de Arges sta in picioare Catedrala si oamenii cu-adevarat de buna credinta se roaga acolo.
    Eu cred ca Sfanta Taina i s-a administrat – doar arhiereii au facut slujba cununiei! – dar nu poate spune nimeni daca i-a si fost ingaduita de Dumnezeu, pana la urma – nu putem sa ne trufim si sa zicem ce si cum se petrece in final
    Nu cred ca a fost ceruta canonizarea de catre Casa Regala – singura voce care reprezinta Casa Regala este Principesa Margareta si nu a spus asa ceva.

    1. “Cine învață greșit despre Duhul Sfânt nu se mântuiește chiar de ar tine toate poruncile lui Hristos, chiar daca postește, chiar minuni de ar face. ” SF Paisie de la Neamț. Cununia nu e valabilă, chiar oficiată de arhierei.

  4. Poti sa crezi ce vrei insa nu se face iconomie in materie de dogme. Fiind papistasa Ana creadea ca Duhul Sfant purcede si de la Fiul deci nu se ruga la Dumnezeul la care se roaga ortodocsii. Se ruga la cu totul altceva.
    Arhiereii au facut multe asta nu inseamna ca Dumnezeu accepta ca dogmele sa fie modificate si terfelite. Gandirea ta este ecumenista .

    Iata stirea :

    http://m.digi24.ro/stiri/actualitate/bor-refuza-canonizarea-regelui-mihai-explicatia-oferita-de-purtatorul-de-cuvant-al-bisericii-843186

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button