Palestinienii au ieșit în stradă, protestând față de decizia lui Trump de a considera Ierusalimul capitala Israelului

dec. 7, 2017 10662 10 http://bit.ly/2H8f6Ca

.

Palestinienii au stins miercuri noaptea luminile de Crăciun la Betleem, considerat orașul unde s-a născut Iisus, în semn de protest față de decizia președintelui american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului, informează Reuters.

Un pom de Crăciun împodobit cu beculețe, amplasat în fața Bisericii Nașterii Domnului, și un altul la Ramallah, în apropierea locului în care a fost înhumat fostul lider palestinian Yasser Arafat, au fost lăsate în întuneric.

„Pomul de Crăciun a fost stins astăzi (miercuri) la ordinul primarului, în semn de protest față de decizia lui Trump”, a declarat Fady Ghattas, ofițerul media al municipalității orașului Betleem, care nu a putut preciza dacă iluminatul va fi pornit din nou înaintea principalelor festivități de Crăciun.

Totodată, sute de palestinieni furioși au ieșit miercuri în stradă, unde au protestat, au strigat sloganuri — împotriva lui Trump și în favoarea orașului Ierusalim — și au dat foc la cauciucuri. Au avut loc proteste în Beit Hanoun în nordul Fâșiei Gaza, în întregul oraș Gaza și în orașele Khan Younis și Rafah, din sudul Fâșiei Gaza, relatează dpa. Proteste de mai mici dimensiuni au avut loc și în Ramallah și Betleem, în Cisiordania.

De la difuzoarele moscheilor, locuitorii din Gaza au fost chemați să iasă în stradă să-și exprime furia și protestul față de declarația lui Trump.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
10 Comentarii la “Palestinienii au ieșit în stradă, protestând față de decizia lui Trump de a considera Ierusalimul capitala Israelului”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. # 7 decembrie 2017 at 15:57

  Degeaba…nu au dreptate palestinieni…

 2. acelas
  # 7 decembrie 2017 at 16:11

  vor iesi ca ciupercile dupa ploaie… , oamenii „cozi-de-topor” in fruntea unor popoare, pretenari ai Sistemului (sionist) ..

  Milos Zeman, presedintele Cehiei… . printe primii

  http://evz.ro/ierusalim-cehia-166.html

  Ii vom cunoaste asa mult mai bine si mai repede ..

  si pe aicea scrie ceva de alti „prieteni” din sfera musulmana..

  http://evz.ro/ierusalim-uluitoarea-rasucire-a-arabiei-saudite.html

  Noi, cu iohannis al nostru, sunt curios cand vom satisface asteptarile „mai marilor nostri?

 3. acelas
  # 7 decembrie 2017 at 16:28

  cumetrii bolnave

  http://evz.ro/pedeapsa-episcop-homosexual-izolat-manastire.html

  tare „surghiunit” de sinod.. . Dar ce se aseamana su aduna raii intre ei. Mai lipsea masonul de la Targoviste sa se alature si el la oblojeala reciproca.

 4. acelas
  # 7 decembrie 2017 at 16:31

  se pare ca papa e „cu un pas inainte”. Se pare ca nu e cu fNOM din care ar face parte Trump mai nou, ci cu aia „care va sa vina”, reala, de i se tot opune ..

  http://evz.ro/papa-francisc-scandalul-momentului.html

  .

 5. acelas
  # 7 decembrie 2017 at 22:19

  Consum de droguri „supravegheat” propus de parlament. Sa-i faca fiica-sii! .. Florin Manole PSD (un tigan)

  http://evz.ro/proiect-lege-droguri-camere.html

  .

 6. # 8 decembrie 2017 at 9:44

  Americanii au asigurat scanteia restul…..

 7. # 8 decembrie 2017 at 12:26

  Tipic pentru pagani !!! Vine el razboiul sa vedeti cum va da tovarasul Trump la tampla !!!

Scrie un comentariu

Scroll Up