X

Crucifixurile INTERZISE pe pereții sucursalelor de la CRUCEA ROȘIE BELGIANĂ

de null

Voluntarii au criticat organizația caritabilă a Crucii Roșii, după ce au primit un comunicat care le indica să elimine crucifixele de pe pereții sucursalelor lor, de vreme ce organizația tinde să devină mai seculară.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sucursalele belgiene ale organizației internaționale de ajutorare au primit un e-mail de la Comitetul Provincial al Crucii Roșii din Liège, pentru a elimina toate crucifixele.  André Rouffart, președintele Crucii Roșii din Verviers, a declarat: “Am fost rugați să respectăm principiile Crucii Roșii”, și nu să facem distincția între rase sau credințele religioase, raporteaza publicația 7sur7.

(Imparțialitate și neutralitate. Pe baza acesto două principii fundamentale, Crucea Roșie belgiană a cerut înlăturarea crucifixelor suspendate pe pereții sucursalelor sale locale.)

Dl Rouffart a spus că au fost presiuni din partea voluntarilor și a altor membri în legătură cu această chestiune, dar a minimalizat problema, spunând: “Cred că este o furtună într-un pahat cu apă”.

Câțiva voluntari au vorbit cu postul de televiziune belgian RTL și și-au exprimat ostilitatea față de această manevră, unul dintre ei spunând:

“Lăsați lucrurile să rămână așa cum sunt. Obișnuiam să spunem “sărbătorile de Crăciun”, acum sunt “sărbătorile de iarnă”. Piața de Crăciun de la Bruxelles a devenit “Plăcerile iernii”. ”

“Pentru o anumită parte a populației – din cauza musulmanilor – crucile au fost îndepărtate din sediile Crucii Roșii și mai ales în cea din Verviers”, a adăugat voluntarul.

Ordinul urmează după propunerea de eliminare a unei cruci în Franța, situată deasupra unei statui a Sfântului Ioan Paul al II-lea, în Ploërmel, Bretania. Miscarea a stârnit revoltă în rândul multora și a dus la oferta guvernelor Poloniei și Ungariei de a prelua ei crucea.

“Aceste măsuri trebuie privite ca încercări de a elimina civilizația și cultura continentului”, a comentat ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó.

În Irlanda, pastorul catolic Desmond O’Donnell a cerut enoriașilor să renunțe complet la cuvântul “Crăciun”, spunând că mercantilizarea sărbătorii a înlocuit sensul creștin original.

În timp ce vechile tradiții de Crăciun sunt înlocuite, au apărut altele noi – inclusiv barierele împotriva terorismului învelite în hârtie de cadou de Crăciun și fundele roșii strălucitoare în orașul Bochum, pentru a preveni atacurile teroriste islamice, cum ar fi masacrul din Piața de Crăciun de la Berlin din decembrie 2016.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button