Canada: Nu susții HOMOSEXUALITATEA – Ți se INTERZICE să adopți copii

Dec 6, 2017 2379 1 goo.gl/Bb5yJz

Un cuplu evanghelic acuză Statul Alberta de discriminare pretinzând că cererea lor de a adopta un copil a fost respinsă din cauza opiniile lor religioase despre mariajul gay și homosexualitate. Cuplul spune că acceptă faptul că, căsătoria între persoane de același sex este o realitate legală dar ei nu o susțin.

Un cuplu evanghelic din Edmonton a mărturisit că niciodată nu au visat că vor fi descalificați de la adoptarea unui copil din cauza credinței lor religioase

Cuplul căsătorit  din Edmonton spune că ei și-au prezentat cererea anul trecut și au promovat un curs necesar pentru potențialii părinți adoptivi.

Dar în timpul unei anchete  din acest an al oficialilor , cuplul spune că s-a confruntat cu  probleme când au răspuns la întrebări despre sexualitate.

Cuplul declară că acceptă faptul că, căsătoria între persoane de același sex este o realitate legală dar ei nu o susțin și cred că homosexualitatea este greșită.

Supraveghetorul de caz a explicat că, credințele noastre religioase au fost incompatibile cu procesul de adopție ,”spune o declarație scrisă în susținerea unei cereri de revizuire judiciară a deciziei guvernului”.

Supraveghetorul de caz a declarat că aceasta a fost poziția oficială a guvernului Alberta.

Cuplul a spus că au fost de asemenea întrebați cum se vor ocupa de un copil care își pune la îndoială sexualitatea. Ei au  răspuns oficialilor că, ar trebui învățat copilul că sexualitatea nu ar  trebui experimentată sau exploatată până când o persoană nu este adultă și căsătorită.

Cuplul care nu este numit  în documentele juridice spune că ei tratează toate persoanele cu respect iar opiniile lor despre sexualitate nu ar trebui să aibă  nicio influență asupra capacității lor de a oferi  unui copil un cămin iubitor, sigur și fericit.

Ei  au mărturisit că niciodată nu au visat că vor fi descalificați din a ajuta copii nevoiași din cauza credinței lor religioase.

Cererea de revizuire judiciară

Oficialii cu Serviciul pentru copii Alberta nu au fost imediat disponibili pentru comentarii.

Centrul de Justiție pentru Libertăți Constituționale a depus o cerere în instanță în numele cuplului  pentru o revizuire judiciară a deciziei .

În cerere, centrul spune că guvernul cere părinților potențiali adoptivi să renunțe la convingerile lor religioase, în mod sincer, fără a oferi dovezi că credințele lor ar afecta negativ copiii adoptați.

Respondentul (Alberta) pretinde cetățenilor să ceară acordul și sprijinul pentru credințele lor sancționate de stat în ceea ce privește sexualitatea și genul

Se remarcă că opiniile cuplului sunt împărtășite de catolici și alte confesiuni, de musulmani și evrei ortodocși.

John Carpay, președintele organizației a spus că va susține faptul că  decizia încalcă drepturile cuplurilor, în temeiul Cartei Drepturilor și Libertăților,  

La Calgary, John Carpay a declarat că ”a hotărî, determina cine  este potrivit să adopte pe baza convingerilor lor religioase sincere, violează dreptul acestui  cuplului la libertate religioasă și egalitate în fața legii”.

Carpay nu se așteaptă ca acest caz să fie audiat până în toamna următoare.

NOTĂ OrtodoxINFO
Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Un comentariu la “Canada: Nu susții HOMOSEXUALITATEA – Ți se INTERZICE să adopți copii”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. Ionut
    # 6 decembrie 2017 at 14:56

    Se pare ca lumea intreaga incepe sa devina o Uniune Sovietica intru destrabalare.

Scrie un comentariu