X

Secrete de stat furnizate pe stick. DNA, cel mai puternic serviciu secret aflat în slujba americanilor

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dacă vă întrebați cumva de ce diplomația americană se dă de ceasul morții să o sprijine pe Laura Codruța Kovesi în lupta cu gealații corupți ai pesedeului, aduceți-vă aminte că în politică nu este loc de prietenii, există doar interese.   Un principiu după care yankeii s-au ghidat continuu, fie că este vorba de FVEY ( acronimul Five Eyes care definește alianța de inteligence dintre  Australia, Canada, Noua Zeelandă, Marea Britanie și Statele Unite) sau de relațiile cu aliați mai îndepărtați ca românii. De aceea, în semn de prietenie, deținătoarea premiului “Femei curajoase din România”, ține la sertar câteva dosare importante ca MicrosoftFondul Proprietatea – Gitenstein sau Ferma Băneasa. Să nu mai vorbim despre dosarul Armamentul și cazul teroristului Mohammad Munaf, cetățean SUA cu acte în regulă, pe care Kovesi l-a tergiversat cât a putut, în vremea când era așezată la conducerea Ministerului Public. Indicii despre informațiile pe care le cară această “Miss Anticorupția”  în ograda aliaților (campați pe terenurile jefuite de miliardarul Puiu Popoviciu), au venit de la Darren White, unul dintre foștii șefi ai Secret Service, partener de chefuri cu Luluța în ograda SRI. Cum mecanismul bielă-manivelă Kovesi-Coldea a început să scârțâie sub dezvăluirile petrecăreților din complexul K2-T14, ar fi interesant dacă direcțiile de contrainformații ale SRI și SPP i-au luat urma șefei DNA. Mai recent și mai concret, despre mecanismele poliției politice puse în mișcare de DNA, au venit de la oengeul lui Mugur Ciuvică. Un document publicat de acesta în luna septembrie, dovedea că procurorii din subordinea Laurei Kovesi primeau pe bandă rulantă stenograme ale ședințelor de Guvern. Ca urmare, șefa DNA era la curent cu evoluția golăniilor secretizate din interiorul Palatului Victoria, gen OUG 13. Și odată cu Kovesi … .

Noi am aflat că executivul a fost subiectul unei operațiuni de monitorizare totală din partea DNA, realizată cu ajutorul unui gradat cu dublă subordonare. Când acesta a refuzat extinderea colaborării, magistrații anticorupție i-au înscenat un flagrant cu arestare și cu tot tacâmul. Dosarul se află pe rolul Curții Militare București.

Așa a început povestea mișcării #Rezist. De amănunte s-au ocupat rețelele de socializare.

Până vom lămuri aspectele contrainformative ale relațiilor șefei anticorupție cu Ambasada SUA la București, vă reamintim că Direcția Națională Anticorupție a reușit în cursul acestui an, cu ajutorul SRI, să intre în posesia arhivei celui mai important serviciu secret al Ministerului de Interne, destrucurând practic DGIPI. Avem informații că, după acest succes, procurorii dim subordinea Laurei Kovesi și-au îndreptat “atenția” asupra executivului. Folosindu-se de pretextul luptei anticorupție, șefa anticorupției a cerut fonduri importante pentru achiziționarea echipamentelor și tehnicii de interceptare și decriptare pentru toate tipurile de comunicații electronice, depășind SRI în capacitate de filaj, interceptare și stocare. În opinia jurnaliștilor de specialitate, cu astfel de dotări, DNA va deveni cel mai puternic serviciu secret al României.

Primele indicii

La începutul lunii septembrie a acestui an, Inspectia Judiciară anunța că a început cercetarea disciplinară a procurorilor DNA  care au anchetat fără drept Guvernul României în legătură cu adoptarea OUG 13/2017. Cu această ocazie, Grupul de Investigatii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, punea pe masă primele indicii ale asaltului DNA asupra Palatului Victoria. Un document prezentat de Ciuvică dovedea că instituția condusă de Laura Codruța Kovesi a cerut de la Guvern transcrierile a zeci de ședințe din perioada 2013-2017, încălcând  separația puterilor în stat. Nu se știe în ce scop au folosit procurorii anticorupție zecile de stenograme ale ședintelor guvernamentale. Secretariatul General al Guvernului nu a dat publicității amănunte despre cum anume ajungeau stenogramele în mâinile procurorilor și prin intermediul cui.

“Orice alt document sau alte informații nu pot fi furnizate deoarece sunt exceptate de la comunicare (…), întrucât stenogramele sunt documente clasificate …”, se specifică în răspunsul SGG.  Dezvăluirile lui Ciuvică s-au rezumat doar la o informare sumară despre transcrierile ședințelor cu pricina.

Turnat de prieten

Pentru cei interesați să afle cum a fost pusă la curent Kovesi, în timp real, cu privire la conținutul discuțiilor ministeriale pe marginea OUG 13 și despre tot ce se discuta în birourile Guvernului României ceas de ceas, minut cu minut, îi sfătuim să consulte dosarul nr. 135/753/2015, aflat pe rolul Curții de Apel București.

Povestea începe în decembrie 2015, când o știre referitoare la faptele de arme ale DNA, trecea prin filtrul mass-media, practic nebăgată în seamă. Ștefan Enache, angajat al Secretariatului General al Guvernului, era săltat de procurori și pus sub acuzare pentru trafic de influență. Potrivit rechizitoriul întocmit de magistrații militari, “Enache Ştefan a pretins de la o persoană o sumă de peste 10.000 de euro în scopul de interveni pe lângă directorul Regiei Autonome – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, asupra căruia a dat asigurări că are influenţă, pentru ca acesta din urmă să le asigure celor doi adjudecarea, la o licitaţie, a unui imobil din municipiul Bucureşti, la un preţ mult subevaluat”. Flagrantul a fost organizat cu ajutorul fostului primar al orașului Năvodari, condamnat deja ]n alt dosar. Angajatul SGG fusese săltat în urma unui denunț făcut de vechiul său prieten, primarul Nicolae Matei.

Nr. unic (nr. format vechi) : 135/753/2015

Data inregistrarii 17.12.2015

Data ultimei modificari: 25.12.2016

Sectie:Materie: Penal

Obiect: verificare măsuri preventive (art.204 NCPP) contestatia inculpatului impotriva incheierii din 15.12.2015 a judecatorului de drepturi si libertati

Stadiu procesual: Contestaţie(NCPP)

Părţi NumeCalitate parte Colonel ENACHE ŞTEFAN Contestator Inculpat PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTITIE – D.N.A. Petent

Secrete de stat furnizate DNA pe stick

Surse din cadrul STS ne-au relatat că, în așteptarea echipamentelor ultraperformante de spionaj electronic, DNA nu s-a mulțumit doar cu transcrierile unor ședințe de guvern. A obținut toate înregistrările făcute de microfoanele STS prin birourile guvernamentale. Cum au procedat ?

La data arestării, Enache avea dublă subordonare, fiind colonel în cadrul UM 02999, o structură care aparținea Serviciului de Telecomunicații Speciale şi, în același timp, consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Practic, Enache era însărcinat cu securizarea comunicațiilor, înregistrarea, arhivarea și păstrarea tuturor ședințelor de guvern clasificate ca secrete de stat. Sursele noastre susțin că, Enache furniza DNA zilnic, cu acceptul șefilor săi din SGG, pe stick, toate convorbirile și ședințele din sediul Guvernului, unde fusese detașat. Practic, Enache dădea pe mâna DNA, zilnic secretele României direct de la sursă, cu acordul superiorilor săi, totul fiind înregistrat. Agenții DNA intrau în sediul guvernului cu aprobarea pazei, iar înregistrările erau furnizate de către Enache, după ce erau înscrise în registrul special al documentelor secrete. Totul s-a făcut cu știrea serviciului de informații al SPP, care era însărcinat cu supravegherea informativă a demnitarilor din clădire.

Când DNA i-a cerut lui Enache să predea toate înregistrările făcute în alte birouri guvernamentale, inclusiv cele care vizau persoanele străine aflate în vizită sau cu alte însărcinări, acesta ar fi refuzat. A fost momentul în care i s-a înscenata flagrantul și a fost arestat. A fost înlocuit cu alți trei agenți folosiți de DNA, care ar furniza pe bandă rulantă absolut tot ce li se cere. Rămâne de văzut cu ce aprobare intrau acoperiții de la DNA în clădirea Guvernului pentru a prelua informațiile secrete de stat.

Regrete de primar

Informatorul principal din acest dosar, fostul primar al orașului Năvodari, Nicolae Matei,  a fost condamnat într-un dosar de luare de mită și a fost încarcerat circa un an la Poarta Albă. În prezent este cercetat și judecat pentru alte infracțiuni, fiind ușor de manipulat de procurorii DNA. Deși magistrații i-au pus sechestru pe mare parte din avere, se spune că Matei nu are griji materiale. Apropiații săi au investit zeci, sute de milioane de euro în noul cartier rezidențial Depozitului, așezat între Mamaia Nord și intrarea în orașul Năvodari. Construcțiile faraonice ridicate în viteză, ilegal, pe o locul în care a fost o baltă și o groapă de gunoi, nu beneficiază de canalizare.

Am vorbit cu Nicolae Matei despre situația în care a fost pus prietenul său setesist, în urma confidențelor sale în microfoanele DNA. Matei dă de înțeles că regretă colaborarea cu DNA, spunând că prietenul său Enache l-a ajutat de multe ori cu problemele orașului Năvodari. Nu a intrat în alte amănunte.

“Am fost prieteni. Enache m-a ajutat mult cu orașul. M-au interceptat pe treptele Curții de Apel….”, ne-a mai spus acesta cu o umbră  de regret.

Într-un fel, Matei a încercat să-și răscumpere greșeala.

”Vedeți ce a transcrieri despre Colectiv sunt la dosar, că acolo a fost crimă”, a mai spus Matei.

Incendiu provocat la Colectiv?

Fostul primar, Nicolae Matei, a făcut câteva precizări pe marginea cazului Ştefan Enache vs. Colectiv, la postul de televiziune Litoral TV.

„Ar fi urât din partea statului român să nu facă lumină în cazul Colectiv unde au murit 63 de oameni. În loc să-l sune pe Matei pentru declaraţii, presa şi televiziunile ar fi trebuit să spună că acel colonel a făcut şi mapa pentru CSAT în cazul Colectiv şi (…) Lucrurile trebuie luate în serios şi mă bucur că instituţii de forţă care altminteri vor să se afirme au făcut în aşa fel încât să iasă adevărul la lumină!”, declara Matei în presa locală.

Fostul edil se referea la  stenogramele apărute în presă, potrivit cărora colonelul Enache  sustinea că incendiul din clubul Colectiv ar fi fost provocat și că anumiți demnitari cunoșteau problema.

Ștefan Enache: Se știa, mă ! Știa șeful din Minister…Și Oprea… Păi dacă și-au dat sms-uri „nu vii în seara asta în club!”, unii… Și eu am prieteni care au fost…specializați pe explozibili și arme de distrugere în masă. Acolo sunt bombele care le au americanii. Mamă și tată. Deci americanii au mama, îi spun bombe mamă, israelienii le spun, rușii tată și israelienii au o combinatie de-a lor, aiurea. Numai gazul care a fost, a fost o explozie. Păi dacă i-a făcut ca la rotisor…

Politician: I-a stropit, i-a…?

Ștefan Enache: Ce vorbești…Și gazul ăla dezvolta 2000 de grade. Acela l-a dat din spray, s-a ridicat a creat vid, în momentul în care a coborat, oxigen.”

 

Reamintim că anchetatorii din dosarul Colectiv, care au verificat interceptările convorbirilor purtate de colonelul Enache cu politicianul respectiv, susțin că afirmațiile acestuia erau false. Procurorii au considerat că Ștefan Enache a încercat să pară un personaj influent, cu acces la informaţii secrete. Ulterior, chiar avocații colonelului au susţinut  că Enache nu a făcut niciodată astfel de afirmaţii, interceptările de mai sus fiindu-i atribuite în mod eronat.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button