X

HRISTOS transformat în MIT de către ZEUL infailibil, știința: ,,Nu se poate spune precis că este mormântul unui anume Iisus din Nazaret”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dacă n-ai ajuns încă la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, cunoscută ca locul înmormântării lui Hristos, poți să mai aștepți puțin, până când nu vor mai exista dubii că acolo a fost îngropat Iisus. 

Mormântul în care se crede că Iisus Hristos a fost îngropat a avut până acum o dată imprecisă pentru când a fost construit. Ultimele cercetări indicau perioada cruciadelor, ceea ce îl face cu circa 1.000 de ani prea nou. Un studiu a fost însă în derulare, mulțumită accesului căpătat în 2016, și testele efectuate pe rămășițe de calcar au furnizat un rezultat surprinzător. Acestea au fost colectate dintre mormânt și o lespede de marmură depusă pe mormânt, iar anul stabilit a fost 345 era noastră.

Totuși, Noul Testament arată că Iisus a murit fie în 30, fie în 33 era noastră. Potrivit datelor istorice, romanii ar fi găsit mormântul în 326. Anul corespunde domniei lui Constantin I, împăratul roman care s-a convertit la creștinism și a oprit persecuția creștinilor. Din acest punct istoric, s-a început construirea de monumente mari pentru Hristos și, încet-încet, mormântul a devenit un templu.

Procesul științific care a urmărit să stabilească vechimea a analizat substanțele chimice din rămășițe, pentru a afla cât timp a trecut de când au fost expuse la lumină. Tehnica utilizată pentru teste este denumită luminiscență stimulată optic (OSL). Ea determină cât a trecut de când sedimentul de cuarț din probele de mortar ale mormântului au fost expuse la lumină. Mai mult, mostrele colectate recent au fost datate între 335 și 1570, ceea ce confirmă că au fost atât lucrările romanilor, cât și restaurări în secolele mai recente.

Dovezi arhitecturale anterioare plasau vechimea undeva în anii 1.000, dar și pentru că s-a construit în plus pe lângă mormânt, iar cercetătorii n-au avut acces în interior, unde sunt cele mai vechi construcții fragmente. Mai mult, mormântul a fost distrus și reconstruit în 1.009, determinând istoricii să aibă dubii legate de vechimea acestuia. Nici acum, cu ultima cercetare, nu se poate spune precis că este mormântul unui anume Iisus din Nazaret, dar mitul a devenit atât de mare, încât acuratețea istorică n-are importanță pentru milioane de credincioși.

Accesul de acum a fost posibil din octombrie 2016, când a început să fie restaurată zona Edicule. O echipă de la Universitatea Tehnică Națională din Atena s-a ocupat de acest aspect. Atunci au fost prelevate mostre și rezultatele actuale au fost comunicate National Geographic de Antonia Moropoulou, supervizorul care s-a ocupat de lucrare.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Articolul de față vine să confirme ca în aceste vremuri, științei îi sunt considerate infailibile metodele de cercetare, precum și rezultatele.După ce chiar prin sistemul educațional i-a fost creat științei acest aspect infailibil, omul modern a ajuns să creadă în aceasta precum într-un Dumnezeu.Stiința este noua sa religie.Tot ceea ce nu intră în sfera ei și nu este demonstrat de ea, ajunge să nu fie acceptat de societate.Nu contestăm toată știința, însă aceasta este folosită de către elite pentru a-l detrona pe Dumnezeu.De cele mai multe ori Dovezile științifice NU POT FI DEMONSTRATE. Teoria evoluționistă, Big Bang sau teoria gravitațională sunt MARI MINCIUNI.

Un exemplu este evoluționismul care a ajutat SISTEMUL nu doar să-l îndepărteze pe om de Creatorul sau, ci să-l și indoctrineze cu ideea ca din nimic a apărut viața și din vietăți unicelurare încet-încet, în milioane de ani, au apărut ființele complexe iar mai apoi omul, care om ar fi fără … suflet. Evoluționismul este folosit intens în promovarea conceptului că s-a ajuns la acest nivel tehnologic în mod firesc și mai ales că omenirea se îndreaptă către o societate de tip nou, cu totul diferită de cea tradițională. Un alt exemplu ar fi așa-zisul heliocentrism, despre care putem citi în analiza documentarului “THE PRINCIPLE”. Un articol interzis celor DAȚI CU SMIRGHEL PE CREIERI.

Așadar, după ce această știință a venit cu tot felul de dovezi împotriva creației lui Dumnezeu, acum vine cu unele noi împotriva lui Dumnezeu Însuși, transformându-l într-un mit. Lovește deasemenea și-n biserica SA. Nu contează că biserica îl consideră Sfânt pe Constantin cel Mare și nu contează că în Sfântul Mormânt se coboară de mii de ani Lumina cea Sfântă de Înviere, lumină pe care apropo, știința nu o poate explica. Deci, după toate aceste dovezi, cine-i mai poate nega acum științei rolul antihristic?

Citiți vă rog și:

CRESTINISMUL SI STIINTA

STUDIILE ȘTIINȚIFICE sunt aproape întotdeauna FICTIVE. Cauzele: problema FINANȚĂRII și MANIPULAREA INTENȚIONATĂ A DATELOR

Incurcată in TEORII, STIINTA nu poate explica încă GRAVITATIA

TEORIA RELATIVITATII. Sau cum o minciuna repetata 100 de ani devine adevar GEOCENTRISMUL ii incurca in TEORIA RELATIVITATII. De ce au renuntat la teoria existentei ETERULUI? 

Herbert Dingle despre TEORIA RELATIVITATII: “Au acceptat-o dogmatic. Au învățat-o de la cei care au învățat-o de la cei care nu au reușit să o înțeleagă de la început” 

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Stiinta nu demonstreaza nimic, ea descrie numai. Harul Domnului lucreaza prin sfintii sai tainic in asa fel incit toata stiinta aceasta lumeasca nu poate sa lamureasca nimic, ba din contra se contrazice pe ea insasi ciclic dintr-o epoca la alta. Un singur sfint al Lui Dumnezeu este mai valoros decit toata bla bla bla-ua asta numita stiinta, pentru ca acesta se afla in Adevar, iar adevarul este Dumnezeu.
    Restul e gargara.

  2. Stiinta adevarata are trei componente cum bine scria un frate; observabil-masurabil-repetabil. 99% din “stiinta”actuala predata in scoli si considerata “dogma” e sarlatanie pura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button