X

LOCURI SINISTRE: Sediul legislativ din Manitoba = TEMPLU de închinare la LUCIFER

de null

Reprezentanții populației din Manitoba adoptă legislația într-o clădire magnifică dar puțini realizează că este construită în întregime pe principii oculte și masonice. Numărul mare de detalii în această replică a Templului lui Solomon dezvăluie importanța societăților secrete și a filozofiilor ermetice în democrația de astăzi. Acest articol, scris de colaboratorul Harme One, analizează numeroasele simboluri oculte din această clădire publică.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Nu lipsesc elementele Gotice în arhitectura Nord Americană, în plus o abundență de desene neoclasice și ezoterice din diferite perioade sunt văzute într-un număr mare de clădiri, în orice oraș.  Dar Winnipeg, Manitoba, găzduiește un exemplu arhitectural unic al registrului masonic, ascuns privirii. Doar la câțiva kilometrii de exact centrul geografic al Americii de Nord este sediul legislativ al Manitoba (MLB) finisat cu calcar Tyndall și completat cu fosile marine. Se întinde pe 30 acrii de parc în Broadway, la periferia orașului Winnipeg.

Winnipeg ca și centru geografic al Americii de Nord

Este chiar spectacolul ce se vede din exterior dar  după o explorare a interiorului se constată că proiectul include o integrare a imaginilor creștine, grecești, egiptene, babiloniene și evreiești, combinate într-o manieră alchimistă cu cea mai veche tradiție magică a Ermetismului. Deși ani de zile nu am acordat prea multă atenție clădirii în sine, strălucirea intensă din jurul MLB ne-a ținut în jur ca pe  niște copii ce profită de lumini; când persiști in această stare destul de mult, viziunea ta idilică despre lume se reduce la  un efect ciudat, purpuriu psihedelic, specific adolescentin cunoscut sub numele de “botezuri violete”.

Se cunoaște puțin  despre ce reprezintă de fapt această clădire, chiar dacă ni s-a înfățișat anostă  în cea mai mare parte. Numai în anul 2006, gradul de influență masonică încorporat în MLB a devenit știre de masă, cu ajutorul presei libere din Winnipeg și al altora care au întocmit rapoarte extinse și exclusive, arătând nenumăratele simboluri sinistre în timp ce se  promovează (construcția) ca pe un proiect foarte pozitiv și bine intenționat de a “sărbători renașterea”. Dedicarea și manifestarea puterii legate de ermetism în întreaga lume este ceea ce eu parțial consider ca fiind cel mai important simbolism în MLB.

(Ermetismul este un curent mistic-ocult apărut în antichitate, al cărui nume provine de la controversatul personaj Hermes Trismegistul, autorul unor scrieri ermetice, considerat totodată și părinte al alchimiei. Ermetismul a influențat modul de gândire al unei părți a lumii până în secolul al XVII-lea –n.tr.).

„Băiatul de aur”. Pentru savanții masoni, Hermes este de primă importanță deoarece el a fost autorul ritualurilor de inițiere masonice inspirate din misterele create de Hermes. Mai exact,  toate simbolurile masonice au o caracteristică ermetică.

Templul lui Solomon – cele 3 camere sacre

Cel mai interesant aspect al MLB? Fără îndoială este faptul că, clădirea este proporțională cu Templul lui Solomon, conform cercetătorului Frank Albo (FA) de la Universitatea din Winnipeg. Cercetătorul a studiat dimensiunile și detaliile MLB  și a tras concluzia că toate proporțiile au fost strict păstrate. Templul original al lui Solomon a fost construit pe perioada secolului 10 înainte de Hristos și a fost distrus de Babilonieni în anul 586  înainte de Hristos. Al doilea templu va fi construit 400 de ani mai târziu pe același loc ca și primul, în Ierusalim, pe cea mai înaltă colină a orașului sfânt. Era centrul cultului religios și în general un loc de întâlnire pentru poporul evreu din Ierusalim. Templul original a fost proiectat de Hiram Abiff  care a prezentat planurile Regelui Solomon. Din punct de vedere istoric, masonii acordă o mare însemnătate Templului lui Solomon, plasat în ierarhia spirituală ca și un teatru inițial al gândirii .

După ce  intri în clădirea MLB, prin față, vei intra într-un hol mare care este un pătrat perfect și fiecare latură este  în  lungime de 66,6 picioare .

(Picior – veche unitate de măsură a lungimii, având o valoare de aproximativ o treime dintr-un metru, folosită și astăzi în unele țări. Spre exemplu un picior anglo-saxon, one foot (plural, two feet) are valoarea de exact 30,48 cm – n.tr.).

În conformitate cu Albo, 666 este o referire la lucrarea ocultă “De Occulta Philosophia”a lui Cornelius Agripapa. În timp ce numărul 666 este de obicei asociat cu fiara din apocalipsă există mai multe semnificații posibile diferite.

Potrivit  presei, cel mai relevant  la MLB este relația sa cu soarele și puterea sa de viață: se constată că dacă aduni împreună numerele de la 1 la 36 ele se adaugă până la 666. Semnificația numărului 36 – numărul constelațiilor aflate sub influența soarelui.

Înapoi la această sală: întâi ești întâmpinat de două statui de bizoni, în mărime naturală, complicate în detaliile lor, cu intenția de a surprinde magia de protecție  a taurilor din templele antice, se credea de către antici că ei îndepărtează răul.       

Doi bizoni și de 3 ori câte 13 scări – numărul 13 este un număr masonic sacru.
Trecând printre doi stâlpi și întrând în Templul lui Solomon.

Chiar între tauri se vede scara mare, formată din 3 tronsoane a câte 13 trepte fiecare, din marmură, italiană, cu vene, maronie. Urcând scările se intră direct la nivelul de sub Băiatul de aur, camera cu tavanul ca al unui dom, care găzduiește un altar circular și o roată geometrică, înconjurată de o bordură de marmură mozaicată. O stea în 8 colțuri este desenată în centrul camerei inferioare de sub altar, cunoscut ca și Piscina stelei negre. Steaua era de asemenea un simbol al divinității lui Ishtar și  este perfect aliniată cu statuia lui Hermes.

Rotonda este amplasată chiar sub Băiatul de aur.

Una este să stai chiar pe stea, să vorbești în altarul de deasupra și să auzi vocea lor transformată, un  releu al armonicelor în cel mai  uimitor mod, creând o armonică perfectă de nivel 5. Această zonă a MLB este de asemenea concepută în conformitate cu o cameră de sacrificiu, unde  zeii din infern primesc putere prin sacrificiu, sufletele plecate, conduse de Hermes către această lume. Aparent, marmura venoasă aproape de stea trebuie să fie o metaforă pentru sângele victimei sacrificate, în conformitate cu narațiunile lui Frank. Toate acestea într-o cameră care este perfect centrată sub domul superior, în vârful căreia Băiatul de aur stă îndreptat cu fața spre nord.

Piscina Stelei Negre, situată chiar sub rotondă.

Se trece din hol în altă cameră cunoscută ca salonul de recepție al  guvernatorului sau ceea ce ar trebui să fie Sfânta Sfintelor din Templul lui Solomon. Mai multe reprezentări ale lui Hermes se găsesc în această cameră dar nu numai, când convertești la cuburi masonice dimensiune de 20 de coți ori 20 de coți, aceleași măsurători sunt indicate în prima carte a Regilor din Biblie. Chiar deasupra acestei camere, în afară, o copie a Arcului Legământului este sculptată în piatră, într-o poziție centrală aeriană și de asemenea la dimensiunile Arcului Legământului biblic care era păstrat în templu.

salonul de recepție al guvernatorului
Cortine albastre asemănătoare cu vălul albastru ce acoperea Arcul Legământului din Templul lui Solomon.
Arcul Legământului al MLB, chiar în vârful Sfintei Sfintelor (camera guvernatorului)

Pe partea de sus a vechii renascentistici bisericești, se află Băiatul de aur, pe vârful clădirii, poate cel mai important aspect dintre toate – un bronz turrnat, strălucitor și foarte impresionant, de 17 picioare  înălțime, acoperit cu aur adevărat.

Băiatul de aur este o metaforă pentru Hermes Trimigestus, părintele alchimiei, filosofiei oculte care învață înțelepciunea luminii, stă cu grație într-un picior cu o torță într-o mână și cu spice de grâu în cealaltă. Ridicat pe cupola din 1919, se întoarce cu fața spre nord, spre notorietatea lui Winnipeg. Noaprea strălucește la fel de tare ca și soarele aflat deasupra lui.

Pe tărâmul spiritualității, simbolismul alchimiei din MLB cîntărește mult deoarece alchimia era adesea folosită pentru a comunica mai mult decât cuvintele.

Pe turnul principal ce găzduiește cupola sunt 4 grupuri a câte 3 sculpturi în mărime naturală, fiecare reprezentând fie pământul, vântul, focul fie apa sau ar putea fi interpretate ca Știința, Agricultura, Arta și Industria.

Nu numai că sunt 4 elemente reprezentate sub forma grupurilor în mărime naturală, în conformitate cu Frank Albo dar Băiatul de aur tronează peste cele 4 elemente cu scopul de ale uni și de a le transforma în aur, un alt proces important al alchimiei.

Statuia Agriculturii care reprezintă Pământul –  unul dintre cele 4 elemente ale Alchimiei.

Conceptele egiptene

MLB captează magia cea mai întunecată și misterioasă a Egiptului; doi sfincși giganți în mărime naturală domină acoperișul turnului principal, dintre care unul cu fața spre răsăritul soarelui iar celălalt spre apusul soarelui, ascuns vederii.

De asemenea, Sfincșii au  inscripții hieroglifice care traduse redau numele lui Thutmoses III. Este cunoscut masonilor ca și Egiptenilor ca fiind cel mai precis dintre magicieni iar originea lor este revendicată de rosicrucieni. În aceiași zonă a MLB, hierogligele fac de asemenea referiri la zeul soare Ra care traduse se citesc “semnele veșniciei zeului soare RA, zeul bun care dă viață”. Acest fel de inscripții te-ai aștepta să le întâlnești pe zidurile templelor și mormintelor antice și nu ascunse pe acoperișul unei clădiri guvernamentale.

Caracteristici secundare

Adunând caracteristicile principale cuprinse în MLB: sunt doi sfincși mari pe acoperiș cu inscripții ale zeului soare RA, perechi multiple de bizoni în mărime naturală, capul Medusei, cranii de bovine si alte desene apotropice, inclusiv  capete de leu, diferite lămpi și lumini (simbolic în natură), unele dintre ele așezate în rotondă, reprezentând pe Iisus, cu 12 candele în jurul uneia centrale, petale de trandafiri din aur de-a lungul, fețe masculine și feminine menite să simbolizeze descendenții lui Hermes și Afrodita (Hermafrodiții), pictura murală a copacului vieții de Augustus Tack în camera legislativă, sculpturi de Georges Gardet – statuia lui Moise ținând cele 10 Porunci și Solon din antica Atena), sculpturi de frații Piccirilli, pregătit de Albert Hodge, teme astronomice ca de exemplu redarea în sanctuar a  fenomenului echinoxurilor prin iluzie optică. Anumite date de construire (a clădirii în ansamblu) au fost programate pentru zilele când planetele s-au aliniat. În parcul ce înconjoară clădirea există mai multe grupuri de lumini, câte 3 becuri perfect rotunde în fiecare grup.

Medusa înfruntând-o pe Atena
Bucranium – reprezentân sacrificiul lui OX
Moise cu coarne?
Aceasta îl reprezintă pe Iisus și cei 12 Apostoli sau Soarele cu cele 12 semne ale Zodiacului? Oricare ar fi, numărul total al becurilor este 13, număr sacru, masonic
O pictură murală ilustrând Primul Război Mondial ca fiind Patimile lui Hristos. Figura centrală, cu pieptul descoperit îl reprezintă pe Iisus Hristos sau tot atât de bine poate reprezenta inițierea unui Mason în Frăție
Un inițiat mason cu pieptul dezgolit

Pe proprietate există de asemenea diferite statui monumentale inclusiv a lui Louis Riel care este îndreptat cu fața spre sud și departe de clădire. Pe partea opusă se găsește statuia unei regine cu fața îndreptată spre nord  precum și alte diferite figuri în jurul curții.

Un argument trebuie confirmat, argumentul considerat ipocrit că activitățile politice au loc în replica celui mai eclesiastic templu. O altă întrebare –  dacă este vreo acceptare sau vreun interes al maselor sau publicului larg. După ce am învățat despre detaliile arhitetcturale ale MLB, ne putem doar imagina că acesta a fost proiectat pentru practicienii artelor oculte aflați într-o eternă căutare a cunoașterii și poate dobândirea divinității prin purificarea fizică și spirituală a frumuseții folosind imaginația experimentală, unirea opuselor și magia sexuală.

Indiferent de toate aceste posibilități, este greu să nu-l numiți o experiență de înălțare morală plimbatul pe holurile și scările din MLB, transcedentând în natură și spiritualitate unde efectele  desenelor și  obiectelor din holuri te-au marcat: mobilierul elegant și sculpturile, decorurile ornamentale, materialele, diferitele model, aparenta precizie a măsurătorilor, hieroglifele și picturile, etc.

Arhitecții și conceptele lor

Frank Simon este notat ca fiind primul arhitect implicat, o persoană care a fost puternic influențată de membrii lojei masonice numită Inimile simple ale Stelei Polare care se află sub aripa Marelui Orient al Franței.

Simon a câștigat un concurs oferit de Guvernul Manitoba în 1911 dar o figură din umbră pe nume Septimus Warwick a obținut de fapt creditul în Europa pentru schițele clădirii. Simon pare a fi omul din față pentru frații masoni. În mintea lui Simon execuția geometriei în clădire se va baza pe un miracol divin și chiar dacă clădirea nu a fost finalizată din cauza  problemelor financiare și a întârzierilor cu Primul Război Mondial, conținând un conflict atât de intim al motivelor ezoterice cu aspectele creștine, o transformă într-o  piesă de arhitectură incontestabil transcendentă și sublimă.

În ceea ce privește motivul pentru care clădirea a fost construită, Simon a fost citat spunând; Bărbații și femeile nu pot fi fericiți  sau buni în medii care sunt obișnuite, urâte, neînsuflețite. Folosind secțiunea de aur (proporția de aur) metodă care ne trimite la Vitruvius, Simon și echipa lui realizează unele perfecțiuni în detaliile geometrice, un anume sens al frumuseții ceea ce este incontestabil.

În conformitate cu Albo, care fără îndoială are cea mai profundă înțelegere a personajelor implicate în conceperea clădirii, Simon a intenționat să producă prin MLB un efect subliminal, prin arhitectura care ar trebui să impulsioneze oamenii spre virtuți cum ar fi credința, speranța, moralitatea și caritate. Dar dacă acesta este adevărat, este sigur să presupunem că există motive diabolice în mintea oamenilor pentru a merge împreună cu cei buni? Imaginația experimentală și acest fel de magie simbolică folosită de Simon are tot de a face cu a fi de succes, cunoscându-te mai bine și găsind o cale de ascensiune. Dar poate fi folosit tot atât de bine pentru diavol, voodoo, și mijloace de sacrificiu.

Fiind un elev al lui Frank Aldo, am adunat mai multe informații de-a lungul timpului petrecut în universitate dar am terminat cu mai multe întrebări decât răspunsuri. Când vine vorba despre posibilele motive ale construirii MLB, o persoană creativă ar putea schița mai multe concluzii sinistre bazate pe legături eclesiastice și fapte reale. Winnipeg este un oraș puternic masonic și este încă activ în această privință. A fost de asemenea descris ca un loc cu un nivel ridicat al energiei psihice. Creatorul lui Sherlok Holmes, Conan Doyle spunea odată despre Winnipeg: Am plecat cu concluzia că Winnipeg se situează la înălțime printre locurile pe care le-am vizitat pentru posibilitățile psihice.

Doyle a fost în Winnipeg participând la o ședință la o casă unde mai mulți maeștrii masoni obișnuiau să se adune pentru a chema morții.

Concluzii

Frumusețea pură și maiestuozitatea Clădirii Legislative din Manitoba este cu siguranță venerată – inspirată. Se află într-un contrast perfect cu tendințele moderne ale clădirilor șterse și sterile, concepute exclusiv în scopuri practice. După analizarea simbolurilor, cu toate acestea, putem pune sub semnul întrebării semnificația spirituală a clădirii. Laturile sălii măsoară exact 66,6 picioare, 666 fiind numărul fiarei din Apocalipsă și numărul de obicei asociat cu Satan. Piscina Stelei Negre cuprinde steaua în opt colțuri a lui Ishtar, Zeița babiloniană a sexului, fertilității, dragostei și războiului. Cultul ei implica prostituție și era considerată curtezana zeilor. Ishtar este de asemenea o reprezentare a lui Venus care este menționată ca Luceafărul de dimineață, celălalt nume a lui Lucifer. Un alt simbol interesant este statuia lui Moise purtând coarne pe frunte sa. Michelangelo l-a înfățișat pe Moise într-o manieră similară în Catedrala SF Petru provocând o mare controversă.

În timp ce profanii spun că, coarnele sunt pur și simplu rezultatul unei interpretări greșite a Bibliei, adevăratul lor înțeles e dezvăluit ocultiștilor.

Așa cu coarne, Michelangelo l- a aclamat pe Moise ca un om puternic și mult mai mult decât un legiuitor al unui trib local. Prin coarne l-a ’’onorat’’ nu numai ca pe unul ce a stat în prezența lui Dumnezeu și a devenit unul cu propria divinitate, dar mult mai nobil, ca un om împlinit ce s-a întors – pentru unii însă nu. Numai câțiva s-au întors de pe munte pentru a învăța și conduce omenirea.

– Eloise Hart, Theosophical University Press.

Moise încornorat reprezintă omul care a dobândit divinitatea prin propriile puteri, prin stăpânirea științei și a magiei, realizare spirituală și cunoaștere, un concept îmbrățișat de doctrina luciferiană. Mai mult, reprezentarea simbolică a lui Iisus Hristos ca un inițiat masonic reflectă conceptul esoteric al Hristosului ca perfecțiune umană – omul perfect. Cu alte cuvinte, ocultiștii cred că fiecare poate deveni propriul Hristos trecând prin sferele misterelor.

În cele din urmă, numeroasele capete de berbeci sculptate în interiorul și în exteriorul clădirii sunt chiar reminescențe ale figurii încornorate a lui Baphomet.


Toate aceste caracteristici ciudate ne determină să ne întrebăm cine ne guvernează democrația și care este adevăratul lor obiect de închinare (cui se închină cu adevărat).

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button