X

TVR îi ,,înțelepțește” pe români cu sfaturile HINDUSE și practicile YOGA satanice ale guru-lui Swami Ananda Saraswati

de null

Cea mai mare problemă a omenirii nu este terorismul sau arsenalul nuclear, ci ego-ul fiecăruia dintre noi. Este opinia lui Maestru Yoga și Vedanta, care a înființat un centru de învățătură în România. Cum explica un călugăr în tradiția hindusă interesul crescut al omului modern pentru dezvoltare spirituală, cum vede el impactul tehnologiei și ce sfaturi are pentru români, aflați din interviul realizat de Mihai Rădulescu.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Swami Ananda Saraswati:

Scopul vieții este să reușești să te dezvolți, să crești. Când vorbim despre asta, ne referim în primul rând la creștere economică și financiară. După această dezvoltare materială, ne dorim și una intelectuală. După cea intelectuală, aspirăm la dezvoltare emoțională. Iar după aceasta, urmează în final dezvoltarea spirituală.

Dacă te uiți la tine, dacă eu mă uit la mine, amândoi dispunem de ceea ce nu și-a imaginat bunicul meu că ar putea avea vreodată. Noi avem acum ceea ce el nu avea atunci. Toți avem parte de confort, însă atunci când primim mai mult decât vrem, vorbim despre un gol interior, despre un vid. Aceasta este deșertăciunea, goliciunea. Aici am ajuns cu toții astăzi. Absolut toți ne aflăm în acest punct, pe fondul globalizării. Toți avem absolut tot ce ne trebuie, dar ne simțim ca și când nu am avea nimic.

Tehnologia a ieșit din sfera siguranței. Uitați-vă la tot ce ne înconjoară, la energia verde de exemplu, o avem pe aceasta, dar noi creăm hibride electrice. De ce? Pentru că cea naturală nu e suficientă și atunci discutăm despre insecuritate, chiar și când vine vorba despre un telefon sau ce o mai fi. De fapt, este adicție. Cu toții suntem dependenți de telefoane. Avem telefoane ale căror ecrane le atingem, doar că nu reușim niciodată să atingem și viața cuiva.

Poți înțelege filosofia vedanta numai dacă nu ești o persoană religioasă. Religia impune un anumit stil de viață. În al doilea rând, religia promite. Și după ce faci ceea ce impune religia, descoperi că viața nu înseamnă nimic. De exemplu, să spunem că vreau să devin jurnalist. Înainte de a deveni jurnalist, sunt foarte entuziasmat. Dar odată ce totul devine realitate, viața mea e o rutină. Dar reușesc să ies din asta crescând profesional, ceea ce înseamnă că mă maturizez. Asta încerc să demonstrez, că toate practicile religioase trebuie să ne ofere șansa să ne maturizăm, și nu să fim dependenți.

Despre mesajul principal al Vedantei: Fericirea este mesajul, o ai în interiorul tău, nu îți pierde timpul în căutarea ei.

Prin yoga, omul își pregătește mintea. Scopul practicilor religioase trebuie să fie acela de a ne ajuta să creștem, să ne dezvoltăm, nu să depindem de ceva. Mintea noastră trebuie să ajungă în punctul în care ne ajută să ne acceptăm.  Eu încerc să scot în evidență faptul că yoga pregătește mintea pentru acceptarea sinelui.

Cum îi alegem pe maeștrii autentici de yoga: În zilele noastre, în țările vestice, se practică foarte mult divertisment pe post de yoga. Și nu este deloc în regulă. În loc de stil de viață, totul devine doar o modă. Responsabilitatea maestrului este să te ajute să crești, să îți descoperi misticismul, începând cu corpul fizic, apoi cu felul de gândire. Nu trebuie doar să te distreze.

Care este cea mai mare provocare a lumii de azi pentru un călugăr hindus: Cea mai mare provocare, ca să fiu sincer, a fost egoul meu, am fost chiar eu însumi. Exact! Pentru că egoul meu poate deveni, încet, încet și problema ta. De exemplu, dacă acum egoul meu intră în acțiune, dacă devin egoist, nu îți mai permit să-mi pui întrebări, așa că egoul meu devine și problema ta. Egoul este ceea ce ne divide.

Mesajul pe care l-ar adresa lumii astăzi: Cel mai bun sfat pe care îl pot da este să ne permitem să ne acceptăm sinele, pe noi înșine. Nu căutați niciodată acceptare din partea celorlalți. Dacă te accepți pe tine înaintea tuturor, vei deveni sigur pe tine și te vei simți confortabil în propria ta viață. Aceasta este fericirea.

Un mesaj pentru români: Sunteți o țară minunată, ați parcurs o parte bună din viață încercând să demonstrați cine sunteți. Acum, a venit momentul să faceți introspecție, să petreceți timp pentru voi, mai degrabă decât să îl irosiți demonstrându-le celorlalți una, alta.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

33 comentarii

  1. @Michael,

    Care parte din “ dumnezeii neamurilor sunt demoni“ nu intelegi?

    Culturalizatule si emancipatule ba mai mult “NE-TALIBANULE“, ai putin grija de cultura ta duhovniceasca asta daca stii ce inseamna .

    Avand in vedere ca “te uiti in gura hinduismului“ sa poate ca tu sa ai si niste duhuri “benevole “ ale mantrelor.

    Hai canta la alta masa.

    Mantuire iti doresc

  2. @Ortodox

    Umanismul new age“ iubiristico-pagan“, nu trebuie scuturat putin (chiar si virtual) sau sa-l tratam cu iubire
    frateasca?

    Unul ca Michael nu este in nestiinta ci in bezna promovarii mortii sufletesti.

    Daca ii iau conceptia la “impins vagoane“ inseamna cu nu-i doresc mantuire?

    Tuturor le doresc mantuire.

    Daca nu ar fi enormitati si daca ar fi din nestiinta as fi mai ingaduitor in exprimare.

    Mantuire

    P.S Iertati-mi stilul “taliban“ de este cu putinta.

  3. @Michael

    Hai ca-i dat cu oistea-n gard in explicatia ta alambicata.

    Omule… divinitatea de care zici tu ca o recunosc neamurile despre care trambitezi este una Idoleasca, un hristos dupa chipul si asemanarea bolii lor sau a gresitei lor credinte. La fel si sectarii, papistasii si altii ca legiune, ca-s multi.

    Conceptia de Divinitatea mai corect spus Dumnezeirea mantuitoare a Lui Hristos, inteleasa si MARTURISITA corect este cea din crezul Constantinopolo-Nicenian adica Ortodoxa.

    Intelesei? e retoric , sigur ai inteles , problema ta e de acceptare.

    Deci nu te chinui sa raspunzi ca vei abera din nou fiind in afara Ortodoxiei. Si inselarea nu e numita asa ca ar fi usor detectabila.

    Cauta-te ca ai probleme, poate dumnezeul tau care te trimite sa canti un cantec strain nu e chiar un stapan bun.? la fel e retoric. categoriv e dracul.

    Nu poti sa amesteci si sa intortochezi adevarul ori spui ca hinduismul si toate gaselnitele de credinte sunt gropa catre iad sau o dai in diverse diviniti si intelesuri si distinctii “clare” .

    Mantuire

    P.S te rog eu nu mai imi raspunde. Mai bine cerceteazate.

  4. @Michael

    1. Bolesti de Mandrie .

    2. Duhnesti a erezie (asa talibaneste) dinaia neoprotestanta.

    3. In afara Bisericii nu este Mantuire. Biserica este doar una . Sf.Ciprian al Catarginei, nu ca l-ai cunoaste.

    Prea ai capacitatea duhovniceasca exprimata mai sus de a deslusii duhurile, dar dracul ereziei din spinare nu-l vezi?

    4. Si in piata si pe strada si in birou sau sala de conferinte le spun ereticilor eretici si minciunii miciuna. De ce sa ma feresc ?!?! nu dau doi bani pe ce zice lumea ca poate se trezeste careva.

    Deci trezeste-te ca esti in umbra mortii, mantuire nu ai ca nu pui tu verdictul inainte de ultima suflare ca nu stii cum te gaseste moartea.

    Asa ca pana nu bagi la cap simtamantul dreptei credinte, tie si tuturor ereticilor HAI SICTIR cu invatura voastra iubiristico-umanista si ecumenista fara apartenta si univarsala.

    Mantuire

  5. ce prostie ai scris @Michael unde ai citit ca hindusii il recunosc pe Iisus ca Dumnezeu si Mantuitor? e ceva nou pai principalii zei/zeite hindusi sint brahman, shiva, vishnu (trimurti) kali, parvati, khrisna (“avatar”) durga, aryaman etc pluz cateva legiuni de draci de ordin inferior :) de altfel hindusii cred in aditya (un soi de meditatie cu radacini shamanice) in samsara (reincarnare ) si vimukti/moksa (eliberare) deci paganisme antice in stare pura (nealterate) :)

  6. @Michael

    Au! nu intelegi ca tocmai pentru ca imi pasa iti zic ca bolesti, si bolesti chiar de moarte.

    Asta e boala vremii de acum sa nu mai zica nimeni celuilalt ca e gresit sa crezi sau sa te comporti dupa coordonate venite de aiurea. ECUMENISMUL

    NU POTI SA CREZI IN HRISTOS CUM TE TAIE CAPUL. Nu poti sa ai o divinitate hindusa si sa numesti pe un hristos oarecare divinitate, e un NON SENS.

    CIteste http://ortodoxinfo.ro/2017/11/16/ecumenismul-calea-pierzaniei-uraciunea-pustiirii-deja-loc-traim-inceputul-sfarsitului-cel-mare/

    Si cu asta am incheiat

  7. apropo de “divinitatile” hindusilor i am sarit pe indra cel insotit de o capra si pe agni cel rosu cu doo capete 7limbi si 7 brate (asa scrie in cartile lor “sfinte”-vede) pe bune.. :)

  8. Michael..
    fratie se scrie “metanii” NU “matanii” astea fiind altceva 1
    2 Evanghelia se citeste dupa un anumit tipic la toate slujbele. De altfel Ortodoxia a stabilit Canonul biblic din care citeaza toti ereticii.. ia de cauta aici
    #teologie.net/2011/05/20/randuiala-lecturilor-biblice-la-slujbele-ortodoxe/
    e de inteles ca ai cunostiinte oarecum limitate despre Ortodoxie (si intre noi despre “hinduism” :))
    nu te intreb din ce secta “crestina” faci parte, nu prezinta interes.

  9. Ratacitii astia se duc acasa si “analizeaza” ce a zis popa lor cu cartea “lor” si gandesc singuri cum este drept…
    De pareca ei au scris textele biblice…. ei judeca pe oricare…
    se cred deja mantuiti/rscumparati sic red ca ei comanda Harului “cand si cum” sa se prezinte la cpofta lor…
    Am intalnit “pocaiti” din astia – aparent potoliti dar mental stricati rau de tot.
    Cu asta se “dau” mari – ca ei citesc Evanghelia…
    Care este la ei o mutilare si stricare/spurcare a Adevarului.

  10. Ce striga demonii dintr-o persoana, in timpul Sfantului Maslu (printre multe altele:

    „A zis sa vada lumea!… Spun tot, ca sunt blestemat! Sunt blestemat! Eu va fac multe voua crestinilor! Eu multe va fac!… Numai voi ortodocsii va mantuiti! Ceilalti (catolicii, protestantii, ecumenistii, budistii si toate sectele), NU SE MANTUIESC, toti care faceti voile(pacate) noastre! Noi nu avem treaba cu ei si nici cu sectele! Aia-s ai nostri,sectantii”

    http://crestiniisecolului21.blogspot.ro/2013/03/puterea-sfantului-masluminuni-din.html
    http://crestiniisecolului21.blogspot.ro/2013/03/puterea-sfantului-maslu-partea-2.html

  11. pfai se prea poate ca una-doua secte hinduse (din sute fiecare cu “zeul ” ei preferat) sa il considere pe Mantuitorul Iisus un “avatar” ) facandu -L egal cu Gautama Budda si ailalti idoli insirati de tine dar asta este o blasfemie (din persspectiva crestina) cel putin egala cu islamul..lasa mai wikipedia pune mana si citeste putin din Eliade (istoria religiilor vol2) sa te pui la punct cu “religiile” astea “exotice” sa nu le spun pagane…

  12. Michael,

    citeste “Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie”.

    (numai cand auzi de caste, reincarnare, zeul vaca si zeul maimuta care este peste omul din casta paria…, zeitati adultere si criminale si cu moralitate zero, iti trece de orice filosofie pe tema hindu)

    Cel mai aproape de ortodoxie este budismul.
    Vad ca esti inclinat spre filosofii inalte. Gandeste-te la faptul ca budismul si toate hindu nu au conceptul de iertare. Ei spun ca si in budism si in hinduism exista iubire, si ca exista un creator. Dar se poate iubire fara iertare? Iubirea fara iertare este o iubire mincinoasa. Cauza – iubirea, efectul-iertarea.

    Daca creatura-omul isi iarta copilul din cauza de iubire, iar divinitatea lor nu iarta (ca toate se acumuleaza in karma), divinitatea lor doar aduna si scade, nu sterge nimic cu buretele, atunci creatura are calitati morale superioare creatorului, ceea ce nu poate decat fals. In ortodoxie nu e asa, stim foarte bine. Si e si normal si firesc asa cum e in ortodoxie.
    Divinitatea lor este una contabila. Asta e karma, contabilitate.

    Spune Parintele N Steinhardt ca dracul este contabil; el nu iarta nimic, doar inregistreaza totul.
    Crezi ca asemanarea este intamplatoare?

  13. Michael…
    “Brahman este Dumnezeu..” really? in hinduism Brahman este un spirit panteist universal in rig-veda predomina conceptul henoteistic (toti zeii sunt egali) iar in advaita-veda sufletul omului “atman” este egal cu Brahman..ce tot bati campii fratioare?

  14. Michael

    Pavel, Epistola catre Evrei, cap 9

    27. Şi precum este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecata,

    Din ceea ce spui pari a fi protestant. Iisus, Pavel…
    Gandirea protestanta este aceasta:
    Nu este Sola Scriptura, este Sola Pavel, si nici macar tot Pavel, ci Sola ce ne convine noua din Pavel.

    Asa ca, pune mana si citeste toata Biblia, inclusiv Iacov cap 2.

    1. @mircea.v tu-i puntezi bine dar el intelege ce vrea.

      E eretic sadea neoprotestant, numai sa treci prin comentarii ca iti sta minte in loc .

      Problema nu este ca nu citesc ei Biblia, baiul e ca o inteleg aiurea dupa cum vor si dupa cum i este dicatat si licuriciului de la amvonul lor.

      Dragilor , cand se indaratniceste in erezie voi tot continuati sa-i explicati , cea ce e admirabil. Dar oameniide genul, trebuie nitel scuturati ca filosofia la specia asta de drac nu prinde. trebuie dat la lumina , demonul ereziei ca sa vada ca boleste.

      Mantuire

  15. …prin miscarea “sramana” budismul si jainismul sunt ramuri ale hinduismului iar Siddartha Gautama este considerat al noualea avatar al zeului vishnu nici vb de “dusman” Michael ia o pauza de respiro…

  16. @Michael

    Esti indracit si nici nu-ti seama omu.

    In loc de mantra, baga ”Doamne Iisuse” ca poate-ti revii.

    Sanatate

    Mantuire

  17. @Michael – dematerializarea e in creriul tau sectar

    1, ”Doamne Iisuse” nu e mantra pentru ca nu este doar o invocare repetitiva , e curatire si apararea si sanatatea trupului si sufletului, ajutor orcaruia pt care se face , pentru se indreapta catre Unul singur Dumnezeu adevarat in trei ipostasuri. Tatal Fiul si Duhul Sfant.

    2 .Mantra ramane si va fi chemarea a dracilor si vatamarea sufletului celui ce o practica, fiind nascuta ca termen si tehnica (mod de) de mantra intr-o credinta in care se invoca demoni.

    Dar la ce sa ma astept cand un sectar-new age paganist pune semnul „=„ intre Mantra si Rugaciunea inimii, Intre Hristos si draci???

    Ia spune ratacitule, daca Hristosul e ”Calea Adevarul si Viata” mai spune si ”Lumina lumii” intelegandu-se din zicerea Domnului ca este la singular Calea adica mantuire este doar prin Hristos.

    Unde duce calea hinduismului fiind in afara lui Hristos, pagani fiind ei?

    Mantuire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button