X

GRECIA mai vinde un port: După Pireu anul trecut, urmează Salonic

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

De când a ajuns în pragul falimentului, după ce UE a pompat zeci de miliarde de euro ca să o țină pe linia de plutire, s-au auzit voci care sugerau Greciei să vândă niscaiva insule.  Cum însă nimeni nu cedează nici un milimetru din teritoriul statului, grecii au decis să înceapă cu vânzarea unor porturi.

Grecia speră să obțină 231,93 milioane de euro din vânzarea unei participații de 67% din portul Salonic, acordul urmând să fie semnat în 15 decembrie, a declarat Sotiris Theofanis, coordonatorul consorțiului care a câștigat licitația pentru portul elen, informează publicația Kathimerini.

Agenția pentru Privatizare a statului elen (TAIPED) a aprobat în octombrie propunerea ofertanților și a trimis-o Consiliului Auditorilor, înainte că acordul de concesiune să fie semnat și aprobat de Parlament.

Consorțiul care vrea să achiziționeze o participație majoritară în portul Salonic este format din Deutsche Invest Equity Partners (DIEP), o subsidiară a CMA, Terminal Link și Belterra Investments.

Anul trecut, grupul chinez Cosco a preluat o participație de 51% în cel mai mare port al Greciei, Pireu. Conform acordului semnat între Cosco și Agenția de Privatizare din Grecia (HRDAF), grupul chinez va plăti 280,5 milioane de euro (312,5 milioane de dolari) pentru a cumpără 51% din portul Pireu.

În următorii cinci ani, Cosco va achiziționa încă 16%, cu suma de 88 de milioane de euro, după ce va finaliza investiții de 300 de milioane de euro în Portul Pireu.

Banii obținuți vor fi folosiți la achitarea împrumuturilor primite pentru recapitalizarea băncilor și pentru finanțarea investițiilor. În ultimii cinci ani, Grecia a obținut din privatizări trei miliarde de euro, scrie business24.ro.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

    1. Gresesti

      Noi stam bine fata de puturosii de greci care nu fac nimic…am fost in Grecia

      Niste puturosi de nu ii incalezte nici soarele

      Sa-si plateasca datoriile asa cum si le platesc toti dupa ce au facut dezmat cu banii publici si au dat cu banii in populatie

      Politici fiscale populiste pentru a cumpara voturile prostimii

  1. Retineti: “Banii obținuți vor fi folosiți la achitarea împrumuturilor primite pentru recapitalizarea băncilor”. Ma imprumut ca sa “recapitalizez” bancile si… tot bancile imi cer banii inapoi, ca, deh, m-au imprumutat! Buna afacere!!! Halal ghiseft!

  2. Pt Dl Ion dv greșiti tare de tot fiecare grec de bine de rău are deoparte puși 20-30 000 de euro pt zile negre cine are in România așa ceva ? Am fost și in satele grecești numai vile impunătoare ordine curățenie străzi asfaltate etc nici nu se compara cu devastarea și starea de dezolare din satele din Moldova sau Oltenia de exemplu cu tot cu alcoolismul aferent despre ce vorbim grecii trăiesc infinit mai bine ca noi și eu am stat 2 ani in Grecia deci am comparat bine lucrurile crede ți m-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button