X

Olguța Vasilescu: Firmele ne cer să deschidem granițele pentru muncitorii străini. Nu înțeleg de ce nu angajează români

de null

Firmele cer deschiderea granițelor pentru muncitorii străini, însă aceștia vor trebui plătiți cu salariul mediu, respectiv cu peste 3.000 de lei pe lună, potrivit unei directive europene, și ar fi mult mai bine ca firmele să angajeze muncitori români, cu ajutorul banilor europeni și al programelor guvernamentale, a declarat, luni, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, într-o dezbatere pe tema crizei forței de muncă din România.

FOTO: http://www.cvlpress.ro/wp-content/uploads/2017/01/Olguta_Vasilescu.jpg

„Ajungem la un subiect sensibil pe care mediul de afaceri ni l-a ridicat de foarte multe ori și anume mărirea contingentului de lucrători străini pe teritoriul României. Am avut deja mai multe discuții cu mediul de afaceri, care ne cere să deschidem granițele pentru cei din Republica Moldova sau Ucraina, chiar am auzit de 3.000 de lucrători din Sri Lanka, o firmă mare din vestul României dorește acest lucru.

Am primit solicitări inclusiv din partea unor primari din localitățile de pe granița de vest, care ne solicită să deschidem granițele pentru străini. Aș vrea să vă spun unele lucruri care sunt bine de știut: va trebui să-i plătiți cu salariul mediu pe economie, adică nu cu 1.450 de lei, cât este salariul minim, ci cu peste 3.000 de lei, cât este salariul mediu. Este o directivă a UE pentru a proteja forța de muncă internă a UE, directivă la care România nu poate să renunțe și nici nu are de gând să renunțe”, a spus ministrul Muncii, conform Agerpres.

În opinia sa, firmele ar trebui mai întâi să folosească toate instrumentele pe care le au la dispoziție pentru a putea angaja lucrători români.

„Nu știu de ce nu ar trebui să beneficiem de celelalte măsuri pe care Guvernul le-a pus la dispoziție, de exemplu programul «Prima chirie», prin care puteți aduce muncitori din județele cu șomaj ridicat. De ce nu accesăm fonduri europene, cum ar fi cele de ucenicie și stagiu? Suntem deschiși să discutăm orice fel de idee pentru a stimula atragerea românilor înapoi în România”, a subliniat Vasilescu.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ea a amintit că avem trei milioane de români în afara granițelor.

„Eu cel puțin nu sunt de acord cât timp avem trei milioane de români în afara granițelor și au început să crească salariile în România — la nivelul lunii septembrie, creșterea salariului în mediul economic a fost cu 14% mai mare față de anul trecut — nu văd de ce să acceptăm persoane din Africa și Asia să lucreze în România, când avem foarte multe măsuri la dispoziție, iar acest Guvern e foarte deschis la alte măsuri pe care le veți propune, astfel încât să nu fie nevoie să apelăm la forță de muncă din afara Uniunii Europene”, a adăugat ministrul Muncii.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. O ocazie bună pentru românii (o mică parte din cei peste zece milioane) care au plecat, ca să se întoarcă acasă. Altfel cine să vină să lucreze în România? Musulmanii? Chinezii? Doamne ferește! Un pic de patriotism, nu? Că altfel suntem mâncați. Definitiv.

  2. “[…] chiar am auzit de 3.000 de lucrători din Sri Lanka, o firmă mare din vestul României dorește acest lucru.”

    Adica “investitorul strain” dupa ce se pricopseste aici in paradisul resurselor, unde cumpara materia prima pe moka sau nimic, nu plateste impozite ca deh e investitor strategic, acum ar aduce maimute musulmane sa-i presteze munca aproape pe gratis.

    Poi mai investitorule strategic, fa-ti tu frumesel bagajul si pleaca si lasa-ne pe noi cu saracia noastra sa ne taram asa cum putem ca ne este bine asa.

    Iar tu intreprinzatorule roman, plateste-ti conationalii corect, caci ai bani, nu te mai tot plange. Asa cum ai bani sa-ti cumperi masini pentru fiecare zi a saptamanii, numai sa nu platesti dari statului, mai bine cu banii aia iti platesti decent angajatii, asta ca sa beneficiezi de loialitate si munca de calitate si responsabila din partea lor.

    E un moment crucial, se-ntorc cartile pe fata: platesti decent = iti permiti angajati. NU? atunci imbraca salopeta si pune mana si presteaza tu munca aceea pentru care ai nevoie de angajat. Sau lucreaza cu maimute musulmane si ai sa vezi unde ai sa ajungi tu cu intreaga ta familie.

  3. Si ca o completare:

    Cei din varful MAI si SRI sunt cei care organizeaza si aduc imigrantii folosindu-se de infrastrutura in dotare.

    S-a inversat functia statala:

    Protectia copilului = luarea copiilor din sanul familiei si expusi traficului de persoane sau organe

    Protectia mediului = distrugerea mediului cu acte in regula – defrisari masive, exploatare de resurse
    necontrolat..

    Planificare familiata = eugenie, sau esti invatat cum sa scapi de o sarcina in siguranta

    MAI = generarea de fenomen infractional si instabilitate

    Lista poate continua.

    Tot ce afirma titulatura institutiei, in realitate functia este inversata. Fenomenul este valabil in toate segmentele societatii.

  4. Catre doamn Olguta Vasilesc si intreaga clasa politica:

    Exista un instrument prin care poti daca doresti, sa contracarezi aceasta “problema sensibila”:

    Dai o lege prin care aliniezi nivelul de slarizare cu media Europeana.

    Se poate, sunt bani si dureaza maxim 24 de ore.

    Asa cum romanul trebuie sa aiba dintr-un salar mizer sa achite gaz la pret european, benzina la pret european, curent la pret european, mancare la pret european sau chiar mai scump si angajatorul, stat sau privat, trebuie sa dispuna de resursele necesare achitarii unui salar aliniat la media europeana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button