X

PRO TV, cumparat de CHINEZI

de null

Două grupuri financiare, unul din China şi celălalt din Cehia, şi-au unit forţele pentru a cumpăra compania Central European Media Enterprises. Aceasta deţine zeci de posturi de televiziune în şase ţări din Europa de Est, printre care şi Pro TV România, notează Realitatea TV.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Conglomeratul China Energy Company şi cehii de la Penta Investments au preluat controlul asupra Central European media Enterprises de la gigantul american Time Warner. Potrivit site-ului Profit.ro, grupul chinez va contribui cu cea mai mare parte din bani la această tranzacţie, estimată la 1,7 miliarde de euro, din care două treimi sunt reprezentate de datoriile Central European Media Enterprises.

China Energy Company operează în 15 de ţări şi are peste 20.000 de angajaţi, iar în România a preluat pachetul majoritar al grupului KMG International, fostul Grup Rompetrol. Pe de altă parte, grupul financiar ceh Penta e şi el prezent în România, unde deţine mai multe companii din domeniul pariurilor sportive şi al jocurilor de noroc.

Central European Media Enterprises, compania mamă a postului Pro TV, este implicată pe piaţa media din şase ţări est-europene. În România, grupul a anunţat o creştere a veniturilor cu 9.5 la sută în trimestrul al treilea şi o sumă încasată de 128 de milioane de euro, în primele 9 luni ale lui 2017. Acţionarul majoritar al Central European Media Enterprises este conglomeratul media Time Warner, din Statele Unite

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Un fleac. PRO TV e televizuina nr 1 din Romania. Ce conteaza cine sunt cei ce ne educa copiii ? si le spala creierul. Dormi in pace prietene …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button