X

ATENȚIE! Un nou tip de înșelătorie: APELURI ce vă costă și 80 de EURO/MINUT dacă răspundeți la numere ce vă sună din țări exotice

de null

apeluri telefonice

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fiţi foarte atenţi dacă primiţi apeluri scurte din ţări exotice, mai ales dacă nu ştiţi pe nimeni acolo! Dacă sunaţi înapoi, riscaţi să vă încărcaţi factura telefonică, şi cu 60 de euro pe minut. 

Este un nou tip de înşelătorie care a ajuns să afecteze sute de romani, iar în spatele ei sunt indivizi imposibil de depistat. Mai mult, reprezentanţii companiilor de telefonie spun că nu au cum să îi apere pe clienţi şi nici nu îi pot despăgubi.

Ionuţ are afaceri în străinătate şi după ce a primit mai multe apeluri scurte de la numere internaţionale a făcut greşeala să sune înapoi.

Ionuţ Tudorache, victimă: “M-a preluat un robot care nu vorbea în limba engleză, de la compania de telefonie mobilă am aflat că numerele cu suprataxa pot fi de la 60 de dolari, 80 de dolari în sus, pe minut”

Prefixele folosite arată că apelurile ar proveni din Tunisia şi Tanzania, însă victimele spun că au fost sunate din multe alte ţări.

Andrei, victimă: “Mă suna de o lună jumătate, aproape două. Când am văzut că sunt din ţări diferite, mi-am dat seama că este ceva suspect,”

Sunt deja sute de victime care firesc au încercat să afle ce s-a întâmplat.

Luminiţa Bud, expert în fraudă, companie de telefonie mobilă: ”În general când identificăm un număr care e fraudulos, blocăm accesul acelui număr spre reţeaua noastră.”

Nu este de ajuns. Rămân alte zeci de mii de numere frauduloase.

Şi totuşi de unde apar aceste numere de telefon? Răspunsul vine de pe internet. Există site-uri care închiriază numere cu suprataxă care pot fi înregistrate oriunde în lume.

Liviu Arsene, specialist în cibernetică: ” Pot apărea ca fiind din Indonezia, Africa, Asia, dar este imposibil să îţi dai seama cine este în spatele acelui număr de telefon.”

Aşadar fiţi foarte atenţi. Dacă aveţi rude, prieteni sau afaceri în străinătate, încercaţi să verificaţi apelul folosind numerele de telefon din agendă. În caz contrar evitaţi să telefonaţi. Riscaţi o factură uriaşă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

  1. Și eu am primit din Tanzania. Nu răspundeți, aveți opțiunea block la telefon ca să nu vă mai poată suna.

  2. Am fost sunata si eu din Arabia Saudita si cu doua zile in urma fost sunata de un nr ascuns…nu am raspuns, dar nu inteleg ce se intampla??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button