X

Povestire foarte de folos despre IAD

de null
Foto: https://saccsiv. wordpress.com/2010/04/03/coborarea-la-iad-a-lui-iisus-hristos/

Am scris la Angelica Elizabeth Zambrano Mora zice ca i-a vazut in IAD pe PAPA IOAN PAUL AL II-LEA si pe MICHAEL JACKSON / Posibil sa fie in iad, ATENTIE MARE insa: aceasta femeia va duce tot acolo … de ce nu este bine sa ne adapam din baltoacele ereticilor ascultandu-le povestile despre iad.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Avem istoriile noastre, nu trebuie sa cascam gura la ei. Iata de exemplu ce putem citi la http://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/sinaxar.php?date=1511395200

 

Povestire despre vedenia oarecărui Ioan, foarte de folos

Fost-a un om pe vremea împăratului Constantin cel Mare, cu numele Ioan, care era cunoscut împăratului prin meÅŸteÅŸugul său. Acesta, având viaţă înrăutaÅ£ită, nu a gândit niciodată la gheenă. Iar Domnul, Cel ce pe toate le iconomiseÅŸte spre folos, a orânduit îndreptarea lui prin vedenie. Căci acesta a văzut o dată în vis că a adus împăratului Constantin un lucru din meÅŸteÅŸugul său ÅŸi că pentru aceasta, vorbea împăratului cu îndrăzneală ÅŸi se bucurau împreună. După aceasta a văzut pe împăratul că scoate o sabie goală ÅŸi, strângându-i părul la un loc, se grăbea să-i taie capul fără milă; iar Ioan plecă gâtul său, socotind că glumeÅŸte cu împăratul. ÃŽnsă în vreme ce făcea aceasta, a auzit pe împăratul care cu groază îi zice: “Când sabia va atinge părul tău, atunci gâtul tău se va umple de sângele tău”. Deci i s-a părut lui că i s-a tăiat gâtul, ÅŸi când sabia a venit spre piept, nedumerindu-se ÅŸi temându-se, Ioan căuta ajutor de la cineva; ÅŸi de frică ÅŸi de groaza acelei lupte s-a trezit, ÅŸi venindu-ÅŸi în fire, sta cu totul spăimântat. Deci, făcându-ÅŸi semnul crucii peste trupul lui, zicea: “MulÅ£umescu-Å£i Å£ie, visule, că această luptă grozavă mi-ai arătat-o numai ca nălucire, nu ÅŸi ca faptă”. Åži aÅŸa a rămas iarăşi nepocăit ÅŸi neîndreptat.

Iar după câtva trecere de vreme, a căzut la grea boală ÅŸi chema ajutorul lui Dumnezeu. Atunci a văzut iarăşi, dar nu în vis, ci în uimire fiind, că sta de faţă la un divan judecătoresc. Vedea încă ÅŸi un înfricoşător împărat ÅŸezând pe scaun ÅŸi îmbrăcat cu podoabă împărătească ÅŸi arhierească ÅŸi de-a dreapta ÅŸi de-a stânga lui, ÅŸedeau oarecare bărbaÅ£i, cu sfinÅ£ită cuviinţă ÅŸi cucernicie, iar el sta dedesubtul acelora; de-a dreapta împăratului, ÅŸedeau oarecare fameni tineri ÅŸi frumoÅŸi, iar de-a stânga lui, ÅŸedea unul mai smerit ÅŸi mai primitor. Iar în partea din spatele împăratului, era o prăpastie foarte întunecată ÅŸi adâncă, care numai la vedere pricinuia frică nespusă ÅŸi durere mare. Deci, în vreme ce el sta cu frică ÅŸi cu cutremur, i-a zis lui împăratul cel ce ÅŸedea: “O, tinere, oare ÅŸtii cine sunt Eu?” Iar Ioan i-a răspuns: “Åžtiu, Stăpâne, că Tu eÅŸti Cel ce Te-ai întrupat, Fiul lui Dumnezeu ÅŸi Dumnezeu, precum dumnezeieÅŸtile noastre Scripturi glăsuiesc”. Iar împăratul a zis către dânsul: “Åži dacă tu din Scripturi Mă cunoÅŸti, ÅŸi cunoÅŸti încă ÅŸi pe cei împreună cu Mine ÅŸezători, cum ai uitat ameninÅ£area care cu câţiva ani înainte Å£i-a făcut Å£ie împăratul Constantin? Sau nu înÅ£elegi ceea ce-Å£i zic?” Iar Ioan i-a răspuns: “ÃŽnÅ£eleg, Stăpâne, căci încă am în inima mea frica groazei aceleia”. Åži a zis împăratul: “Dacă rămăşiÅ£ele fricii aceleia le ai încă în inima, cum stăruieÅŸti în răutăţi? ÃŽnvaţă-te prin cercare, că Eu am fost Cel ce ÅŸi mai înainte Å£i-am dat Å£ie groaza aceea, ÅŸi nu Constantin”.

Åži acestea zicând, a văzut Ioan că numai cu semnul a poruncit împăratul celor ce-l înconjurau ca să arunce pe Ioan în prăpastia ce se vedea în spatele lor. Åži îndată ce au început famenii să împingă fără milă pe Ioan în prăpastie, îndată el a chemat ajutorul Născătoarei de Dumnezeu, că i se păruse că a văzut pe Născătoarea de Dumnezeu acolo în mijloc. Åži îndată a auzit pe împăratul zicând: “LăsaÅ£i-l pe el să meargă, pentru rugăciunile Maicii Mele”.

Până aici este vedenia ce a văzut Ioan; iar el, spăimântându-se ÅŸi venindu-ÅŸi în fire, s-a dus la un monah cucernic ÅŸi i-a povestit totul; iar monahul i-a zis: “Dă slavă lui Dumnezeu, frate, că te-ai învrednicit să iei asemenea învăţătură, ÅŸi de aceea trezeÅŸte-te, iubitule, nu cumva ÅŸi tu să pătimeÅŸti ca despre care îţi voi povesti”.
O asemenea vedenie ca a ta, a văzut-o un om. Şi anume, că se afla în împărăteştile judecătorii, un Gheorghe cu numele, care cu silnicie fiind dus legat ca să fie aruncat într-o prăpastie grozavă, cu totul s-a înspăimântat. Iar unul din cei ce stăteau acolo de faţă, având îndrăzneală către împăratul, a oprit pe cei ce-i duceau pe el în prăpastie şi-l ruga ca să-l lase, dându-le lor chezăşie ca în douăzeci de zile se va îndrepta. Deci după ce i s-a dat drumul, prin acest fel de chezăşie şi ajutor, s-a dus cel ce a văzut vedenia şi a înţeles ce înseamnă şi tălmăcirea lui Gheorghe, care era tras în prăpastie, căci îi era prieten şi cunoscut. Iar Gheorghe, auzindu-le acestea, nu le-a luat în seamă. Aşadar a rămas ticălosul neîndreptat. Iar după ce au trecut cele douăzeci de zile, a fost răpit din viaţa aceasta, şi s-a dus ca să plătească făgăduita datorie. Acestea, cu chip de adăugire le-a povestit monahul acela către Ioan. Iar Ioan auzind acestea, şi având în mintea sa încă vii îngrozirile ce văzuse, şi-a mărturisit fără de ruşine toate păcatele sale, şi schimbându-şi viaţa spre mai bine, a petrecut mulţi ani cu plăcere de Dumnezeu vieţuind, şi aşa murind, s-a dus la veşnicele locaşuri.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

€


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Povestire despre ostaşul Taxiot, care a înviat din morţi (28 martie)

    ÃŽn Cartagina, cetatea Africii, a fost un bărbat cu numele Taxiot, iar cu rînduiala ostaÅŸ. Acela în mari păcate îşi petrecea viaÅ£a sa. Dar fiind în Cartagina multe întîmplări de morÅ£i, a venit în frică ÅŸi în simÅ£ire Taxiot ÅŸi s-a pocăit de faptele sale. Apoi, ieÅŸind din cetate cu femeia sa, a ÅŸezut la un sat în liniÅŸte. Iar după cîtăva vreme, din lucrarea diavolească, a căzut în desfrînare cu femeia plugarului său care era cu dînsul în sat. Åži trecînd nu multe zile după păcatul acela, l-a muÅŸcat un ÅŸarpe ÅŸi a murit. Åži era o mînăstire, ca de o stadie de departe de satul acela, ÅŸi, alergînd acolo femeia lui Taxiot, a rugat pe monahi ca să ia trupul mortului ÅŸi să-l îngroape la biserică. Deci l-au îngropat întru al treilea ceas din zi. Iar cînd a fost ceasul al nouălea, s-a auzit din mormînt strigare, zicînd: “MiluiÅ£i-mă! MiluiÅ£i-mă!”
    Apropiindu-se de mormînt şi glasul celui îngropat auzindu-l, degrabă l-au dezgropat şi, aflînd pe mortul acela viu, s-au îngrozit de spaimă. Şi l-au întrebat pe acela, vrînd să ştie, ce i s-a întîmplat lui şi cum a înviat? Iar acela, neputînd să le spună de multă plîngere şi tînguire, îi ruga pe dînşii ca să-l ducă la robul lui Dumnezeu, episcopul Tarasie; şi-l duseră la acela. Iar episcopul trei zile îl sili să-i spună ce a văzut acolo. Şi abia a patra zi a putut grăi.
    Deci, cu multe lacrimi, a spus aceasta: Eu, pe cînd muream, am văzut nişte arapi stînd înaintea mea, a căror vedere era foarte înfricoşată şi, văzîndu-i pe aceia, sufletul meu se tulbura. Apoi am văzut doi tineri foarte luminoşi şi a mers sufletul meu în mîinile lor şi, îndată zburînd de la pămînt, ca şi cum ne suiam în văzduh, spre înălţime, am aflat vămile cele ce străjuiesc suirile şi opresc pe tot sufletul omenesc. Şi la fiecare vamă pentru deosebit păcat întreabă, una pentru minciună, alta pentru zavistie, iar alta pentru mîndrie; şi fiecare păcat are pe ai săi întrebători în văzduh. Şi am văzut într-un sicriaş, ce se ţinea de îngeri, toate lucrurile mele cele bune şi, luînd din acelea îngerii, le cumpăneau cu lucrurile mele cele rele şi astfel am trecut vămile. Iar cînd ne-am apropiat de porţile cereşti, am sosit la vama desfrînaţilor şi m-au oprit acolo străjerii şi-mi scoteau toate trupeştile mele lucruri cele de desfrînare, pe care le-am făcut din copilăria mea şi pînă acum.
    Åži mi-au zis îngerii cei ce mă duceau: “Pe toate păcatele cele trupeÅŸti ce în cetate le-ai făcut, Å£i le-a iertat Dumnezeu, de vreme ce te-ai pocăit de acelea”. Åži mi-au zis potrivnicii mei: “Tu, după ieÅŸirea din cetate, la satul acela ai păcătuit cu femeia plugarului tău”. Åži auzind aceasta, îngerii n-au aflat nici un lucru bun, ca să mă răscumpere din păcatul acela ÅŸi, lăsîndu-mă pe mine, s-au dus. Deci, apucîndu-mă viclenele duhuri ÅŸi vătămîndu-mă, m-au pogorît jos ÅŸi, desfăcîndu-se pămîntul, m-am pogorît, fiind purtat prin niÅŸte intrări înguste ÅŸi prin oarecare crăpături strîmte ÅŸi necurate, pînă la cele mai dedesubt temniÅ£e ale iadului, unde sufletele păcătoÅŸilor sînt încuiate în întunericul cel veÅŸnic ÅŸi unde nu este viaţă oamenilor, ci muncă veÅŸnică ÅŸi plîns nemîngîiat ÅŸi nespusă scrîşnire a dinÅ£ilor.
    Acolo totdeauna strigă cu glas mare, zicînd: “Amar nouă, amar! Vai, vai!” Åži nu este cu putinţă a spune primejdiile celor ce sînt acolo, nici nu se pot povesti muncile ÅŸi durerile acelora pe care acolo i-am văzut. Aceia gem din inimă ÅŸi nimeni nu se milostiveÅŸte spre dînÅŸii, plîng ÅŸi nu este cine să-i mîngîie, se roagă ÅŸi nu este cine să-i asculte sau să-i izbăvească. Åži eu am fost închis cu dînÅŸii în locurile acelea întunecoase ÅŸi în strîmtoare m-au pus, plîngînd ÅŸi tînguindu-mă cu amar, fiind Å£inut de la al treilea ceas pînă la al nouălea.
    După aceea am văzut puÅ£ină strălucire ÅŸi doi îngeri care veniseră acolo ÅŸi am început a-i ruga cu dinadinsul să mă scoată din primejdia aceea, ca să mă pocăiesc lui Dumnezeu. Åži mi-au zis îngerii: “Fără vreme te rogi, pentru că nimeni de aici nu iese, pînă cînd va fi învierea tuturor”. Iar eu cerînd ÅŸi rugîndu-mă ÅŸi făgăduind a mă pocăi, a grăit un înger către celălalt: “FăgăduieÅŸti pentru el că se va pocăi, precum spune el, din toată inima?” Åži a zis celălalt: “Mă făgăduiesc”. Åži am văzut că acela i-a dat mîna. Atunci, apucîndu-mă, m-a scos de acolo pe pămînt ÅŸi m-a adus la trupul meu. Åži mi-a zis: “Intră de unde te-ai despărÅ£it”. Eu am văzut sufleteasca mea fire, ca un mărgăritar strălucind, iar trupul cel mort era ca niÅŸte tină neagră ÅŸi mă îngreÅ£oÅŸam să intru în el. Åži mi-au zis îngerii: “Nu se poate să te pocăieÅŸti, decît numai cu trupul cu care ai greÅŸit”. Iar eu mă rugam, ca doar să nu intru în trup. Deci îngerii mi-au zis: “Intră, iar de nu, apoi iarăşi te vom duce acolo de unde te-am luat!”
    Atunci am intrat ÅŸi am înviat ÅŸi am început a striga: “MiluiÅ£i-mă!” Deci i-a zis sfinÅ£itul Tarasie: “Gustă bucate”. Åži nu voia să guste, ci, umblînd din biserică în biserică, cădea cu faÅ£a în jos, mărturisind lui Dumnezeu cu lacrimi ÅŸi cu suspinuri păcatele sale ÅŸi zicea către toÅ£i: “Vai celor ce greÅŸesc, căci munca cea veÅŸnică îi aÅŸteaptă! Vai celor ce nu se pocăiesc, pînă ce au vreme! Vai celor ce-ÅŸi spurcă trupul lor!”
    Deci a petrecut Taxiot după învierea sa patruzeci de zile şi, curăţindu-se prin pocăinţă, şi-a cunoscut ceasul sfîrşitului său mai înainte cu trei zile şi s-a dus către Dumnezeul Cel preamilostiv şi iubitor de oameni, Care pogoară în iad şi ridică şi tuturor le dăruieşte mîntuire, Căruia se cuvine slavă în veci. Amin.

    http://paginiortodoxe.tripod.com/vsmar/03-28-ostasul_taxiot.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button