Legături SECRETE istorice în Orientul Mijlociu: Israelul s-a aliat cu mai multe țări arabe împotriva Iranului

Noi 22, 2017 4764 5 goo.gl/bkUnSJ

Israelul are legături secrete cu „mai multe” ţări arabe, dar nu spune care sunt la cererea acestora, a afirmat duminică ministrul energiei, Yuval Steinitz, la postul militar de radio, relatează AFP.

Această declaraţie a fost făcută la câteva zile după un rar interviu acordat de şeful statului-major israelian site-ului de informaţii Elaph, înfiinţat de un om de afaceri saudit şi cu sediul în Marea Britanie, care a alimentat speculaţiile legate de o apropiere între statul evreu şi Arabia Saudită împotriva duşmanului comun, Iranul.

„Avem legături, unele secrete, cu mai multe ţări arabe şi musulmane”, a declarat ministrul israelian, conform Agerpres..

Întrebat despre eventuale contacte cu Arabia Saudită, el a răspuns că ţara sa respectă „dorinţele celeilalte părţi”.

Cu toate că nu au stabilit relaţii diplomatice, saudiţii şi israelienii caută să contracareze influenţa Iranului în Orientul Mijlociu.

Tensiunile între Iran şi Arabia Saudită s-au intensificat în ultimele săptămâni, în special după demisia neaşteptată, anunţată de la Riad, a premierului libanez, Saad Hariri.

Prim-ministrul, care este susţinut de Raid, a acuzat Iranul că „sugrumă” Libanul cu ajutorul aliatului său Hezbollahul.

Hezbollahul este, de asemenea, un duşman de moarte al Israelului. Liderul mişcării, Hassan Nasrallah, a afirmat la 10 noiembrie că deţine „informaţii potrivit cărora Arabia Saudită a cerut Israelului să atace Libanul”, o acuzaţie reluată de preşedintele Iranului, Hassan Rohani.

NOTĂ OrtodoxINFO
Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
5 Comentarii la “Legături SECRETE istorice în Orientul Mijlociu: Israelul s-a aliat cu mai multe țări arabe împotriva Iranului”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Alex
  # 22 noiembrie 2017 at 15:38

  Evreii islamizează Europa prin Uniunea Europeană marxist-culturală, pe care au creat-o şi o conduc.
  Evreii spun cu gura lor că vor distruge popoarele europene prin amestec rasial!

  Uniți-vă, români! Trebuie să ne eliberăm din lagărul marxist UE! Uniți-vă împotriva clasei politice care execută ordinele primite de la Soros-UE!

  https://www.youtube.com/watch?v=GLsMJmCIqZg

 2. RomeoB
  # 22 noiembrie 2017 at 15:46

  1 miliard de suniti+UE+SUA+.. contra 250 milione siiti+rusi+chinezi. Asta e ecuatia araba ce va conta mult dupa WW3.

 3. Kalman Ayal
  # 22 noiembrie 2017 at 15:51

  Minciuni aduse de pe luna, sau expresii antisemite lipsite de orice rationament.

  • Adi
   # 22 noiembrie 2017 at 16:17

   Evreii dezinformeaza, si sunt cei mai rasisti de pe Terra. Se plang unii propagandisti de antisemitism, dar nicaieri nu vad sa se planga cineva de anticrestinism, nimeni nu face o lege impotriva celor ce iau in ras numele lui Hristos, caci asta fac peste tot evreii blestemati, insa toti fac legi impotriva celor ce denunta crimele si minciunile evreilor. A vorbi de criminalitatea evreilor nu e antisemitism ci realism. Ei au ucis si torturat milioane de crestini in lagarele si puscariile comuniste si tot ei, jigodiile, se plang de antisemitism.

  • cca70
   # 22 noiembrie 2017 at 18:36

   tovarase itzic

   pana si voi, neamul ” ales” ati devenit predictibili…..vai vai…va faceti rabinul de ras

   iar faptul ca negi articolul acesta…si mai bagi si poezica cu antisemitismul ( ha.ha.ha….e expresia voastra favorita cand ceva nu va convine si doriti liniste) demonstreaza tovarase ca dvs…aveti orecare ” treburi” pe siteul asta…

   numai ca aici lumea stie exact cate copite valorati ( cred ca asta e moneda iadului: copita)…si sunt slabe sanse
   ( adica zero) sa faceti voi ” educatie” pe aici

   hai shalom …si nu uita sa mai citesti din talmud in seara asta ca sa nu iti iesi din ” forma”

Scrie un comentariu