X

Deloc surprinzător: AMPRENTAREA și SCANAREA FACIALĂ prin BLOCKCHAIN, soluția O.N.U. pentru STOPAREA traficului de copii în R. Moldova

de null

Republica Moldova, cea mai săracă țară din Europa, încearcă să utilizeze un program de blocare, instrumentul digital cryptocurrency, pentru a elimina traficul de copii cu ajutorul experților Organizației Națiunilor Unite, a declarat oficialul guvernamental.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Potrivit Reuters, citată de Unimedia, experții în domeniul identificării digitale din cadrul ONU și al altor agenții au fost la Chișinău săptămâna aceasta pentru a discuta modalitățile posibile de utilizare a tehnologiei pentru a proteja copiii de exploatare.

În fiecare an, sute de femei și fete cu vârste de la 13 ani sunt traficate din Republica Moldova în Rusia, Turcia, Emiratele Arabe Unite și alte țări, cel mai adeseapentru a lucra ca sclave sexuale, potrivit unor studii internaționale.

„Este o problemă stringentă și suntem dornici să găsim soluții eficiente care să ne ajute să o abordăm”, a declarat Mihail Beregoi, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, scrie sursa.

Mai mult, Reuters scrie că Republica Moldova a fost inclusă pe lista de monitorizare a Statelor Unite, care nu face suficient pentru a combate traficul de ființe umane la începutul acestui an.

Copiii care trăiesc în zonele rurale sunt în mod deosebit expuși riscului de trafic, deoarece adesea nu dețin identitate, ceea ce îi face invizibili autorităților și acest fapt favorizează acțiunile traficanților de a-i transporta peste hotare cu documente false, spun experții.

Blockchain ar putea fi folosit pentru a le oferi acte de identitare bazate pe date biometrice, cum ar fi amprentele sau scanările faciale, ceea ce ar fi imposibil de falsificat, a declarat Yoshiyuki Yamamoto, consilier special al UNOPS.

„Dacă vrem să instituim un sistem fiabil de gestionare a identității, trebuie să se bazeze pe ceva imuabil”, a spus acesta înainte de a călători la Chișinău.

Aproximativ 40 de milioane de persoane au fost identificate anul trecut ca sclavi – în majoritate femei și fete – în muncă forțată și căsătorii forțate, potrivit grupurilor anti-sclavie.

UNOPS a anunțat în această lună că s-a alăturat echipei World Identity Network (WIN), unui grup de campanie și altor agenții ale U.N., pentru lansarea unui proiect pilot care folosește un blocaj pentru a lupta împotriva crimei.

Republica Moldova a fost prima țară care a manifestat un interes concret pentru acest proiect, a declarat Mariana Dahan, director executiv al WIN, care speră să înceapă în curând pilotul.

Republica Moldova, cea mai săracă țară a Europei, se află la granița cu România, cu care are legături strânse de limbă și culturală, dar rămâne foarte dependentă de resursele rusești de energie, mai scrie reuters.com.

Blockchain, care a apărut pentru prima dată ca sistem de bază pentru Bitcoin, este o înregistrare digitală a tranzacțiilor întreținute de o rețea de computere conectate la internet fără o autoritate centralizată greu de manipulat.

Dahan a declarat că asigurarea identității copiilor pe o platformă pe bază de blocuri ar permite identificarea abuzurilor în orice moment și, de asemenea, să permită înregistrarea tentativelor de trafic.

NOTĂ OrtodoxINFO

Nu este prima data cand se pomeneste de tehnologia Blockchain. Se pare ca ea va juca un rol important prin faptul ca va oferi asa-zisa siguranta identitatii si tranzactiilor financiare.Exact acest lucru il va oferi si pecetea.

Iata alte stiri care au facut referire la Blockchain:

SEMNUL FIAREI PENTRU TOATĂ LUMEA: Microsoft și ONU vor să ofere CĂRȚI DE IDENTITATE DIGITALE pentru peste 1 miliard de PERSOANE FĂRĂ ACTE de pe Pamant

Cat mai e? CHINA – prima țară din lume care testează introducerea unei MONEDE DIGITALE la nivel național / INDIA – prima ţară din lume care renunţă definitiv la cash

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

    1. Se pare ca EVZ e foarte speriat de posibilele comentariile la articol, fiindca au facut butonul de trimitere a comentariilor nefunctional pe pagina dupa primul comentariu postat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button