„CASA MEA, casă de RUGĂCIUNE se va chema, iar voi o faceţi peşteră de TÂLHARI!” Piesă de TEATRU jucată în fața ALTARULUI la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău

Noi 20, 2017 6829 6 goo.gl/j9VaF2

Luni, 13 noiembrie 2017, în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului, Compania teatrală „Zona” a prezentat, la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Buzău, Spectacolul creștin Diaconița Olimpiada. La eveniment a participat Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de consilieri eparhiali, clerici, profesori și elevi de la școlile din municipiu.

Piesa este o adaptare după scrisorile Sfântului Ioan Gură de Aur către Sfânta Diaconiță Olimpiada, în interpretarea cunoscutei actrițe Ana Calciu și în regia lui Marian Popescu.

Acest spectacol și-a propus să arate evoluția duhovnicească a sfintei pomenite de Biserica Ortodoxă pe 25 iulie. Actualitatea textului adaptat constă în faptul că răspunde și marilor întrebări ale omului contemporan, aflat într-o continuă căutare spre împlinire și desăvârșire.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian i-a oferit actriței Ana Calciu o diplomă de vrednicie și o icoană a Maicii Domnului, în semn de apreciere a contribuției sale remarcabile la promovarea culturii creștine și a spiritualității ortodoxe.

Evenimentul a fost organizat de Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul și se înscrie în seria de manifestări desfășurate în cadrul programului eparhial pentru tineret din 2017, intitulat Vade mecum, juvenis!.

 

NOTĂ OrtodoxINFO

„CASA MEA, casă de RUGĂCIUNE se va chema, iar voi o faceţi peşteră de TÂLHARI!” Acestea au fost vorbele lui Hristos acum 2000 de ani. Ele raman de actualitate, caci CASEI SALE oamenii i-au modificat rostul si scopul. Trist, dar adevarat. Tot ceeea ce vedem de la momentul Creta incoace, corespunde agendei antihristice.

Iata un fragment din Super Memorandum in legatura cu ,,inovatiile” programate sa patrunda si sa cuprinda biserica:

SUPER MEMORANDUMUL / MUDANA RELIGIO ADUNATA = NOUA RELIGIE PLANETARA / Un calendar de masuri urgente pentru perioada 2016 – 2020 / INGROZITOR dar NU SURPRINZATOR

Articolul 10:
10.a. Începând cu data de 20.05.2017 se vor introduce noi slujbe inter-religioase, cu acompaniament de instrumente muzicale şi în cadrul tuturor Bisericilor creştine
10.b. Începând cu data de 20.10.2017 se introduc, în toate Bisericile creştine, instrumentele muzicale şi se vor organiza concerte nu doar cu caracter religios chiar în interiorul bisericilor.

10.c. Începând cu data de 01.05.2017 se vor organiza concerte antirasiste în incinta şi în afara lăcaşurilor de închinăciune, asemănătoare celor organizate în mod regulat de Bisericile creştine.

Asadar, AGENDA se indeplineste sub ochii nostri. BISERICA devine spatiu pentru MONDENITATI. Iata un interviu cu Firea si Pandele, chiar in FATA ALTARULUI.

Scopul este ca bisericile crestinilor ortodocsi sa-si piarda sensul si sa ajunga asemenea celor ale ereticilor din apus, adica transformate in sali de concert, cafenele, baruri, muzee, biblioteci sau spatii de locuit.

FOTO: Biserici transformate in locuinte moderne

 

 

 

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
6 Comentarii la “„CASA MEA, casă de RUGĂCIUNE se va chema, iar voi o faceţi peşteră de TÂLHARI!” Piesă de TEATRU jucată în fața ALTARULUI la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Mirela
  # 20 noiembrie 2017 at 11:57

  Se pare că ne „înfrățim” tot mai tare cu papistașii: rugăciuni comune peste tot, pupări de mâini și plecăciuni ale ortodocșilor față de cardinali, concerte, expoziții și alte manifestări laice în biserici, episcopocentrism, pomenirea papei ca ierarh ortodox de către Bartolomeu, potir comun în multe biserici, recunoașterea papismului drept biserică prin apostazia din Creta, falsificarea/călcarea posturilor etc.
  Iar în această biserică vedem și scaune, așa cum au cele papistașe.
  Mai lipsește ceva, sau avem de toate?
  Unii cred că, rămânând într-o astfel de biserică, se găsesc în ortodoxie. Seamănă această „ortodoxie” cu cea despre care ne învață Sfinții Părinți?

 2. ADI
  # 20 noiembrie 2017 at 12:02

  Deja suntem aproape ca penticostalii….urmeaza un concert rock si putem sa-l luam ca sef pe Francisc,ca e fan rock…..Pentru piesele de teatru aveam sali speciale pentru asa ceva….

 3. # 20 noiembrie 2017 at 12:57

  Chiar catedrala ,,mântuirii” este prevăzută cu sali polivalente

  • Valentin
   # 20 noiembrie 2017 at 16:04

   catedrala ereziei

 4. # 20 noiembrie 2017 at 13:48

  Chiar un exemplu vine de joantă din Germania, unde a slujit cu un papistaș și le-au cântat madam Sofia Vicoveanca http://www.mitropolia-ro.de/index.php/stiri-din-2017/1196-hramul-parohiei-sf-dumitru-cel-nou-dortmund-2017

Scrie un comentariu