X

MMB păcălește sătenii din Orășeni să dea semnături contra părintelui Ioan Ungureanu sub pretextul păstrarii credinței ortodoxe

de null

Facem apel ca Duminică, 19 Noiembrie, să fim un număr cât mai mare la Sfânta Liturghie de la schitul Orășeni.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În după-amiaza acestei zile, o mașină a MMB a fost filmată în satul Schit Orășeni, aducându-i pe vicarul administrativ preot Marian Timofte, pe inspectorul bisericesc preot Florin Chirilă și pe preotul Ovidiu Lăzărescu. Cei trei erau însoțiți de câțiva cetățeni, împreună cu care au umblat pe la câteva case, în speranța obținerii de semnături împotriva părintelui Ioan Ungureanu.

Cei trei au păcălit pe câțiva dintre săteni să semneze o listă de semnături pe care era pusă întrebarea: “Sunteți creștin ortodox, rămâneți creștin ortodox și doriți instalarea altui preot?”, dându-le impresia că este vorba despre o adeziune față de Ortodoxie și de Biserica Ortodoxă, eventual împotriva dușmanilor dreptei credințe, când de fapt era vorba de adeziuni față de planul MMB de schimbare a părintelui Ioan Ungureanu cu preotul Ovidiu Lăzărescu.

Din relatările de la fața locului, delegația MMB a vizitat doar vreo zece familii din sat, unele dintre celelalte nevoind să îi primească, mai ales după ce oamenii au înțeles despre ce este vorba. Martori afirmă că cei trei au încercat să intre chiar în curtea casei parohiale, însă s-au retras precipitat la vederea câtorva săteni care se aflau acolo.

După plecarea celor trei oficiali MMB, puținii săteni care sunt de partea lor au lansat ideea că duminică părintele Ioan va fi luat cu cătușele de către forțele de ordine. Câteva mașini ale poliției au patrulat prin sat cu girofarurile pornite, amplificând sentimentul de asediu pe care îl trăiesc sătenii din Orășeni.

Insistența funcționarilor MMB de a crea tensiuni și scandal în satul Orășeni și de a-i păcăli pe oameni să își dea semnăturile pentru ca MMB să poată justifica afirmațiile neadevărate dintr-un comunicat remis duminică, în care afirma că a primit memorii de la câteva zeci de credincioși din sat, care îi cereau să aducă un preot nou, survine la câteva zile după ce aceiași funcționari mitropolitani au condus un asalt împotriva bisericii Schitului Orășeni, dat cu ajutorul câtorva infractori neidentificați încă, sub ochii forțelor de poliție și jandarmerie și ai primarului din localitate, trimis de către prefectul județului. Acțiunea de strângere de semnături de la cei care se opun părintelui Ungureanu a fost inițiată de către primarul comunei duminică după-amiază.

Evenimentele grave din duminica trecută au determinat poliția criminalistică să declanșeze o urmărire penală împotriva celor ce au dat asaltul asupra bisericii monument istoric, au forțat ușile de patrimoniu și au tulburat slujba religioasă care se desfășura la acel moment în biserică.




La rândul său, părintele Ioan Ungureanu a adresat un memoriu primului-ministru al României, cerându-i să analizeze comportamentul prefectului de Botoșani, care, după scandalul de la Schit, a convocat o adunare la Prefectură, în care și-a exprimat părerea că preotul Ioan Ungureanu trebuie împiedicat prin ordin judecătoresc să intre în biserica pe care a ridicat-o din ruine și a păstorit-o cu vrednicie timp de 17 ani. Părintele Ioan Ungureanu a reclamat faptul că prefectul nu a luat nicio măsură contra celor ce s-au făcut vinovați de intrarea prin efracție în biserică, de lovirea sfinției sale, de tulburarea serviciului religios și de intimidarea credincioșilor, tratându-i dimpotrivă pe aceștia ca pe niște victime ale acelui conflict.

Preoții Marian Timofte și Florin Chirilă, care au coordonat atacul de duminică, sunt cercetați penal, după ce părintele Ioan Ungureanu a depus, în luna mai, o plângere pentru săvârșirea de către aceștia a infracțiunii de șantaj la adresa sfinției sale.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Cata viclenie…sunt cei mai josnici oameni. Talhari..tradatori, stapaniti de diavoli. Astia mai fac Sf Liturghie??? Nu le e frica de Dumnezeu? Sf Arhangheli Gavril si Mihail cel cu sabia de foc sa va apere parinte de toti vrajmasii vazuti si nevazuti.

  2. Propun o actiune de protest in curtea mitropoliei de la Iasi. Daca se tot iau de preotii marturisitori si ii prigonesc, sa le aratam ca gresesc si sa afle si alti oameni.

  3. Oamenii sa faca plangere pentru ca sunt hartuiti, intimidati si manipulati grosolan de reprezentantii MMB. Cum de-si permit sa terorizeze un sat intreg? Daca este nevoie vom fi acolo sa-i sustinem.

  4. În timp ce reprezentanții Mitropoliei Moldovei tăbărăsc cu topoare asupra unui preot dreptcredincios, o femeie însărcinată este protejată și ajutată să nască de o haită de lupi.

    https://www.youtube.com/watch?v=nUu9Q5nV8LI

    Cât de rău a decăzut omul/creștinul, dacă până și cele mai feroce animale îi dau lecții de moralitate!

  5. Sa ne rugam cu lacrimi pt acest parinte luptator putini il pun pe Hristos mai presus de familie,Dumnezeu sa i dea putere si intarire in lupta ce o are in fata .VREDNIC ESTE PARINTELE IOAN UNGUREANU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button