X

MĂCELARII DE COPII din Texas: „Ar trebui să putem DEZMEMBRA COPIII NENĂSCUȚI chiar dacă le bate inima”

de null

Miercuri s-a încheiat un proces privind avorturile, foarte urmărit în Texas, proces în care industria avorturilor argumentează că ar trebui să i se permită să continue avortarea prin rupere și dezmembrare a bebelușilor nenăscuți în al doilea trimestru de sarcină, chiar dacă inima lor încă bate.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Traducere de pe http://www.lifenews.com, articol publicat pe 9 noiembrie 2017

În prima parte a acestui an, lanțurile de clinici de avorturi Whole Woman’s Health și Planned Parenthood, împreună cu alte grupuri pro-avort au atacat proiectul Legii nr. 8 din Senatul American, care interzice avorturile prin dezmembrare, o metodă folosită în mod curent în al doilea trimestru de sarcină pentru a ucide bebelușii vii și aproape complet formați. Este o procedură barbară și periculoasă în care copilul nenăscut este sfârtecat în uter și scos pe bucăți în timp ce inima încă-i bate.

Spre finele lunii august, judecătorul Lee Yeakel de la Curtea Federală a statuui Texas a blocat temporar aplicarea legii până la momentul cănd se va iniția un proces. Yeakel a și prezidat audierile de săptămâna aceasta.

Cazul industriei avorturilor se bazează pe presupusa interdicție din partea legii a celei mai comune metode de avort folosite în al doilea trimestru de sarcină, dilatarea și evacuarea (D&E), și că pune o piedică în calea femeilor spre un avort.

Dar, potrivit organizației Texas Right to Life, martorii lor s-au contrazis unii pe alții în timpul procesului și au admis că există și alte metode de avort care ar putea respecta prevederile legii.

„În final, industria avorturilor a trebuit să descrie și să arate la propriu procesul draconic și violent de ucidere a fătului prin dezmembrare, asta în timp ce apărau practicile pe care ei pretindeau că statul Texas nu are dreptul să le interzică,” a declarat un grup pro-viață.

Aliații din presă au încercat să prezinte procesul ca pe un succes al industriei de avorturi. The Austin Chronicle  a publicat un raport extrem de părtinitor în care îl prezintă pe directorul medical al lanțului de clinici de avorturi Whole Woman’s Health din Texas, Bhavik Kumar și părerea lui despre noua lege.

Kumar spune că a operat peste 4000 de avorturi în cei trei ani de când este în clinică, inclusiv avorturi prin D&E, care implică în mod tipic dezmembrarea fătului viu aproape complet format. El pretinde că dezmembrarea fetușilor vii este „cea mai sigură și mai obișnuită metodă de avort folostă în al doilea trimestru de sarcină.”

Încercând să „spele” brutalitatea avortului prin dezmembrare, raportul spune:

„Medicii dilată colul uterin și înlătură fetusul cu instrumente chirugicale într-o procedură care presupune o singură zi de ambulatoriu…

Alternativ, legea ar permite D&E dacă doctorii ar provoca mai întâi decesul fetusului, fie printr-o injecție dureroasă cu Digoxin fie cu clorură de potasiu (KCl). Aceste proceduri nu numai că nu sunt necesare din punct de vedere medical dar adaugă riscuri, durere, costuri și bariere logistice fără niciun folos,” au declarat doctorii martori în proces. „Iar in cazul Digoxin, femeia ar putea se confrunte cu avortul până să ajungă intr-o clinică de îngrijire.”

Revista „The Federalist” relatează că avocații și martorii industriei avorturilor s-au expimat în temeni medicali și argumente pedante pentru apărarea practicilor lor crude și s-au folosit de multe eufemisme pentru a distrage atenția de la copiii nenăscuți.

Potrivit raportului:

Un martor expert al reclamanților, Dr. Mark Nichols din Portland, Oregon, l-a corectat pe unul dintre avocații apărării cănd acesta a folost expresia «copil nenăscut». «Nu așa ne exprimăm noi», a spus el. «Nu asta este terminologia medicală.» Uneori, spune Nichols, doctorii provoacă decesul fătului înainte de a proceda la un avort în al doilea trimestru de sarcină pentru a evita «o livrare extra-murală», adică situația când un copil care se presupusese că este avortat este născut viu, o situație care poate cauza «depresie» pacientului (adică mamei, nu fătului nenăscut). Mai încolo, el s-a exprimat despre «eliminarea părților de sarcină», prin care se referea la smulgerea membrelor unei ființe umane vii. Nu-i de mirare că preferă să folosească asemenea eufemisme.”

În pledoaria sa de final, consilierul-șef al Procurorului General al Statului Texas, Darren McCarty, a implorat juriul să se gândească la brutalitatea înfăptuită împotriva copiilor nenăscuți din statul Texas.

„… ar fi o mare ironie ca în constituția care impune o execuție cu milă a criminalilor să oprească statul din a cere o moarte la fel de miloasă copiilor nenăscuți,” a spus McCarty.

Procurorul General al Statului Texas, Ken Paxton, a argumentat în pledoaria sa la Curte că societatea nu mai poate nega că avortul prin dezmembrare distruge viața unei ființe umane într-un mod brutal și inuman.

„Am ajuns în punctul în care, în cazul acestei tehnologii, nu mai poate fi negat faptul că are loc un act de distrugere,” a spus Paxton. „Se întâmplă sub ochii noștri. Senzația sfârtecării se transmite prin forceps ca un curent electric.

Avocații pro-viață nu se așteaptă la un verdict favorabil din partea lui Yeakel dar statul este pregătit să apere legea și la Curtea Supremă de Justiție, dacă va fi necesar.

„Salutăm procesul,” spunea în luna iulie Melissa Conway, membru al Texar Right to Life. „Credem că statul are dreptul să interzică această procedură macabră. Procesul acesta este un pas înainte pentru a răsturna cazul Roe vs Wade,” [n.tr. – Roe vs. Wade este un caz din anii ‘70 care pune în balanță dreptul la avort al mamei cu obligația statului de a proteja viața și a avea grijă de sporul natural. Soluția de compromis a fost că mama are dreptul să decidă dacă face avort sau nu doar în primele două trimestre de sarcină. Cazul este inclus în jurisprudența americană și generează și acum controverse]

Legislația privind avotul a beneficiat de un puternic suport în legislatura din Texas din acest an, Guvernatorul Gregg Abbott promulgând legea în iunie.

Această lege a făcut din statul Texas al optulea stat American care protejează copii de un tratament de o asemenea atrocitate. Mai devreme, tot anul acesta, statul Arkansas a promulgat Legea Protecției Copilului de Avortul prin Dezmembrare, alăturându-se statelor Alabama, Kansas, Louisiana, Mississippi, Oklahoma și Virginia de Vest.

Interzicerea avortului prin dezmembrare înglobează modelul legislativ al Comtetului Național al Dreptului la Viață care intezice „avorturile dezmembratoare”, folosirea focepsului, a cleștilor, a foarfecilor sau a altor instrumente similare pe un copil viu nenăscut, cu scopul de a-l scoate din uter pe bucăți și în timp ce inima îi bate.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button