EUROÎNDOCTRINAREA lui Jean-Claude Juncker: Naționalismele sunt o otravă care împiedică Europa să conlucreze

1 săptămână 2031 1 goo.gl/6JpWJr

Președintele Comisiei Europene a îndemnat Europa să ia atitudine împotriva separatismului, în contextul în care Spania se confruntă cu o criză fără precendent în urma referendumului din Catalonia, relatează Reuters.

FOTO: http://revista22.ro/files/news/manset/default/juncker-secundar.jpg

„Naționalismele sunt o otravă care împiedică Europa să conlucreze”, a spus Jean-Claude Juncker într-un discurs susținut la Universitatea din Salamanca, unde i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa.

„Nu putem sta cu brațele încrucișate, a venit timpul să facem ce trebuie făcut. Spun ‘nu’ oricărei forme de separatism care slăbește Europa și adâncește fisurile existente”, a continuat președintele Comisiei Europene.

El a făcut aceste afirmații în contextul în care Spania se confruntă cu o criză de amploare, declanșată în urma referendumului din Catalonia, din 1 octombrie. Potrivit Reuters, acest referendum a alimentat sentimentele separatiste care se găsesc și în afara granițelor Spaniei.

Astfel, remarcile lui Juncker ar putea să îl dezamăgească și mai mult pe fostul lider catalan, Carles Puigdemont, care a plecat în Belgia după ce Madridul a reacționat la declarația catalană de independență destituind administrația regională pe care o conducea.

Acesta spera să obțină sprijin la Bruxelles pentru campania sa în favoarea independenței și a făcut apel la intervenția Uniunii Europene, dar fără succes până acum, amintește sursa citată. De astfel, Uniunea se confruntă la rândul ei cu o provocare fără precedent la adresa unității sale, în urma deciziei Marii Britanii de a ieși din blocul comunitar.

NOTĂ OrtodoxINFO
Ți-a plăcut acest articol? Te rugăm să ne susții, făcând o mică donație pentru menținerea acestui portal.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Un comentariu la “EUROÎNDOCTRINAREA lui Jean-Claude Juncker: Naționalismele sunt o otravă care împiedică Europa să conlucreze”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. Raluca
    # 14 noiembrie 2017 at 21:32

    Cum face el cu mânuța: 666.

Scrie un comentariu