MMB frizează paranoia, mințind că asaltul de la schitul Orășeni a fost… PAȘNIC

Noi 12, 2017 17036 10 goo.gl/V9oKP1

UPDATE: La aceasta ora (20.00, 12 nov. 2017) primarul comunei Cristesti, Lucian Borfotina, umbla prin satul Oraseni pentru a strange semnaturile contra parintelui Ioan Ungureanu cu care se lauda comunicatul MMB ca le-ar fi strans contestatarii Părintelui de la schitul Orășeni.
.

Astăzi, 12 noiembrie 2017, o delegație a Arhiepiscopiei Iașilor s-a deplasat la biserica Parohiei Schit Orășeni din județul Botoșani pentru a-l prezenta comunității pe preotul delegat de Centrul Eparhial pentru a sluji pe perioada clarificării situației canonice a fostului preot Ioan Ungureanu, care a fost caterisit de Consistoriul Arhiepiscopiei Iașilor, decizie confirmată și de instanța superioară, Consistoriul Mitropolitan. Această deplasare s-a făcut la solicitarea enoriașilor din această parohie, care au trimis două memorii la Centrul Eparhial, fiecare însoțit de câteva zeci de semnături.

Această acțiune canonică și legală, desfășurată în chip pașnic pe tot parcursul ei de credincioși din parohie împreună cu delegați ai Centrului Eparhial, a fost obstrucționată încă de la început de fostul preot Ungureanu, care se afla în biserică, dar fără a fi început vreun slujbă, și de câțiva susținători ai săi, unii aduși din alte localități, care au recurs la cuvinte jignitoare, amenințări și bruscări. În fața acestor manifestări violente, reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor au preferat să se retragă, menținând același comportament pașnic, după cum se poate vedea și din imaginile filmate.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Iașilor

NOTĂ OrtodoxINFO

Oare ne cred orbi, proști sau cum cred că le va merge această manipulare grosolană? Aceasta arată disperarea de a-și acoperi urmele tâlhărești, care-i vădesc și mai mult că au vândut Ortodoxia la pseudo-sinodul din Creta. Oare ce trebuie să mai facă acești tâlhari de suflete ca să se trezească lumea și să-i pună pe fugă din Biserica lui Hristos, pe care ei o pângăresc zi de zi?

Iată și ce spun oamenii:

Martorii susțin că a urmat un șir de agresiuni și că preotul Ioan Ungureanu, cel care a primit interdicția de a mai sluji, a fost lovit de reprezentanții Mitropoliei.

„La 6.00 dimineață, părintele a venit la slujbă. S-a întâlnit cu femeia care vinde lumânări, cu dascălul, au intrat în biserică, s-au închinat și s-a pregătit pentru Sfânta Liturghie. Au început ceasurile, a început rugăciunea și au auzit portiere de mașini. Părintele, când a auzit, a ieșit la ușă. A închis prima ușă. Ei au venit cu ranga, cu topoarele să zboare ușa bisericii care este monument istoric. Au venit să instaleze un alt preot. Părintele s-a așezat în ușa bisericii și, văzând că nu pot să spargă, l-au luat pe părinte de gât și l-au trântit jos, l-au bătut cu picioarele și i-au luat camera”, a povestit Violeta Ungureanu, soția parintelui Ioan.

„Eu, când am venit aici, am găsit ușa spartă, alt preot înăuntru, bodyguarzi, jandarmi care bruscau oamenii din sat. Preotul a fost strâns de gât, târât pe jos. Sunt martori care pot confirma treaba asta”, susține un localnic.

Mai jos sunt imagini despre cât de pașnic a decurs intervenția MMB, asistată de jandarmerie și o firmă de bodyguarzi. (urmează să vă arătăm și probe video)

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
10 Comentarii la “MMB frizează paranoia, mințind că asaltul de la schitul Orășeni a fost… PAȘNIC”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. melania
  # 12 noiembrie 2017 at 16:55

  RUSINE HULIGANILOR , ATI TABARAT CA TURCII ASUPRA BISERICII, ATI STRICAT USA DE LA INTRARE ATI BATUT PREOTUL. SCARBELOR ORDINARE!!

 2. mivas
  # 12 noiembrie 2017 at 16:57

  bun de vizualizat . Care este „copilăria” unor fetițe de 12-13 ani. Să nu ne mai mirăm de viitorul lor.

  https://www.youtube.com/watch?v=XwiyJareKeY

 3. # 12 noiembrie 2017 at 17:03

  Am intrat pe profilul lui dar nu poți să îi lași com……

  • # 13 noiembrie 2017 at 15:44

   Le-am trimis un mesaj pe messenger ecumeniștilor din MMB, pe care culmea ca l-au citit!

 4. Gaby
  # 12 noiembrie 2017 at 19:38

  Poliția doarme ca de obicei.

 5. # 12 noiembrie 2017 at 19:55

  Ecumenist…ai jurat pe satana

 6. # 13 noiembrie 2017 at 12:33

  Normal…ei spun ce vor, dar unde este iubirea aproapelui? sau cine este aproapele lor? ERETICII?

 7. # 13 noiembrie 2017 at 15:43

  Ecumeniștii nu se tem de Dumnezeu!

 8. nela
  # 14 noiembrie 2017 at 17:04

  Tatal minciunii este diavolul . voi cei de la MMB. cui slujiti ??? nu mai aveti nici frica de Dumnezeu, nici rusine de oameni – pierdutilor !!!. Politia , toata administratia locala , fac parte din sistemul satanic care vrea sa conduca lumea spre iad. Si MMB. face parte din sistem – deci, se apara unii pe altii .Nu cred ca ne mai putem astepta la zile bune . Lupta e in toi – cu puterile intunericului … Doamne miluieste .

Scrie un comentariu

Scroll Up