Ungaria începe să cheltuiască din cei 10 miliarde de euro OFERITI de Rusia pentru EXTINDEREA centralei nucleare de la Paks

Noi 11, 2017 3800 1 goo.gl/SMeGNV

Ungaria începe să cheltuiască din cei 10 miliarde de euro oferiți de Rusia pentru extinderea centralei nucleare de la Paks.

Ungaria va începe în zilele următoare să acceseze creditul oferit de Rusia pentru a finanța extinderea centralei nucleare de la Paks, în prima fază urmând să fie finanțate cheltuieli în valoare de 98 de milioane de euro, a declarat marți secretarul de stat Attila Aszodi, transmite Reuters.

În luna decembrie 2014, Rusia și Ungaria au semnat contractul pentru construcția a două noi unități la centrala nucleară de la Paks. În virtutea acordului semnat între Moscova și Budapesta, pentru finanțarea proiectului, ce va fi realizat de compania rusă Rosatom, Ungaria va primi din partea Rusiei un împrumut în valoare de 10 miliarde de euro, care va fi returnat de statul ungar până în anul 2046, scrie realitatea.net..

„Încă nu am tras creditul oferit de Rusia, însă acest lucru se va schimba în următoarele ore”, a declarat Attila Aszodi.

Situată la 100 de kilometri sud de Budapesta, centrala de la Paks a fost construită în anii ’80 de sovietici și furnizează 40% din necesarul de electricitate al Ungariei. Țara vecină este dependentă din punct de vedere energetic de Rusia, de la care primește 80% din necesarul de petrol și 75% din cel de gaze naturale.

 

Ți-a plăcut acest articol? Te rugăm să ne susții, făcând o mică donație pentru menținerea acestui portal.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Un comentariu la “Ungaria începe să cheltuiască din cei 10 miliarde de euro OFERITI de Rusia pentru EXTINDEREA centralei nucleare de la Paks”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. vasilica
    # 11 noiembrie 2017 at 17:48

    Cum se intoarce roata, sovieticii au jefuit iar acum urmasii lor le dau resurse naturale si ii tin cu credite.
    Iar Europa le dau produse de calitatea a doua la acelasi pret sau mai mare ca in vest, un fel de gropa de export.
    Se pare ca istoria inverseaza rolurile, interesant.

Scrie un comentariu