X

Ungaria începe să cheltuiască din cei 10 miliarde de euro OFERITI de Rusia pentru EXTINDEREA centralei nucleare de la Paks

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ungaria începe să cheltuiască din cei 10 miliarde de euro oferiți de Rusia pentru extinderea centralei nucleare de la Paks. 

Ungaria va începe în zilele următoare să acceseze creditul oferit de Rusia pentru a finanța extinderea centralei nucleare de la Paks, în prima fază urmând să fie finanțate cheltuieli în valoare de 98 de milioane de euro, a declarat marți secretarul de stat Attila Aszodi, transmite Reuters.

În luna decembrie 2014, Rusia și Ungaria au semnat contractul pentru construcția a două noi unități la centrala nucleară de la Paks. În virtutea acordului semnat între Moscova și Budapesta, pentru finanțarea proiectului, ce va fi realizat de compania rusă Rosatom, Ungaria va primi din partea Rusiei un împrumut în valoare de 10 miliarde de euro, care va fi returnat de statul ungar până în anul 2046, scrie realitatea.net.

„Încă nu am tras creditul oferit de Rusia, însă acest lucru se va schimba în următoarele ore”, a declarat Attila Aszodi.

Situată la 100 de kilometri sud de Budapesta, centrala de la Paks a fost construită în anii ’80 de sovietici și furnizează 40% din necesarul de electricitate al Ungariei. Țara vecină este dependentă din punct de vedere energetic de Rusia, de la care primește 80% din necesarul de petrol și 75% din cel de gaze naturale.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Cum se intoarce roata, sovieticii au jefuit iar acum urmasii lor le dau resurse naturale si ii tin cu credite.
    Iar Europa le dau produse de calitatea a doua la acelasi pret sau mai mare ca in vest, un fel de gropa de export.
    Se pare ca istoria inverseaza rolurile, interesant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE