X

PREMIERĂ: Curtea Constituțională din CEHIA dezaprobă VACCINAREA OBLIGATORIE, dacă părinții refuză din motive de conștiință

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Nu numai religia, ci și libertatea de conștiință în sensul cel mai larg poate fi un motiv pentru care părinții să refuze vaccinarea obligatorie a copilului lor, a declarat Curtea Constituțională a Cehiei miercuri, într-o hotărâre decisivă. Decizia îi privește pe părinții care au fost amendați recent pentru că au refuzat să-și inoculeze copilul pe baza unor posibile complicații de sănătate.

În conformitate cu legea cehă, oricine nu-și vaccinează copilul cu un vaccin obligatoriu, riscă o amendă de până la 10.000 de coroane. Dar unii părinți cred că vaccinurile pot reprezenta un risc pentru sistemul imunitar al copiilor lor și pot refuza inocularea, în ciuda faptului că se confruntă cu o amendă.

În argumentarea sa, judecătorul Curții Constituționale, Ludvík Daniel, a declarat că în cazuri excepționale similare, statul poate renunța la sancțiunea financiară, adăugând că este întotdeauna necesar să se ia în considerare puterea credinței părintelui, precum și dimensiunea constituțională și urgența motivelor, împreună cu impactul social al deciziei lor. El a subliniat, de asemenea, că simpla îndoială cu privire la utilitatea vaccinării nu este un motiv suficient.

Zuzana Candigliota, apărătoarea familiei în cauză, consideră decizia binevenită:

“Acest caz este cu adevărat important, deoarece poate schimba practica curentă. Vaccinarea copiilor este obligatorie în Republica Cehă, dar aceasta nu înseamnă că poate fi pusă în aplicare împotriva voinței părinților, deși pot fi penalizați, iar copiii lor pot fi împiedicați să meargă la grădiniță.

Schimbarea prevede că părinții pot în mod legal să se opună pe baza conștiinței lor. Există cazuri, de exemplu, atunci când copiii nu sunt complet sănătoși, dar părinții nu au nici o contraindicație medicală oficială sau părinții au experiență anterioară nefavorabilă cu efecte secundare la un alt copil “.

Ca răspuns la această hotărâre, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Štěpánka Čechová, a declarat că ministerul a respectat decizia instanței, insistând însă că sistemul de vaccinare ca atare a rămas neschimbat.

Președintele Societății de Vaccinare din Cehia, Roman Prymula (n.t.: un Gindrovel Dumitra în variantă cehă), a declarat că verdictul a ridicat îngrijorări:

“În Republica Cehă avem un sistem de imunizare obligatorie și această lege se bazează pe anumite amenzi și constrângeri. Aceasta înseamnă că, dacă doriți să impuneți un astfel de sistem, aveți nevoie de anumite instrumente pentru a o face.

Acum, Curtea Constituțională a decis să utilizeze anumite excepții de la această lege, însă această excepție pare destul de neclară pentru noi, deoarece este destul de complicat să explicăm excepțiile bazate pe conștiință.

Asadar, presupunem că va exista un numar substanțial de oameni care încearcă să găsească scuze și suntem îngrijorați că numărul vaccinărilor va scade dramatic. Deci, acestea sunt preocupările noastre majore. “

Copiii cehi trebuie să urmeze o serie de vaccinări obligatorii. Cel mai controversat este vaccinul hexavalent, care vizează boli grave, inclusiv hepatita B, și este administrat copiilor și la vârsta de 9-15 luni. Doar un procent (1%) din populație refuză să-și vaccineze copiii în totalitate.

Conform site-ului http://vaccine-schedule.ecdc.europa.eu/Pages/Scheduler.aspx, calendarul complet al vaccinărilor impus de dictatura medicală în republica cehă este următorul:

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Doamne ajuta!

    Daca nu va suparati, am si eu o sugestie. Am observat ca sus pe pagina, intre categoriile afisate acolo (prima pagina, ortodoxie, anti-sistem, ecumenism, etc…) nu exista o categorie dedicata vaccinurilor.

    Datorita importantei acestui subiect, poate ar fi bine sa existe o astfel de categorie.

    Si inca ceva. Multe link-uri sunt catre articole de pe saccsiv, articole care nu au optiunea de a fi salvate pdf. Poate in timp reusiti sa transferati aceste articole importante pe ortodoxinfo, pentru a putea fi salvate de catre toata lumea.

    Ideea este ca astfel s-ar putea salva articolele pe categorii (de ex. vaccinare) si printarea acestora intr-o brosura. Brosura se poate apoi raspandi gratuit la profesori in scoli, la medicii de familie etc, pentru informare. Decat sa ii spui interlocutorului “am citit eu undeva un articol”, daca este interesat, ii dai o brosura cu toate articolele importante din categoria respectiva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button