X

Teste nucleare? Un nor radioactiv s-a răspândit deasupra Europei

de null

Un nor radioactiv aparent inofensiv s-a răspândit în ultimele săptămâni deasupra Europei și provine, cel mai probabil, din Rusia sau Kazahstan.

FOTO: http://ziuadecj. realitatea.net/Images/Articole/00166033/00165592_large.jpg

Institutul pentru securitate nucleară a anunțat că norul radioactiv care s-a răspândit deasupra Europei în ultimele săptămâni provine dintr-o facilitate nucleară din Rusia sau din Kazahstan, notează Deutsche Welle.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Măsurătorile mai multor stații europene au confirmat un nivel ridicat de ruthenium 106 în atmosferă în majoritatea țărilor europene, a precizat IRSN. Ruthenium 106, un nuclid radioactiv, este produsul unei reacții nucleare și nu apare în mod natural, scrie realitatea.net.

Potrivit IRSN, norul radioactiv ar putea proveni de la un centru de gestionare a combustibilului nuclear sau de la un centru medical. Agenția nu a determinat cu exacitate sursa geografică a norului, dar în urma unei analize s-a putut stabili că aceasta ar fi undeva la sud de Munții Ural, adică în Rusia sau Kazahstan.

IRSN a mai precizat că norul radioactiv nu va avea un impact nociv asupra sănătății oamenilor din Europa sau asupra mediului. Totuși, dacă un astfel de accident ar fi avut loc în Franța, protocolul ar fi impus evacuarea populației pe o rază de mai mulți kilometri în zona vizată.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button