X

SUPER vulcani ACTIVI în Antarctica, ce topesc gheața formând LACURI și RÂURI

de null
antarctica gheata
FOTO: Shutterstock

Un vulcan care produce aproape la fel de multă căldură ca supervulcanul Yellowstone pare să topească o parte de gheața din vestul Antarcticii din interior.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cercetătorii NASA au descoperit un vulcan activ sub regiunea Marie Byrd, din vestul Antarcticii, care se află între Ross Ice Shelf și Marea Ross, care creează lacuri mari și râuri sub stratul de gheață.

Existența acestul vulcan justifică de ce acea regiune este atât de instabilă azi și de ce s-a prăbușit atât de repede în ultima eră glaciară, în urmă cu 11.000 de ani.

Cercetătorii au descoperit vulcanul activ, din întâmplare, încă din 2013. Acum , oamenii de știință de la NASA au studiat cât de multă căldură există sub stratul gros de gheață, relatează Newsweek.

„Nu vedeam cum putem avea atâtă cantitate de căldură și încă să reziste gheață deaspura ei”, afirmă Helene Seroussi, cercetătoare.

harta antarctica

Oamenii de știință au descoperit că energia generată de vulcanul din regiunea Marie Byrd nu este mai mare de 150 miliWatti pe metru pătrat – dacă ar fi mai multă, gheața s-ar topi. Căldura generată sub Parcul Național Yellowstone, este de 200 de miliWatti pe metru pătrat.

Acesta este motivul pentru care se formează râuri și lacuri sub gheață.

Cercetătorii au declarat că vulcanul de la Marie Byrd s-a format acum 50-110 miliaone de ani, cu mult timp înainte ca întreaga zonă să fie acoperită cu gheață.

Căldura produsă de vulcan are un „important impact local” pentru stratul de gheață, iar cu cât înțelegem mai bine mai repede procesele, vom ști mai bine care este viitorul acestei regiuni.

Până acum au fost descoperiți 100 de vulcani necunoscuți sub gheața din Antarctica.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Milioanele de ani ale ” oamenilor de ştiință ” sunt un fîîsss plin de ifose aceasta în situaţia în care sunt cca 7000 şi ceva dela facerea lumii. IACA, CA ANTARCTICA ! DE PARCĂ NU AR ŢINE DUMNEZEU TOATĂ CREAŢIA IN ECHILIBRU ÎN POFIDA TUTUROR SPURCĂCIUNILOR OMENEŞTI ŞI DE ALTĂ NATURĂ…CHIAR NE DĂM PE SPATE DIN TOATE INEPŢIILE?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button