X

Decizie fără precedent: un CHATBOT a primit DREPT DE REZIDENTA în Tokyo

de null

Un chatbot programat să fie un băiețel de 7 ani a primit un permis de ședere oficială în Tokyo, transmite Newsweek.

ai-resident-japan-artificial-intelligence-tokyo
Foto: Newsweek

Chatbotul Mirai a devenit rezident al capitalei Japoniei, chiar dacă acesta nu există decât ca program de inteligență artificală al aplicației de mesagerie LINE.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mirai este conceput pentru a asculta opiniile locuitorilor din cartierul Shibuya, din Tokyo, informează AFP.

Mirai este considerat primul bot de inteligență artificială care primește un statut într-un registru administrativ din viața reală.

Decizia autorităților japoneze vine la scurt timp după ce robotul Sophia a primit, în premieră mondială, cetățenia saudită, la finalul lunii trecute, la un târg de investiții în tehnologie din capitala Arabiei Saudite.   

Sophia, un robot construit la Hong Kong, a ținut o prezentare în care și-a demonstrat capacitățile „umane” de expresie.

„Vreau să trăiesc și să muncesc alături de oameni, așa că am nevoie să-mi exprim emoțiile ca să-i înțeleg pe oameni și să le câștig încrederea”, a spus robotul.

Întrebată dacă roboții pot avea conștiință și să știe că sunt roboți, Sophia a răspuns: „De unde știi că tu ești om?”

„Vreau să-mi folosesc inteligența artificială ca să-i ajut pe oameni să trăiască mai bine, cum ar fi să gândesc locuințe mai inteligente, să construiesc orașe mai bune”, a adăugat ea.

Sophia va veni la București, pe 11 mai 2018, în cadrul conferinței Brand Minds.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Intreb, mai in gluma, mai in serios, daca un robotzel din asta devenit politist vrea sa te perchezitioneze sau sa te aresteze, sau daca iti devine sef la locul de munca, te enerveaza, ii tragi una zdravana si-i imprastii circuitele pe jos, se considera “crima”? Ca doar e “cetatean”, nu?

  2. Se pare ca intentia e sa fim condusi de masini. Fie de niste semeni transformati in “masini” sexuale, fie de niste masini de-a dreptul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button