Vizită apocaliptică la Vatican: Igor Dodon s-a întâlnit cu Papa Francisc

Noi 6, 2017 10834 4 goo.gl/EN4ihh

Pe 4 noiembrie, Papa Francisc l-a primit într-o vizită privată pe Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care s-a întâlnit ulterior cu secretarul de stat al Vaticanului Petar Parolina și cu secretarul adjunct al relațiilor de stat, Mons. Antuan Kamili.

În cadrul discuțiilor amicale a fost exprimată recunoștința reciprocă pentru bunele relații și a fost subliniată o contribuție pozitivă a romano-catolicismului în societatea moldovenească, datorită, printre altele, eforturilor ecumeniste, precum şi eforturilor educaţionale şi umanitare.

Părțile au făcut schimb de opinii cu privire la situația din țară și au discutat câteva aspecte de interes comun, cum ar fi afirmarea valorilor familiei, precum și pacea și securitatea la nivel regional și internațional.

Atunci când vor zice: pace şi linişte, atunci, fără de veste, va veni peste ei pieirea, ca şi durerile peste cea însărcinată, şi scăpare nu vor avea.” (1 Tesaloniceni 5: 3)

Interpretarea Sfântului Efrem Sirul:

„Atunci când vor zice ei: iată este pace şi linişte, atunci, fără de veste, va veni peste ei pieirea, ca şi durerile peste cea însărcinată, şi scăpare nu vor avea. Şi aceasta este spusă și de către Domnul Dumnezeul nostru: Și precum a fost în zilele lui Noe şi ale lui Lot, când mănâncau și beau, se însurau şi se măritau, până când a venit peste ei peirea şi au fost mistuiți de potop și de foc„.

 

Conform cu materialul: „Toate ereziile” („Све јереси”)

Traducere în sârbă și pregătire: „Lupta pentru credință” („Борба за веру”)

NOTĂ OrtodoxINFO
Ți-a plăcut acest articol? Te rugăm să ne susții, făcând o mică donație pentru menținerea acestui portal.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
4 Comentarii la “Vizită apocaliptică la Vatican: Igor Dodon s-a întâlnit cu Papa Francisc”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Dorin
  # 7 noiembrie 2017 at 0:45

  De ce nu apar comentariile la articolul ăsta?

 2. Dorin
  # 7 noiembrie 2017 at 0:48

  Într-adevăr comentariile anterioare nu apar

 3. # 7 noiembrie 2017 at 9:01

  Acest sconcs este căutat de toți conducătorii lumii și toți liderii religioși ai lumii, inclusiv cei ,,ortodocși”

 4. Dorin
  # 7 noiembrie 2017 at 15:17

  Dodon – revoluționar-socialistul, serghianistul, patriarhistul, românofobul, moldovenistul, ecumenistul – a cerut de la Vatican deschiderea de noi lăcașuri ortodoxe, ”moldovenești”: ”Eu vreau să vă spun că, ieri cînd am avut întrevedere cu conducerea bisericii catolice, am rugat să deschidă mai multe lăcașe de-a noastre, moldovenești… Moldovenești de la credința noastră ortodoxă. Și am primit asigurare că vor fi astfel de acțiuni în timpul apropiat…”

  https://point.md/ro/noutati/politica/dodon-in-italia-le-adreseaza-preotilor-multumiri-in-limba-rusa

Scrie un comentariu