X

EŞECUL integrării MUSULMANILOR: În următorii 10-20 de ani, FRANŢA va fi noul LIBAN

de null

În doar câțiva ani, suburbiile islamice ale Parisului se vor supune regulilor lor proprii, vor avea propriile legi, propriile lor principii, poate chiar poliția lor. Este deja cazul, a declarat Alexandru Mendel, autor al cărții “Partition”, către agenția RT.

Foto: Musulmanii se roagă vinerea pe strada din fața primăriei din Clichy, lângă Paris, Franța © Benoit Tessier / Reuters

Europa se confruntă cu un număr mare de migranți proveniți din țările afectate de războiul din Africa și Orientul Mijlociu. Astăzi mulți sunt îngrijorați de islamizarea Europei și de eșecul asimilării musulmanilor în noile lor țări.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

RT s-a întâlnit cu scriitorul Alexandre Mendel, a cărui nouă carte “Partiția” este dedicată eșecului musulmanilor de a se integra în Franța și a discutat despre situația actuală din țara respectivă.

RT:   Vă rog sa începeți prin a descrie cartea pentru cititorii dvs.

Alexandre Mendel: Ultima mea carte, “Franța Jihadistă” se referea doar la teroriștii francezi. “Partiția” se referă în principal la islamizarea Franței, la ceea ce se întâmplă în Franța, în școli, spitale, la locul de muncă, în cluburi sportive etc. Nu vorbesc de data aceasta despre terorism, ci despre modul în care guvernul francez a decis, de bună voie sau nu, să realizeze o ințelegere cu Islamul. Acesta este subiectul principal al cărții.

Există cel puțin două lucruri importante despre islamizare. Prima este că nu puteți rămâne indiferent faţă de această problemă. Timp de 20-30 de ani am renunțat la regulile noastre, la principii, la idealurile noastre republicane; am negociat cu islamiștii. Suntem total orbi la acest tip de semnale mici, că unele părți ale Franței au devenit islamizate. Asta poate explica astăzi terorismul în Franța. Dacă nu am fi acceptat aceste mici aranjamente cu Islamul radical, probabil că nu am fi avut atâtea atacuri în Franța. De aceea este atât de important astăzi să nu mai fim orbi în Franța și să spunem adevărul.

Cartea mea este făcută din multe, multe rapoarte despre Franța. Nu este o carte teoretică – este o carte scrisă de un reporter. Am mers acolo, am mers în școli, in spitale, în orașe unde oamenii și poliția nu au pus niciodată piciorul să vadă realitatea. O mulțime de francezi, în special mulți jurnaliști francezi și politicieni francezi nu merg acolo niciodată. Este foarte important astăzi să fii reporter în aceste zone în care nimeni nu mai pune piciorul. Aceasta este o mărturie a timpului nostru modern.

RT:   Ce trebuie făcut pentru a integra oamenii în societate? Este vorba doar de o grupare musulmană sau şi de alte grupări?

AM: În cartea mea, spun că nu există nicio soluție, pentru că este prea târziu; nu va exista nicio soluție. Nu îi putem trimite înapoi în țara lor – sunt francezi – pe francezi nu îi poți trimite înapoi. Ceea ce va deveni Franța în următorii 10 sau 20 de ani va fi un fel de nou Liban, mai ales în unele locuri din Franța.

De exemplu, luați câteva suburbii în Paris: ei vor avea seturi de reguli proprii, vor avea propriile legi, poate chiar poliție proprie. Este deja cazul. Faptul este că în Franța, în multe locuri, guvernul nu mai are control acestor zone. Am acceptat situația ​​deja și nu ne vom lupta sa redobândim înapoi aceste suburbii. A fost deja făcut – am pierdut deja războiul împotriva lor.

Deci, oamenii bogați din Franța se vor afla în cartierele celebre ale Parisului, departe de probleme, iar apoi oamenii săraci vor trebui să se confrunte cu islamismul in mod zilnic. În felul acesta am acceptat situația.

RT:   De ce credeți că a eșuat integrarea în Franța?

AM: Integrarea a eșuat în Franța, dar nu numai în Franța – în multe alte țări, pentru că am îngropat spiritul nostru republican pentru a imita ceea ce există în Marea Britanie, în Canada sau în SUA; acceptați că puteți fi francez, obțineți cetățenia franceză fără a vorbi chiar a putea vorbi limba franceză, fără a merge la o școala franceză republicană, obțineți cetățenia franceză, fără a trăi ca francezii. Franța nu este o țară nouă a imigrației – are o poveste foarte lungă despre imigrație. Oamenii din anii 1920 au venit în Franța din întreaga Europă – din Polonia, din Rusia, din Armenia, Italia, și nu a existat nicio problemă de integrare, absolut nici o problemă …

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button