X

[VIDEO] Ucenic al STAREȚULUI EFREM din ARIZONA: “În CRETA s-au făcut GREȘELI SERIOASE”

de null

https://www.youtube.com/watch?v=7dIUjDpZdn0

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Papa Efrem este preot duhovnic la mănăstirea Sf. Antonie din Arizona și cel mai apropiat ucenic al starețului Efrem din Arizona. Papa Efrem, bazându-se pe cele spuse de Mitropolitul Ierotheos Vlachos, Mitropolitul Serafim din Pireu, Pr. Theodoros Zisis, teologul Dimitrios Tselenghidis, afirmă că Sinodul din Creta conține greșeli teologice serioase, iar pr. Matei Vulcanescu comentează erezia ecleziologică din cadrul textelor pseudo-Sinodului din Creta referitoare la “Relația Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine”.

Deși deocamdată este o poziție temporară și destul de slab argumentată, e bine totuși că din acel loc se vorbește contra pseudo-sinodului din Creta.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Nu o greșeală ci intenționat, acum de curând Bartolomeu a participat în Maroc la o conferință organizată de Thierry Montbrial membru marcant bilderberg, așa că nu este nici greșeala nici întâmplare ci pur și simplu planificat

  2. Papa Efrem, conform cuvintelor sale, a ajuns la concluzia TEMPORARĂ:
    – că s-au făcut greșeli (nu erezii) serioase la sinodul din Creta (nu-l numește tîlhăresc sau așa numitul ”sinod”)
    – și asta e poziția lui curentă/actuală (care se poate schimba, evident)
    – dar, pentru că nu este un teolog (de formație probabil, adică nu are pregătire teologică), el subliniază din nou că această e doar o poziție temporară a sa (deci, evident se va schimba dacă se va presa unde trebuie și de către cine trebuie).

    Concluzia e simplă: Papa Efrem, ucenic al starețului Efrem Filotheitul (din Arizona), este pomenitor, cleric al Patriarhiei Constantinopolului (adică în comuniune cu ereziarhul Bartolomeu), fricos, se teme de persecuție, de asta repetă de 2 ori și afirmă că ceea ce e filmat cu el acum de pr. Matei Vulcănescu poate fi oricînd retractat de el (căci nu e teolog și e concluzie temporară și bla bla bla) și nici nu afirmă vreo convingere personală, nici o învățătură a Sfinților Părinți certă cu privire la ecleziologia Bisericii care să demaște kakodoxia ”sinodului” din Creta.

    Din cele aproape 5 minute filmate, doar 2 le vorbește Efrem, restul e discuția particulară a pr. Matei cu el.

    Întrebări pentru redacție:
    Voi de ce îl creditați pe pr. Matei cu filmarea asta?
    Cu ce este mai de încredere pr. Matei Vulcănescu decît alți clerici antiecumeniști?
    Cu ce ajută filmarea asta în lupta antiecumenistă?
    Dacă ucenicul starețului Efrem din Arizona la peste un an de zile de la Creta nu s-a determinat ce-i cu viața lui duhovnicească și dacă se mai află sau nu în Biserică, respectiv și fiii lui duhovnicești sunt lăsați în bezna neștiinței (ca să nu zic neglijenței), bănuiesc că nici starețul Efrem Filotheitul nu a făcut nimic concret în ce ține de îngrădirea de erezia ecumenistă, voi ca redacție de ce difuzați asemenea mesaje video?
    De ce mărturia unui șovăielnic e mai de încredere spre difuzare?
    Precum ați scris aici: http://ortodoxinfo.ro/2017/10/26/lupta-anti-creta-ortodoxinfo-se-dezice-de-toti-cei-care-nu-sunt-duhul-sfintilor-parinti-si-al-marilor-duhovnici/, voi deci mărturisiți că vicleanul Vulcănescu este în duhul Sfinților Părinți? Sau poate șovăielnicul Papa Efrem?
    L-ați cercetat suficient deja pe pr. Matei Vulcănescu („nepomenitorului” în comuniune cu ereziarhii) ca să-i difuzați mesajele sale și să-l creditați a mărturisi în duhul Sfinților Părinți?

  3. Ai perfecta dreptate, Dorine !!!!!!! manastirea din Arizona, cat si unele manastiri care sunt infiintate de Batranul Efrem, fost ucenic al Sfantului Iosif Isihastul din Muntele Athos, sunt in comuniune cu ereticul de Bartolomeu ! Fostul meu duhovnic, un preot dintr-una din anastirile Batranului Efrem, le dadea sfat prietenilor mei ca pot sa mai mearga la bisericile unde-s pomeniti ereticii, pentru ca in Creta nu s-a stabilit inca nimic ! Va dati seama 1
    Eu am avut o discutie dura cu parintele, discutie in care i-am spus ce zic Sfintii Parinti !
    Am toate motivele sa cred (mi-a spus un prieten nepomenitor care a vizitat manastirea din Arizona), ca Batranul este sechestrat de catre staret si ceilalti calugari ecumenisti eretici ! Batranul este foarte bolnav, slabit de boala si este si batran ! Manastirea este in mana ereticilor ! Batranul Efrem nu misca nimic ! Nu are cum ! Ba mai mult, nici binecuvantare nu mai poate da credinciosilor, pentru ca ereticii nu-l lasa, pe motiv ca-i bolnav si slabit ! De pe website-ul manastirii, ca de altfel si de pe website-ul manastirii fostului meu duhovnic, este link utl (asa se numeste) catre patriarhul eretic Bartolomeu si catre sinodul eretic din Creta ! Asa se explica si faptul ca papa Efrem nu a luat o pozitie ferma impotriva ereziilor cretane si a ereticilor care le-au semnat ! Papa Efrem este manipulat de catre ereticii ce conduc manastirea !
    La o alta manastire din state, unii parinti erau interesati sa afle mai multe despre Creta. Dar mai nou se feresc de noi romanii NE-pomenitori, ca de necuratul ! Este limpede ca li se impune tacerea ! Este ceva necurat la mijloc ! Cred ca ordinele vin direct de la ereticul de Bartolomeu !!!!! Ca sa poata duce in iad cat mai multe suflete !!! Americanii convertiti la Ortodoxie sunt complet pe dinafara, unii greci mai stiu cate ceva, dar romanilor nostri nu le prea pasa, sunt indiferenti ! Merg inainte chiar daca preotii le-au schimbat stapanul din Hristos in satana !!!

    Traim vremuri apocaliptice !!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button