Refugiații se pot întoarce acasă! Statul Islamic a pierdut ultimul bastion din Siria: „Orașul a fost COMPLET ELIBERAT de terorism”

Noi 4, 2017 4122 2 goo.gl/mvQANB

Statul Islamic a pierdut ultimul bastion din Siria. Orașul Deir al-Zour a fost eliberat de armata siriană, a anunțat televiziunea publică din Siria, potrivit BBC News.

FOTO: https://static4.libertatea.ro/wp-content/uploads/2017/11/h51115673-1024×709.jpg

„Orașul a fost complet eliberat de terorism”, a anunțat televiziunea siriană. Armata siriană și aliații săi au reușit să elibereze ultimele cartiere aflate încă sub controlul ISIS. Gruparea teroristă a deținut controlul asupra acestui oraș încă din 2014, fiind considerat un punct strategic important, deoarece se află în apropierea graniței cu Irakul.

Anterior, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a afirmat că forțele guvernamentale siriene au preluat controlul asupra orașului, după mai multe săptămâni de lupte. În acest timp, aproximativ 350.000 de civili au fost forțați să-și părăsească locuințele și să fugă din calea războiului.

Gruparea teroristă mai are acum doar câteva zone ocupate în provincia Deir al-Zour, notează BBC. Statul Islamic a pierdut mult teritoriu din cel ocupat în 2014, când a anunțat „califatul”. Luna trecută, coaliția internațională susținută de SUA a eliberat orașul Rakka, un oraș important din Siria, considerat de jihadiști „capitala din Siria”. Anterior, ISIS a pierdut și orașul Mosul din țara vecină, Irak.

Victoriile înregistrate pe teren împotriva ISIS a ridicat alte probleme. Luptătorii care au fugit din țările occidentale pentru a se alătura jihadiștilor ar putea reveni acasă, unde vor încerca să comită noi atentate.

Ți-a plăcut acest articol? Te rugăm să ne susții, făcând o mică donație pentru menținerea acestui portal.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
2 Comentarii la “Refugiații se pot întoarce acasă! Statul Islamic a pierdut ultimul bastion din Siria: „Orașul a fost COMPLET ELIBERAT de terorism””
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. cca70
  # 4 noiembrie 2017 at 20:02

  nu se va mai intoarce nimeni in Siria, chiar daca va fi pace….planul jidanilor e sa ” exporte” islamul in Europa si in Orient sa fie putina populatie araba pe care ei sa o poata cuceri si sa isi indeplineasca visul de secole:

  Marele Israel cu intindere intre Nil si Eufrat…la fel cum ” scrie” si pe stagul lor:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_Israel

  dunga albastra de jos reprezinta Nilul…si cea de sus Eufratul….astia vor sa depopuleze ( exporte in alte tari) cat mai multi musulmani…si cei care totusi raman vor fi cuceriti….

  doar cine le pricepe planul satanic poate intelege ” politica” de a aduce islamul peste crestini:

  1) se doreste distrugerea crestinismului
  2) se doreste crearea marelui regat jidanesc intre Nil si Eufrat doar pentru jidani

 2. mircea
  # 6 noiembrie 2017 at 1:18

  Draga „cca70”,

  Da, din pacate sunt convins ca acesta este planul lor diabolic, care este in deplina concordanta cu planul elitelor de a pregati lumea pentru noua ordine mondiala si instaurarea antihristului !

  Nu avem alta nadejde decat la Bunul Dumnezeu, Domnul Iisus Hristos pe care nenorocitii de jidani L-au rastignit !
  Dumnezeu sa-i ierte si sa-i lumineze !!!!!

Scrie un comentariu

-->