X

AUSTRALIA – Acces la FESTIVAL TECH pe bază de CIP IMPLANTAT

de null

Microciparea umană a fost dintotdeauna o pasiune a cobailor entuziasmați de viitorul distopic de care ceilalți se înspăimântă. După cum se pare, 2017 tinde să fie anul în care oamenii acceptă să li se implanteze cipuri de mărimea unui bob de orez în mâini. Și “De ce?” puteți întreba. Pentru a intra într-un festival tech desigur…

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pause Fest este un festival de tehnologie și cultură ce se desfășoară în Melbourne, Australia.  În cadrul lansării festivalului de anul viitor, 10 deținători de bilete VIP s-au oferit voluntari pentru a li se implanta cipuri Near Field Communication (NFC) în mâinile lor.

Deși microcipurile disponibile comercial încă se află în stadii incipiente și nu pot stoca decât o cantitate infimă de informații, asta nu a descurajat experimentarea umană. Asemănător cu senzația unui piercing sau atașarea unei perfuzii, voluntarii au acceptat să li se implanteze cipuri NFC între degetul mare și cel arătător.

Înainte de inserare, cipurile au fost preîncărcate cu permise valabile de trei zile pentru festivalul Pause Fest de anul viitor în februarie. Au fost programate de asemenea să deschidă uși de la locuințele, sălile de sport și locurile de muncă a voluntarilor și chiar să substituie biletele de transport în comun.

În decursul următoarelor patru luni, voluntarii își vor continua sarcinile zilnice, utilizând cipurile precum s-a descris anterior. Apoi, în timpul festivalului din februarie participanții vor face parte dintr-o comisie alături de experta în tehnologie inserabilă, Kayla Heffernan, pentru a discuta dacă cipurile au fost utile.

Heffernan, ce își desfășoară doctoratul în aplicațiile tehnologiei inserabile, are două cipuri implantate în mână; unul de acces pentru locuință iar altul pentru birou și este entuziasmată de posibilele aplicații pentru viitor:

Dacă-l poți folosi oriunde, la locul de mucă, acasă și la sala de sport și ai nevoie de un singur cip, asta conferă un stimulent ca oamenii să obțină unul. Plata este aplicația decisivă. Din momentul în care poți plăti cu el, tot mai mulți vor fi interesați.

Deși este adevărat că microcipurile disponibile comercial sunt oarecum inofensive și-ți pot face viața mai ușoară renunțând la chei și portofele, cu toții știm cum tehnologia evoluează. Să spunem doar că nu este greu de imaginat ce poate merge rău în viitor.

Vestea bună este că nu vom transforma oaspeții în cyborgi pentru accesul la următoarea conferință TNW. Vestea proastă este că se apropie un viitor distopic și voința oamenilor de a participa este cel puțin iritantă.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button