X

O ISTORISIRE și un APEL personal la MĂRIREA echipei OrtodoxINFO

de Ana Maria |
de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Doamne ajută!

Sunt Ana Maria, unul dintre editorii portalului de stiri OrtodoxINFO.  Ceea ce voi scrie acum aici este practic o istorisire a modului în care am ajuns să fac parte din echipa portalului și totodată o rugăminte către voi cei care ne cititi, să ne ajutati să mărim această echipă.

Mulți dintre voi poate ați dorit să ajutati, dar nu ați realizat în ce ar consta munca sau poate v-ați gândit că nu veți fi apți pentru așa ceva. La astfel de întrebări și temeri vă voi răspunde acum, aici.

De ce am ales să ajut portalul?

Acum trei ani, pe când am avut parte de trezvie, Saccsiv a fost singurul blog din sfera românească care a reușit să-mi răspundă la întrebări în mod complet. Deși mai citeam și alte surse, niciuna nu lega lucrurile între ele, precum acesta.

Când fratele Vasile a dat drumul acestui portal, recunosc că la început nu l-am înțeles. Ulterior am realizat că blogul nu ar fi putut cuprinde un așa mare volum informație, încât să constituie o reală alternativă la mass-media românească și nici nu ar fi avut un impact atat de puternic asupra unei mase mari de oameni care din anumite motive nu au ajuns încă să cunoască faptul că trăim ultimele vremuri, cele mai înșelătoare și determinante pentru mântuire.

Așadar, când fratele Vasile a reluat un anunț prin luna februarie că este nevoie de știriști, editori și editorialiști pentru portal, mi-am zis că trebuie să ajut și eu cu ceva, deși nu realizam atunci cum aș putea-o face. Nu aveam atunci nici o idee despre ce presupune munca de știrist, editor etc.

Am făcut asta din recunoștință și cu gândul că poate portalul ajutat astfel va ajunge să trezească pe cât mai mulți.

Asemenea mie, sunt convinsă că mai sunt cititori care din aceleași motive ar dori s-o faca.

Începutul muncii pe portal

A fost greu, ca orice început.

După ce l-am contactat pe fratele Vasile și l-am anunțat că doresc să ajut portalul, am fost preluată de un editor. Am început astfel munca de știrist. Îi transmiteam zilnic o listă de știri, unele însoțite de comentarii. Din păcate, din anumite motive, acel editor nu a mai facut parte din echipă și am fost preluată de fratele Vasile cu care am început să lucrez din acel moment, până în ziua de astăzi.

Ca să înțelegeți, fratele Vasile primea știrile de la mine și alte câteva persoane, inclusiv de pe blog din rubrica de comentarii, le selecta și le trimitea apoi către editorii care le postau pe portal sau le posta chiar el. Acest lucru îl face și-n ziua de astăzi.

Imaginați-vă că el face toate aceste lucruri, iar între timp se mai ocupă de scrierea și postarea editorialelor zilnice, plus blogul său. Prin urmare, nu mai există timp pentru ceea ce și-a propus, adică scrierea măcar a unei cărți, întâlniri și conferințe prin tară etc.

Munca de știrist

Le răspund aici celor care se întreabă probabil în ce constă munca de știrist.

Știristul va fi preluat în prima fază de către un editor din echipă. Corespondența se va realiza pe e-mail. După ce va răsfoi presa românească, știristul va aduna știrile care vor prezenta interes pentru OrtodoxINFO, respectiv cele despre ecumenism, cipuri, NWO, vaccinuri, anumite politici, restrângeri de drepturi cetățenești etc. Aceste știri vor fi transmise (zilnic, dacă se poate) pe e-mail, însoțite de link-urile lor și de un mic comentariu. Comentariul va ajuta editorul să-și dea seama despre ce este vorba, fără a mai fi nevoie să citească întrega știre. Acest lucru va scuti editorul și echipa de un timp prețios.

Dacă sunt știri pe care le considerați importante și doriți să le comentați mai in detaliu, o veți face folosind inclusiv hyperlink-urile către materialele de pe blogul Saccsiv, care este în sine un bagaj imens de informație. Dacă totul este în regulă, comentariul va ajunge la Nota OrtodoxInfo a știrii respective.

Pe măsură ce lucrurile vor evolua, puteți ajunge ca în timp să editați știri și să postați chiar dvs.

Toți pașii enumerați mai sus au fost parcurși inclusiv de mine ca știrist. Trimiteam știrile când aveam timp, iar pe unele le comentam așa cum consideram eu. Când un comentariu era bun, întotdeauna fratele Vasile îmi răspundea cu <<e bun>>, sau <<e super cum l-ai facut>>. Acest lucru mă întărea. Când greșeam îmi atrăgea atenția cu delicatețe, cerându-și în același timp iertare. Iată că și acest lucru mă întărea.

Așadar, vă spun sincer să nu vă temeți, căci nimeni n-o să vă preseze sau streseze vreodată cu ceva. Cam aceasta este munca de știrist.

Mă adresez acum acelora dintre voi care sunt cititori ai blog-ului și cei care lăsați link-urile știrilor la comentarii, gândiți-vă că puteți intra direct în echipa portalului, iar în felul acesta îl degrevați pe fratele Vasile de o muncă care presupune citirea link-urilor de pe blog și trimiterea lor către echipă pentru a fi postate.

Munca mea în prezent

După ce fratele Vasile a apreciat că mă pot descurca și singură, mi-a creat ulterior un cont de editor din care postez singură știri, iar uneori și editoriale. Am devenit astfel unul dintre puținii editori ai acestui portal.

Îmi amintesc și acum emoțiile pe care le-am avut înainte de publicarea primei mele știri, când am previzualizat materialul cred că de vreo 10 ori, apoi am stat vreo 5 minute cu mousse-ul pe butonul publică, până când într-un final i-am dat click. Dar astea au fost emoțiile de început, emoții care au trecut destul de repede.

În acest moment citesc presa și culeg singură știrile pentru a le posta, asta pe lângă lista trimisă de fratele Vasile. Vă spun sincer că a citi și alege știri in combinație cu munca de editor, îmi mănâncă foarte mult timp. Iar asta în condițiile în care am un serviciu, familie, copil și animale de îngrijit.

Munca pentru portal este zilnică, fără un program fix, de acasă sau de la serviciu. Totul este în funcție de cum reușesc să-mi fac timp. Pe lângă problema timpului mai există una, aceea de a-mi desfășura munca în mare secret, căci cei din jur nu înteleg vremurile și lucrurile care se petrec în prezent, și nu numai ca nu m-ar susține, ci m-ar și împiedica s-o fac. Acest lucru l-am concluzionat după ce am avut în prealabil anumite discuții cu ei.

Așadar, în condițiile în care s-ar mări echipa, ați ajuta nu numai portalul ci și pe noi ceilalți, căci toți avem familie, serviciu, copii, rude bolnave, plus alte probleme.

Munca de editor

Aceasta presupune să aveți deja un cont de utilizator și o listă zilnică de știri. După logarea pe portal veți avea de completat câteva câmpuri: titlu, sursa știrii, poza, știrea propriu-zisă, cuvintele cheie, nota OrtodoxINFO (atunci cand este cazul), previzualizarea și butonul publică.

Munca de editorialist

Aceasta presupune alegerea unei teme (subiect), dezbătute și adâncite pe baza tuturor informațiilor, într-o manieră proprie fiecărui editorialist. Aceste editoriale vor ajuta oamenii să înteleagă mai bine anumite lucruri, cum este de exemplu, cazul unei știri din oricare categorie în care este surprins un eveniment unde lucrurile sunt spuse pe jumătate sau in cadrul căreia nu sunt toate corelațiile făcute.

In concluzie, poate nu toată lumea va ajunge să scrie editoriale, dar o mână de ajutor se poate da la selectarea și postarea știrilor, fiecare în funcție de posibilitățile sale. Nici eu nu am știut la început că voi fi in stare să fac această muncă, ci am pornit doar cu dorința de a ajuta.

Tare mi-aș dori să înfrângem vorba aceea cum că românii nu sunt uniți și că mai mult de 5-6 oameni nu se vor strânge pentru a realiza ceva.

Așadar, îi rog încă o dată pe cititori să înțeleagă că tot ceea ce apare pe acest portal se realizează cu sacrificiu din partea întregii echipe, care așa mică cum este, a reușit în mai puțin de un an să facă opoziție mass-mediei românești, iar în unele cazuri să fim citați ca sursă în știrile lor. Iată de exemplu, o știre preluată de Evenimentul Zilei, citând OrtodoxINFO:

La aşa ceva nu vă aşteptaţi! Un TRAVESTIT a ţinut ora de LECTURĂ la BIBLIOTECĂ pentru copii.

Binențeles că mai sunt și alte exemple.

Dar nu acesta este scopul în sine, ci să îi trezim pe cât mai mulți, acoperind o varietate mult mai mare de subiecte și informații în cadrul portalului, ajungând apoi la conferințe și întâlniri, așa cum mulți dintre noi și voi își doresc.

Așa să ne ajute Dumnezeu.

 

Persoanele care doresc să ajute, să-l contacteze în prima fază pe fratele Vasile la adresa de e-mail: [email protected], după care vor fi direcționate către echipa de editori.

Celor care au întrebări și nelămuriri, le voi răspunde personal la rubrica de comentarii a acestui anunț.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Personal v-am descoperit datorită Evenimentului Zilei. Nu ştiam de acest site destul de interesant. Vă doresc mult succes!

    1. Da, cu mare drag, as dori sa ajut, în măsura posibilității, cu tot ce aflu nou. Mă bucur ca v-am găsit, pentru care fapt și eu m-am întărit în credinta și dragoste de semeni. Va mulțumesc din suflet și am sa va urmăresc cu viu interes incontinuare. Dumnezeu sa va binecuvinteze și sa va lumineze puternic în tot ceea ce faceți.
      Doamne-ajută !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button