X

2000 de pacienți cu BOLI INCURABILE au fost EUTANASIAȚI în CANADA

de null

OTTAWA, Canada – aproape 2000 de pacienți cu boli incurabile au fost ajutați (NT eutanasiați) de către medici în primul an de când Canada a legalizat suicidul asistat medical, conform unui raport.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

De la data la care Canada a legiferat suicidul în iunie 2016 până în 30 iunie 2017, 1 982 de oameni au decedat astfel, conform Health Canada.

Agenția menționează că majoritatea aveau cancer.

Extrapolând de la datele colectate din prima jumătate a lui 2017, numărul deceselor asistate este estimat să crească, rămânând la mai puțin de 2% din numărul total de decese de anul acesta – „asemănător cu cel din practica internațională”, se menționează într-o declarație.

Suicidul asistat medical în Canada, este rezervat adulților cu probleme grave de sănătate ce îșî doresc să pună capăt acestor suferințe, acesta constând într-o injecție letală efectuată la spital sau acasă.

La câteva zile după ce legea a fost schimbată pentru a permite această practică, a fost contestată în instanță, în încercarea de a include (NT în rândul candidaților la eutanasiere) și pe cei ce suferă de boli devastatoare dar a căror viață nu este pusă în pericol major.

Aici sunt incluși cei ce suferă de atrofie a mușchilor coloanei vertebrale, scleroză multiplă, paralizii totale, afecțiuni traumatice vertebrale, bolile Parkinson și Huntington.

Ierarhii canadieni și-au instruit clericii pentru a refuza oficierea slujbei religioase pentru cei ce aleg decesul prin suicid asistat medical.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button