2000 de pacienți cu BOLI INCURABILE au fost EUTANASIAȚI în CANADA

Oct 28, 2017 20313 3 goo.gl/tSL6GY

OTTAWA, Canada – aproape 2000 de pacienți cu boli incurabile au fost ajutați (NT eutanasiați) de către medici în primul an de când Canada a legalizat suicidul asistat medical, conform unui raport.

De la data la care Canada a legiferat suicidul în iunie 2016 până în 30 iunie 2017, 1 982 de oameni au decedat astfel, conform Health Canada.

Agenția menționează că majoritatea aveau cancer.

Extrapolând de la datele colectate din prima jumătate a lui 2017, numărul deceselor asistate este estimat să crească, rămânând la mai puțin de 2% din numărul total de decese de anul acesta – „asemănător cu cel din practica internațională”, se menționează într-o declarație.

Suicidul asistat medical în Canada, este rezervat adulților cu probleme grave de sănătate ce îșî doresc să pună capăt acestor suferințe, acesta constând într-o injecție letală efectuată la spital sau acasă.

La câteva zile după ce legea a fost schimbată pentru a permite această practică, a fost contestată în instanță, în încercarea de a include (NT în rândul candidaților la eutanasiere) și pe cei ce suferă de boli devastatoare dar a căror viață nu este pusă în pericol major.

Aici sunt incluși cei ce suferă de atrofie a mușchilor coloanei vertebrale, scleroză multiplă, paralizii totale, afecțiuni traumatice vertebrale, bolile Parkinson și Huntington.

Ierarhii canadieni și-au instruit clericii pentru a refuza oficierea slujbei religioase pentru cei ce aleg decesul prin suicid asistat medical.

NOTĂ OrtodoxINFO
Ți-a plăcut acest articol? Te rugăm să ne susții, făcând o mică donație pentru menținerea acestui portal.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
3 Comentarii la “2000 de pacienți cu BOLI INCURABILE au fost EUTANASIAȚI în CANADA”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  • redactor
   # 28 octombrie 2017 at 16:04

   acelas

   Eu nu cred ca vor reusi ceva.

 1. acelas
  # 28 octombrie 2017 at 20:41

  vremurile de azi, premergatoare din toate pct de vedere antihristului ..

  https://m.cancan.ro/imaginea-asta-a-indignat-mii-de-parinti-ce-a-patit-bebelusul-a-pus-pe-jar-internautii-17355213

  .

Scrie un comentariu