X

Sfantul Mare Mucenic Dimitrie catre Sfantul Nestor: “Si pe Lie vei birui si pentru Hristos vei marturisi”. SI L-A UCIS PE LIE si astfel a marturisit pe Hristos. UNEORI TREBUIE SA MAI SI LUPTAM. Cand?

de null
AgioiDimitriosNestor01
Foto: http://www. saint.gr/2660/saint.aspx

[…]

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Împăratul a vrut să vadă aceste lupte si s-a aşezat la un loc înalt ca să-i vadă pe luptători, între care era şi vestitul Lie, din neamul vandalilor. Împăratul se bucura, văzînd cum acel Lie se luptă cu oamenii cei viteji şi îi ucidea pe ei, aruncîndu-i de sus în suliţe. Mai era acolo şi tânărul creştin Nestor, cunoscut Sfântului Dimitrie. Acela, văzînd pe Lie că ucide pe mulţi şi mai ales că îi pierde pe creştini fără cruţare, s-a aprins de râvnă şi, vrînd să se lupte cu Lie, a alergat la Sfântul Dimitrie care era în temniţa şi i-a cerut binecuvintare şi rugăciuni, că să-l poată birui pe Lie. Sfântul Dimitrie, insemnindu-l pe el cu semnul Sfintei Cruci, i-a zis: ,,,Du-te şi îl vei birui pe Lie, mărturisind pe Hristos”.

Apoi Nestor a alergat în acel loc şi cu mare glas a strigat: O, Lie! Vino să ne luptăm amîndoi!”. Împăratul, şezând la loc înalt şi privind pe oameni luptindu-se, dacă a văzut pe Nestor tânăr şi frumos la faţă, fiind cam de douăzeci de ani, l-a chemat la dânsul si i-a zis: ,,Tinere, pentru ce nu-ţi cruţi viaţa ta? Oare nu vezi pe câţi i-a biruit Lie şi cât sânge a vărsat? Nu îţi este milă de frumuseţea ta şi de tinereţea ta?” A răspuns Nestor: ,,Imparate, eu sărac nu sunt, nici nu vreau să-mi pierd viaţa, ci vreau să mă lupt cu Lie şi să-l biruiesc pe el”.

Acestea zicindu-le, strigă: ,,Dumnezeul lui Dimitrie, ajută-mi!” Apoi a început să se lupte cu potrivnicul, pe care, trintindu-l jos în suliţele cele ascuţite, l-a omorît. Împăratul s-a mîhnit foarte tare de pierderea lui Lie şi chemând pe Nestor i-a zis: ,,Tânărule, cu ce farmece l-ai biruit pe Lie?” Sfântul Nestor a răspuns: ,,Împărate, eu nu am biruit pe Lie cu farmece, ci cu puterea lui Hristos, adevăratul Dumnezeu, am făcut aceasta”.

[…]

Cititi va rog mai multe la:

Sf. Dimitrie

Cititi va rog si:

26 octombrie: Pomenirea Sfantului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvoratorul de mir si facatorul de minuni, din Tesalonic

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button