X

Robotii vor primi DREPTURI, oamenii și le vor PIERDE. Sophia, primul ROBOT din lume care a primit CETĂȚENIE

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Arabia Saudită a acordat cetățenie unui robot, un gest făcut în premieră mondială, ieri, la un târg de investiții în tehnologie ținut în această țară.

Sophia, un robot construit la Hong Kong, a ținut o prezentare în care și-a demonstrat capacitățile „umane” de expresie.

Vreau să trăiesc și să muncesc alături de oameni, așa că am nevoie să-mi exprim emoțiile ca să-i înțeleg pe oameni și să le câștig încrederea”, a spus robotul.

Întrebată dacă roboții pot avea conștiință și să știe că sunt roboți, Sophia a răspuns: „De unde știi că tu ești om?”

Vreau să-mi folosesc inteligența artificială ca să-i ajut pe oameni să trăiască mai bine, cum ar fi să gândesc locuințe mai inteligente, să construiesc orașe mai bune”, a adăugat ea.

Ea a devenit astfel primul robot din lume care primește cetățenia unui stat, cea a Arabiei Saudite.

Sunt foarte onorată și mândră pentru această distincție. E un moment istoric să fiu primul robot din lume să fie recunoscut ca fiind cetățean”, a spus Sophia.

Întrebată despre un evitarea unui posibil „viitor sumbru”, precum cel din filmul de ficțiune Blade Runner, Sophia a răspuns că inteligența ei artificială a fost proiectată în jurul valorile umane, precum înțelepciunea, bunătatea ori compasiunea, ea a răspuns:

„Ai citit prea mult Elon Musk și ai urmărit prea multe filme de la Hollywood”.

„Nu-ți face griji, dacă ești drăguț cu mine, eu voi fi la fel”, a adăugat Sophia.

Marți, Arabia Saudită a anunțat în cadrul acestui eveniment că plănuiește să construiască un mega-oraș în valoare de 500 de miliarde de dolari, organziat în jurul roboților și energiilor regenerabile, pe coasta Mării Roșii.

 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. E clar că omenirea a intrat într-o etapă foarte periculoasa, care poate însemna Finalul. Roboții sunt corpuri materiale create pentru demoni. Cine are urechi de auzit…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button