Guvernul a APROBAT proiectul de lege: CARTEA ELECTRONICĂ DE IDENTITATE va fi și CARD DE SĂNĂTATE / Marșul antihristic continuă triumfal …

oct. 27, 2017 30731 4 http://bit.ly/2H4j4eO

In iulie ne anuntau despre o dezbatere publica pe tema proiectului de lege privind cartea electronica de identitate, care ar putea asigura si functionalitatea cardului de sanatate:

Proiect: CARTEA ELECTRONICA DE IDENTITATE va inlocui CARDUL DE SANATATE.

Iar azi Guvernul ne anunta ca a aprobat PROIECTUL DE LEGE pentru modificarea și completarea unor acte normative care cuprind dispoziții privind evidența persoanelor și actele de identitate ale cetățenilor români”

Dar iata ce putem citi la Cartea electronică de identitate va fi și card de sănătate. Anunțul Guvernului de pe Observatorul Prahovean:

Românii vor putea opta pentru cartea electronică de identitatea. Documentul va permite titularului autentificarea în sisteme informatice ale Ministerului Afacerilor Interne și în sisteme informatice ale altor instituții publice sau private, precum și utilizarea semnăturii electronice.

Cel puțin așa a anunțat Guvernul, precizând că noua carte electronică de identitate „va facilita astfel accesul cetățeanului la diverse servicii electronice (bancare, fiscale, sociale, financiare etc.), cu efecte majore privind simplificarea relației cu autoritățile publice, creşterea calității şi accesibilității serviciilor publice”.

„Noul document de identificare va oferi cetățenilor garanții suplimentare de securitate, iar instituțiilor de drept public sau privat, certitudinea că persoana care prezintă actul de identitate este titularul datelor de identificare înscrise pe respectivul document. Proiectul de lege aprobat astăzi prevede posibilitatea cetățeanului de a opta pentru eliberarea unei cărți electronice de identitate, cu sau fără imaginea impresiunilor papilare a celor două degete arătătoare, sau a unei cărți de identitate simple, fără CIP. În cazul minorilor, la solicitarea părinților sau a reprezentaților legali, se introduce posibilitatea eliberării unei cărți de identitate simplă sau electronică, indiferent de vârsta copilului”, a precizat astăzi Guvernul, printr-un comunicat de presă.

Cartea electronică de identitate va permite, printre altele, autentificarea în Platforma informatică a sistemului public al asigurărilor sociale de sănătate pentru a dovedi calitatea de asigurat a titularului.

„Noul document de identitate nu va conține date medicale, ci doar datele de identificare ale titularului. Cardul de sănătate își încetează valabilitatea în momentul emiterii către titular a unei cărți electronice de identitate. Pentru persoanele care nu vor solicita eliberarea unei cărți electronice de identitate, se vor emite în continuare carduri de sănătate, în aceleași condiții din prezent, se mai arată în comunicatul Guvernului.

Hai ca se aproprie. O sa avem vaccinare obligatorie, card unic cu cip toate in unul, ecumenism la greu, etc. etc. etc.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
4 Comentarii la “Guvernul a APROBAT proiectul de lege: CARTEA ELECTRONICĂ DE IDENTITATE va fi și CARD DE SĂNĂTATE / Marșul antihristic continuă triumfal …”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Gb
  # 27 octombrie 2017 at 10:51

  Iar noi dormim…

 2. alexandru
  # 27 octombrie 2017 at 16:44

  De unde sa stim noi ca peste cativa ani o sa se scoata si aceste carduri fara cip si o sa ramana doar astea biometrice !

 3. pcmouse
  # 27 octombrie 2017 at 22:50

  Nu luaţi aceste acte ,ca asta este Botezul cu 666 ,si dupa aceea nu veti avea putere sa nu luati pecetea!

Trackbacks/Pingbacks
 1. Previziunile mele pentru 2018 și anii care vor urma - OrtodoxINFO - 1 ianuarie 2018

  […] Guvernul a APROBAT proiectul de lege: CARTEA ELECTRONICĂ DE IDENTITATE va fi și CARD DE SĂNĂTATE… […]

Scrie un comentariu

Scroll Up