X

Studiu al cercetătorilor olandezi: SANGELE provenit de la FEMEILE care au fost INSARCINATE, PERICULOS pentru BARBATII care-l primesc prin TRANSFUZII

de null

Un recent studiu efectuat de oamenii de ştiinţă olandezi arată că sângele provenit de la femeile care au fost însărcinate ar putea fi fatal pentru bărbaţii care-l primesc. 

Oamenii de ştiinţă de la Sanquin Research au constatat că transfuziile provenite de la femeile care au fost gravide au fost asociate cu un risc crescut de mortalitate la pacienţii de sex masculin, notează www.iflscience.com

Asocierea cu creşterea mortalităţii în rândul pacienţilor de sex masculin care au primit transfuzii de la astfel de donatori sugerează un posibil mecanism bazat pe schimbările imunologice care apar în timpul sarcinii.

Bărbaţii care primesc transfuzii de sânge de la femeile care au fost însărcinate ar avea, astel, un risc mai mare de a muri. Studiul a analizat peste 31.000 de pacienţi care au primit aproape 60.000 de transfuzii de celule roşii din sânge în perioada 2005-2015 în spitalele importante din Olanda.

În total, 3.969 de pacienţi studiaţi au murit după ce au primit sânge, cauza principala fiind leziunea pulmonară acută legată de transfuzie.

De asemenea, cercetătorii au descoperit că bărbaţii sub 50 de ani prezintă un risc de 1,5 ori mai mare de a muri faţă de cei mai tineri.

Rezultatele nu s-au repetat în cazul femeilor care au primit transfuzii de sânge de la pacientele care au fost însărcinate, iar mortalitatea lor nu a fost afectată din acest punct de vedere, potrivit Jurnalului Asociaţiei Medicale Americane.

Cercetătorii au sugerat că această creştere a riscului de mortalitate ar putea fi cauzată de anticorpii dobândiţi în timpul sarcinii. O explicaţie alternativă ar putea fi diferenţa dintre nivelul de fier la femei şi bărbaţi.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button