Statele Unite reiau o MASURA din timpul Războiului Rece: BOMBARDIERELE NUCLEARE, în ALERTA

oct. 24, 2017 7974 1 http://bit.ly/2qDI2a3

Forţele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii se pregătesc să instituie o măsură ce nu a mai fost luată de la sfârşitul Războiului Rece, în 1991. Este vorba despre plasarea bombardierelor cu încărcătură nucleară în alertă timp de 24 de ore din 24, scrie portalul defenseone.com.

Comandantul Forţelor Aeriene ale Statelor Unite, generalul David Goldfein, a declarat că nu vede în această măsură „o pregătire pentru un eveniment anume“, ci „o realitate a situaţiei globale în care ne găsim“, adaugă sursa citată.
„Acesta este încă un pas pentru a ne asigura că suntem pregătiţi“, a precizat el.

Chiar dacă ordinul în acest sens nu a fost încă emis, paşii pregătitori au fost parcurşi. Decizia ar urma să fie luată fie de generalul John Hyten, şeful Comandamentului strategic al SUA, fie de generalul Lori Robinson, care conduce Comandamentul Nordic al Statelor Unite. STRATCOM este responsabilă de arsenalul nuclear, iar NORTHCOM răspunde de apărarea Americii de Nord.

Repunerea avioanelor B-52 în alertă reprezintă doar una dintre deciziile pe care Forţele Aeriene trebuie să le ia în faţa schimbărilor geopolitice, notează defenseone.com, amintind în acest context de rapiditatea cu care avansează programul nuclear al Coreei de Nord, abordarea preşedintelui Donald Trump a acestui subiect, dar şi de creşterea forţelor armate active ale Rusiei.

Întrebat dacă plasarea în alertă a bombardierelor cu încărcătură nucleară este o măsură de descurajare, Goldfein a afirmat că este greu spus.
„Depinde despre cine şi despre ce fel de comportament vorbim, şi dacă ei sunt atenţi la nivelul nostru de pregătire“, a declarat el.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Un comentariu la “Statele Unite reiau o MASURA din timpul Războiului Rece: BOMBARDIERELE NUCLEARE, în ALERTA”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. acelas
    # 24 octombrie 2017 at 15:52

    http://evz.ro/donald-trump-zgudui-lumea.html

    se iteste reala NOM?

Scrie un comentariu

Scroll Up