Beneficiile mărarului pentru organismul nostru

Oct 18, 2017 2599 0 goo.gl/Bf1zDk

FOTO: http://agro-herbs.ro/wp-content/uploads/2017/06/cover-marar.jpg

Apreciat în bucătăria românească, mărarul joacă un rol important în menţinerea sănătăţii tale, mai ales în perioada în care vremea schimbătoare îţi pune imunitatea la încercare.

Un condiment savuros pe care îl poţi folosi la prepararea diverselor feluri de mâncare şi care în acelaşi timp este benefic pentru întărirea masei osoase, dar şi pentru a-ţi ţine silueta sub control.

Mărarul este cea mai bună soluţie să scapi de surplusul de kilograme dacă alegi să îl consumi sub formă de ceai.

Acesta conţine foarte multe substanţe active benefice bunei funcţionări a organismului tău, atât frunzele, cât şi seminţele lui conţin un ulei volatil ce îţi oferă un antioxidant puternic, dar şi câteva minerale preţioase şi anume potasiu, calciu, magneziu, fier, sulf şi unele dintre cele mai bune vitamine precum A, B, C.

Stimulează digestia

Indiferent că îl consumi în stare verde sau după ce s-a uscat, acesta îţi va aromatiza orice preparat de la salate până la ciorbe sau legume şi în acelaşi timp îţi va stimula sistemul digestiv şi întreg metabolismul.

Consumându-l cu regularitate vei scăpa de senzaţia neplăcută de balonare. În cazul în care ai dureri de stomac, se recomandă să apelezi la tinctura de mărar sau măcar la ceaiul din seminţe uscate de mărar care se prepară din maxim 10 grame de seminţe adăugate într-un litru de apă fiartă şi lăsat la infuzat maxim 10 minute. Ceaiul trebuie băut câte o cană la o oră după ce ai mâncat.

Ți-a plăcut acest articol? Te rugăm să ne susții, făcând o mică donație pentru menținerea acestui portal.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

26 0 0 0