X

URAGANUL OPHELIA izbeste … EUROPA / 3 morti in Irlanda

de null

https://www.youtube.com/watch?v=uOJaXeYgTAs

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Furtuna Ophelia a provocat moartea a trei persoane în Irlanda. Coasta de vest a Irlandei a fost lovită cu rafale de vânt de până la 150km/h, care au dus la prăbușirea a numeroși copaci și la întreruperea curentului electric.

Actualizare 22:00. Altre două persoane au murit în urma vremii nefavorabile din Irlanda.

La Dundalk, în apropiere de frontiera cu Irlanda de Nord, un bărbat a murit după ce mașina lui a fost strivită de un copac.

Un alt bărbat în vârstă de 30 de ani a murit în localitatea Cahir, în urma rănilor provocate de fierăstrăul electric cu care încerca să degajeze calea blocată de un copac prăbușit în urma furtunii, potrivit poliției.

Aproximativ 120.000 de locuinţe au rămas fără energie electrică, iar Guvernul a mobilizat armata.

Serviciul irlandez de Meteorologie a emis alertă cod roşu de vânt puternic începând de luni de la ora 9.00 şi până marţi, la ora 03.00,  pentru regiunile Wexford, Mayo, Galway, Kerry, Clare, Limerick, Cork şi Waterford şi cod portocaliu pentru restul ţării.

Meteorologii atenţionează cu privire la creşterea în intensitate a uraganului Ophelia (3 din 5 pe scara intensităţii) şi trecerea acestuia la stadiul unei furtuni post-tropicale. Furtuna se va manifesta prin vânt intens care poate depăşi 130 de kilometri la oră, iar pe alocuri, în special pe coasta de Vest, rafalele pot atinge peste 180 de kilometri la oră.

De asemenea, sunt aşteptate valuri puternice, posibile inundaţii, întreruperi în furnizarea energiei electrice şi pagube materiale, precum şi perturbări ale circulaţiei rutiere, feroviare, aeriene şi navale şi ale serviciului de telefonie mobilă. Torodată, şcolile au fost închise luni.

Trecerea uraganului Ophelia prin Irlanda vine la 30 de ani după “Marea furtună” din 1987, soldată cu 18 morţi. Ophelia este al 10-lea uragan format în Atlantic de la începutul anului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button