X

SIMBOLURI si MESAJE SINISTRE pe emblemele de misiune ale SATELITILOR care NE SPIONEAZA / De ce nu ne vorbesc despre democratie si libertate, ci ne ameninta cu LANTURI, cu SERPI si cu VRAJITORI?

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

   Emblemele de misiune sunt folosite de organizaţiile militare şi spaţiale pentru a identifica, simboliza şi descrie obiectivele unei misiuni şi a echipajului ei. Această practică este deasemnea observată în lumea întunecată a războiului psihologic unde fiecare misiune secretă a Pentagonului are o emblemă. Aceaste embleme oferă o privire importantă asupra operaţiunilor secrete de la Pentagon iar simbolismul acestora este pur şi simplu izbitor: cuvinte ameninţătoare şi ascunse, simbolism întunecat, ascuns, referinţe la societăţi secrete şi, uneori, un umor negru.

Iată aici top 10 al celor mai sinistre embleme folosite în războiul psihologic.
În 1965, NASA a început folosite emblemelor pe bucăţi de pânză pentru a identifica fiecare dintre misiunile sale şi pentru a simboliza obiectivele misiunilor şi a echipelor sale. Tocmai de aceea, fiecare lansatoare de rachetă are o emblemă executată de membrii echipajului în colaborare cu echipa oficială de proiect. Aceste embleme sunt apoi expuse cu mândrie pe echipament şi purtate cu mândrie de astronauţii NASA şi de personalul afiliat la misiunile spaţiale.

Diverse embleme de misiune NASA

De atunci, alte organizaţii implicate în călătoriile spaţiale şi operaţiuni secrete au început să folosească embleme de misiune, inclusiv organizaţiile specializate în războiul psihologic: CIA, Departamenul de Apărare şi Oficiul Naţional de Recunoaştere (NRO). Ce are de-a face călătoria spaţială cu războiul psihologic? Sateliţi de spionaj. Încă din 1960, NRO (a cărei existenţă a fost declasificată în 1992) a lansat în spaţiu numeroşi sateliţi de spionaj şi a adunat extrem de multe informaţii referitoare la prietenii, duşmanii şi cetăţenii Statelor Unite.

Pentru că este aproape imposibil să obţii informaţii cu privire la operaţiunile strict clasificate, embleme de misiune oferă o privire importantă în lumea războiului psihologic. Chiar dacă nu sunteţi un bun cunoscător al simbolismului, este uşor să sesizezi o „vibraţie” sinistră emanată de aceste embleme. Trasată cu simboluri ciudate, creaturi ameninţătoare, cuvinte în latină şi chiar cu umor negru, aceste embleme reflectă gândirea celor care le poartă.

Pionier în acest domeniu de cercetare este Trevor Paglen care în 2008 a publicat cartea „Ţi-aş fi putut spune dar, apoi te-aş fi distrus: Embleme din lumea neagră a Pentagonului”. Din studierea a sute de informaţii, el a obţinut şi analizat 40 de embleme de misiuni.

Iată ce a analizat Trevor Paglen:

“Iconografia militară a Statelor Unite. Nu [este vorba doar de] curentul militar cu berete, panglici şi medalii, ci lumea secretă sau a „proiectelor negre” care poate fi sau nu implicată în contactul cu extratereştrii, în construcţia navelor spaţiale nedetectabile şi în experimentarea susbtanţelor explozive care pot produce bombe atomice sub chipul unor jocuri de artificii. Aici, figuri misterioase şi simboluri ascunse fac aluzie la o intrigă mult mai ascunsă ca un ordin militar, companie sau unitate. 

—UTNE Reader

“Desigur, elaborarea emblemelor pentru o operaţiune secretă sună mai mult a glumă, dar adevărul trebuie spus, în aceste zile totul este imagine. Simbolurile militare sunt deseori supraîncărcate cu imagini heraldice – cu rădăcini în istorie, alte embleme în schimb se bazează pe arta contemporană şi înfăţişează caractere comice – însă aceste imagini enigmatice, în unele cazuri desenate chiar de participanţi, sunt de multe ori personale şi perturbatoare. 

—Steven Heller, The New York Times Book Review

De la publicarea acestei cărţi, noile embleme de misiuni au fost elaborate întocmai ca cele de dinainte: ciudate şi ascunse. Dacă aceste embleme simbolizează „valorile echipajului şi obiectivele misiunii” poate are trebui să fim puţin îngrijoraţi.

Iată aici top 10 al celor mai sinistre embleme.

#10 – [Alien Face] „Chipul Extraterestrului”

TENCAP este acronimul pentru “Exploatare tactică a aptitudinilor naţionale” şi este o colecţie de programe implicate în războiul de ultimă oră.

 

“Scopul programului AF TENCAP este să exploreze potenţialul naţional existent actual şi viitor, dar şi sistemul spaţial civil şi sistemele naţionale pentru a asigura cât mai repede luptătorilor în război aceste aptitudini.

– Sursă

În războiul psihologic, “Special” aproape inevitabil înseamnă “negru” sau „strict clasificat”. Dar oare partea „strict clasificat” a misiunii are de-a face cu faptul că emblema are desenată faţa unui extraterestru? Această frază de jos nu ajută prea mult “Oderint Dum Metuant” este de obicei asociată cu Caligula, împăratul Roman din primul secol al cărui nume a devenit sinomic cu depravarea, nebunia şi tirania. Fraza s-ar traduce astfel: „Lasă-i să te urască atât timp cât le este frică”. Chiar aşa.

 

  #9 [All Your Base Are Belong to Us] – Tot ce ai ne aparţine

Un dragon uriaş care domină planeta şi o distruge din spaţiu. Aceast este un mod interesant de a simboliza misiunile spaţiale. Simbolismul din războiul psihologic, dragonii care în mod obişnuit reprezintă sateliţi, aripile dragonilor ce sunt aurite simbolizează sateliţi imenşi care culeg toate tipurile de informaţii de pe pământ. Sintagma “Omnis Vestri Substructio Es Servus Ad Nobis” se poate traduce liber ca „Tot ce ai ne aparţine”. Această sintagmă nu prea are sens, doar că afirmă vag că lumea este deţinută de aceia care creează emblemele. Dar această sintagmă este o reminescenţă a geeky 2002 Internet meme care se bazează pe o traducere slabă dintr-un joc vechi Seda.

Cel mai larg răspândit Internet meme 2002, un joc Sega prost tradus

 

Această remarcă la cultură publică este distractivă dar şi deranjantă. Sunt sigur că aceşti oameni cred că tot ce avem noi le aparţine.

 

#8 Imnul lui Pan

 

Satelitul Pan a fost lansat în septembrie 2009 şi este strict secret astfel că nicio organizaţie militară sau guvernamentală nu a recunoscut că l-ar fi construit. „O rachetă Atlas V a United Launch Alliance a fost lansată cu PAN, un satelit clasificat care va fi gestionat de guvernul SUA. Lansarea a avut loc la ora  21:35 GMT (17:35 ora locală). Neobişnuit pentru un satelit guvernamental american, agenţia resposabilă pentru funcţionarea navei spaţiale nu a fost dezvăluită.”

Zborul spaţial al NASA

Potrivit emblemei, PAN reprezintă „Scutul nopţii”, Scutul fiind un element metalic din argint care este probabil prezent în satelit. Misiunea este secretă. Oricum, în glumă s-a spus că PAN înseamnă „Alege un nume” (observaţi semnul de întrebare de sub rachetă).

PAN este numele unui important zeu antic ocult şi are o ciudată legătură cu istoria rachetelor în SUA.

Zeul antic Pan, o zeitate a naturii cu atribute falice. Este oare emblema mea sau emblema lui Pan falică?

 

Jack Parsons, un pionier al propulsiei spaţiale în America care de multe ori este creditat că ar fi „propulsat” Statele Unite în era spaţială (un crater de pe lună este numit în cinstea lui), a fost deasemenea şi un ocultist celebru. A fost membru proeminent al Ordinului Ordo Templi Orienti (O.T.O.), o organizaţie secretă ocultă prezidată de A. Crowley. Pentru că viaţa lui profesională este strâns legată de munca sa ocultă, Parson a fost cunoscut drept cel cânta Imnul lui Pan scris de Crowley înainte de fiecare testare a rachetelor.

„Parson dansa şi cânta – cel mai probabil pe imnul lui Pan a lui Crowley – înainte de testarea rachetelor”. – Goeffrey Landis, The Three Rocketeers

Este oare Pan invocat în timpul lansării de rachete?

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
1 2 3 4Pagina următoare

4 comentarii

    1. ar fi prea bine sa nu existe sateliti dar din pacate sunt o multime si cu ei ne vor face de petrecanie; daca exista sateliti meteo , exista si toti ceilalti din pacate

      1. Sunt sigur ca ai auzit de fraza”balon meteorologic” acestia sunt adevaratii “sateliti” astia si dronele militare care acum zboara neincetat gratie panourilor solare. Nu exista sateliti, deoarece nu se poate depasi altitudinea de 300-400 km, nu exista nici un indiciu concludent ca s-a reusit aceasta. Iar ca temei biblic avem la facere descrisa aranjarea creatiei, avem pamatul si cerul, apoi taria care desparte apele de sub tarie de apele de deasupra tariei, care desparte si cerul de pamant, iar luminatorii au fost asezati intru tarie. Iar alte descrieri ale universului mi se par toate rodul culturii SF, fara nici un fundament, afara de desenele animate de la nasa/satan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button